Japonya'da Red Bull Rüzgârı Vettel İle Esti

yazar:

kategori:

Oluşan bu podyum ile pilotlar sıralaması da belirginleşmeye başladı. Şampiyona lideri Mark Webber, 14 puan fark ile yerini korurken bu galibiyetle Vettel, Alonso ile durumu eşitledi ve ikinciliğe ortak oldu.

Olaylar daha yarış başlamadan baş gösterdi. Virgin pilotu Di Grassi, griddeki yerini almak için piste çıkmıştı ama kaza 130R’deki kazası ile daha ışıkları göremeden hafta sonunu tamamladı.

Yarış öncesinde kalkışla ilgili bazı endişeler vardı ve bunlar yerini buldu. Işıkların sönmesiyle iyi bir şekilde öne fırlayan Vitaly Petrov, Williams’tan Nico Hulkenberg ile temas yaşadı ve spini sonucu kendini bariyerlerde buldu. Bu iki pilotun yarış dışı kalmarının ardından ilk viraja girilirken kendine yer arayan Massa, çimlere kadar çıktı ama toparlayamad. O kalabalıkta piyango vuran Liuzzi, kontrolünü yitiren Brezilyalı pilotun kendisine çarpması ile yarış dışı kaldı. Ferrari ve Force India da yarışa tek araçla devam etmek zorunda kaldı.

Kalkışın bir diğer dikkat çekici olayı Kubica’nın Webber’i geçmesi ve ikinciliğe çıkmasıydı.

Kazaların ardındna piste giren güvenlik aracı sürecinde Kubica, şanssız bir şekilde aracın arka tekerleğinde sorun yaşadı ve aracını yana çekti. Böylece Red Bull ikilisi yine ilk iki sırada yalnız kaldı. Güvenlik aracı pite döndükten sonra Red Bull’lar gfarkı ilk başlarda açtı ve pitlere kadar bu böyle sürdü.

Yumuşak lastikle başlayan pilotlar pite girip çıktığında yerler değişmesi ama liderlik, sert lastiği tercih eden Jenson Button’daydı. Uzun süre pite girmeden lider konumda kalan İngiliz pilot, istediği tempoyu yakalayamadı ve pitin ardından Vettel-Webber-Alonso-Hamilton 4’lüsünün gerisine düştü.

O sırada takım arkadaşı Hamilton’un hızlanma bölümlerinde sorun yaşadığı gözlendi. Telsiz konuşmasında McLaren pilotu, 3. vitesi kaybettiğini bildirdi ve pitten 5. olarak çıkan Button için takım arkadaşını geçme fırsatı dodu.

Zorluk çıkarmayan Hamilton, Button’un gerisinde damalı bayrağı gördü. McLaren pilotları bu sonuçla şampiyonada daha da geri düştüler.

Ferrari’den Alonso bu podyumla şampiyonluk şansını sürdürdü.

Michael Schumacher ise 6. olarak belki de bu sezonun en güçlü yarışını çıkardı. Yarışın orta bölümünde takım arkadaşı Rosberg ile mücadelesi keyif verdi ama Rosberg’in arka lastiğindeki sorun nedeniyle spini ve yarış dışı kalmasıyla bir basamak kazanmış oldu. Schumacher ayrıca yarışın başlarında Barrichello ile mücadelesinde galip ayrılmıştı.

Yarışın son bölümlerinde gözle Sauber pilotu Kamui Kobayashi’deydi. Button gibi yarışa sert lastiklerle başlayan Japon pilot, ilk balkarda Alguersuari ve Sutil’i cesur ataklarla aynı U virajda içlerine dalarak geçti. Pitler sonrası bu ikilinin tekrar gerisine düşen pilot, taktığı yeni yumuşak lastiklerle yine geçmekte zorlanmadı. Buna ilave olarak Barrichello ve Heidfeld’i de geride bırakan Kobayashi, taraftarlarına güzel bir yarış izletti ve 7. sırayı elde etti.

 

Sıra No Pilot Takım Tur Derece Grid Puan
1 5 Sebastian Vettel RBR-Renault 53 Kazanan 1 25
2 6 Mark Webber RBR-Renault 53 +0.9 secs 2 18
3 8 Fernando Alonso Ferrari 53 +2.7 secs 4 15
4 1 Jenson Button McLaren-Mercedes 53 +13.5 secs 5         12
5 2 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 53 +39.5 secs 8 10
6 3 Michael Schumacher    Mercedes GP 53 +59.9 secs 10 8
7 23    Kamui Kobayashi BMW Sauber-Ferrari 53 +64.0 secs     14 6
8 22 Nick Heidfeld BMW Sauber-Ferrari 53 +69.6 secs 11 4
9 9 Rubens Barrichello Williams-Cosworth 53     +70.8 secs 7 2
10 16 Sebastien Buemi STR-Ferrari 53 +72.8 secs 18 1
11 17 Jaime Alguersuari STR-Ferrari 52 +1 Lap 16  
12 19 Heikki Kovalainen Lotus-Cosworth 52 +1 Lap 20  
13 18 Jarno Trulli Lotus-Cosworth 51 +2 Laps 19  
14 24 Timo Glock Virgin-Cosworth 51 +2 Laps 22  
15 21 Bruno Senna HRT-Cosworth 51 +2 Laps 23  
16 20 Sakon Yamamoto HRT-Cosworth 50 +3 Laps 24  
17 4 Nico Rosberg Mercedes GP 47 +6 Laps 6  
Ret 14 Adrian Sutil Force India-Mercedes    44 +9 Laps 15  
Ret 11 Robert Kubica Renault 2 +51 Laps 3  
Ret   10 Nico Hulkenberg Williams-Cosworth 0 Accident 9  
Ret 7 Felipe Massa Ferrari 0 Accident 12  
Ret 12 Vitaly Petrov Renault 0 Accident 13  
Ret 15 Vitantonio Liuzzi Force India-Mercedes 0 Accident 17  
Ret 25 Lucas di Grassi Virgin-Cosworth 0 +53 Laps 21

Yorumlar

  1. MagicAlonso

    http://www.omnicorse.it/magazine/4978/formula-1-sebastian-vettel-si-era-mosso-prima-del-via-a-suzuka

    bariz değil. ama ışıklar sönmeden hareket etmiş. sonra hemen durmuş. ışıklar sönünce yeniden start almış gibi. ama dediğim gibi belli belirsiz bi şey

  2. MagicAlonso avatarı

    radio head söylentinin kaynağı nedir daha fazla bilgi verebilirmisin

  3. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    Bir kez daha söylüyorum

    Sevgili Nebuchadnezzar

    herkül ile herhangi bir bağlantım yok. Ayrıca ben site yöneticisi falan değilim zoraki yorum falan sildiğim de yok. Senin bu kadar celallenmen herkül'le bağlantılı beni bağlamaz, derdin ne ise gider onunla konuşursun.
    çok heyecanlamışa benziyosun, adımı daha fazla yorumlarında kullanmazsan sevinirim. Çünkü problemin benimle değil

  4. vettel'in erken start aldığına dair söylentiler var.

  5. Resime takılmışken Vettel in yangından mal kaçırır gibi Adrian ı yanına alması fazla manidar:).Genelde dublelerde mühendis patron herneyse iki pilotunun arasına girer ya neyse artık.

  6. Nebuchadnezzar, evet yoktum ancak yorumların benle pek alakası yok zaten. yorumlarla ilgilenmeye çalışan arkadaşlar farklı ancak tabi onlar da ellerinden geleni yapıyorlar. yorumların kalitesini tabiki editör arkadaşlar belirlemeye çalışıyorlar ancak önemli olan insanin kendisidir.

    formula 1 haberlerinin altına olmayan bir insanı katmanın mantığı nedir hiç çözemedim. neyse illaki sitenin de hatası ve eksiği vardır, yok diyemem. ancak umarım bu tür zihniyetteki insanlar, her kim olursa olsun bundan vazgeçerler

  7. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sayın Çelik hoşgeldiniz.Dün yoktunuz herhalde.Sizin dün burada olmadığınızı aşağıdaki yorumların kalitesinden anladım.

  8. fena olmayan bir yarıştı ve beklendiği gibi sadece bireysel geçiş anları çok güzel ve eğlenceliydi. ilk başta scnin çok uzun süre pistte kalması kadar sıkıcı bir şey yoktu ama. kazananlara tebrikler.

  9. Foto aslında gene herşeyi izah ediyor.

    resimde 3 pilot var ama 1 mühendis hepsinden de kıymetli, hepsinden de fazla f1'e katkı sağlamış, ve mevcut kürsü diziliminin asıl sebebi.

    ve bu adam bizim bir elemanımızdı.
    Şayet hali hazırda Macca çalışanı olarak kalsa idi, Hamilton'a istediği aracı verecek, Shcum'un mantık dışı istatiklerinin tek rakibi olacaktık.

    Tabii bu dediklerim bizim mühendislerimizi çok arzulayan ferrari için de geçerli (az bir gelecekte Hamilton içinde birşeyler yapacaklarını düşünmemek aptallık olur). eğer Adrian'ı kendilerine almış ve harika olanaklarını sunmuş olsalardı red bull'un bugün başardığından daha da fazlasını başarırlardı ve şampiyona 1-2 yarış öncesinden sonlanmış olurdu.

    Kısacası yaşı genç olan Vettel'i değil, yaşı hala çok genç olan Adrian'ı tekrar yuvasına geri nasıl getiririz ve emeklilik hayalleri kurmasını nasıl engelleriz bunu düşünmek ve tatbik etmemiz lazım sanırım.

  10. Yusuf  Hitay avatarı

    webber yılın en şanslı pilotu bu açık

    spa'da önündeki iki pilot birbirine vurur, biri pit stopta kayar

    istanbulda takım arkadaşıyla ciddi bir kaza yapar ama kendisi sapa sağlam devam eder

    burada kubica nın lastiği fırlar bi anda

    singapurda takoz bir şekilde hamilton'a vurur, hamilton'ı 15 puandan eder, japonya gp sinde 5 sıra ceza yemesine neden olur, olası bir kore gp sinde de 5 sıra yemesine sebep olabilir.

    ve bu adam şampiyon olacak, ne günlere kaldık

  11. rbr den beklenen oldu.
    kamui kobayashi aferin onu izlemek müthiş zevkli idi.aynı virajda 5 rakibini avladı.peter sauber zevkten 4 köşe olmuştur.hiedfeldinde 8.liği ile beraber.
    adamım rosberg şanssızdı.1.turda taktığımız lastiklerle yarışı tamamlamaya çalıştık ama olmadı.şampiyonadaki rakibimiz kubica nın yarış dışı kalmasıda bizim için şanstı.yinede eğer adamım rosberg bu tür şanssızlık yaşayacaksa hepsi bu yıl olmasını tercih ederim..seneye bunlar olmasın çünkü seneye şampiyonluk mücadelesi verecek.

  12. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    yarışın böyle sonuçlanacağı belliydi. en güzel olanı yerel kahraman kobinin müthiş geçişleri oldu. birde lewisin onu geçişi. ha enazından moralmen ve şans olarak en kötü günlerini yaşayan lewisin yinede kobiyi geçmesi güzeldi. birileri gibi kobiye geçilip birde şikayet etmedi :))

  13. adamım kubika yarış dışı kalınca moralim bozuldu.

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Gökhan Eroğlu herkül adlı şahız sizin eseriniz gurur duyun.Adam resmen küfür ediyor siz de desteklercesine bakıyorsunuz.Sınırları çizelim.Belden aşağı vuracaksak biz de yapalım.Siteye yakışan yorum bu mu???Burası acı dindirme yeri mi??Bu ne şiddet bu ne küfür ya.

  15. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    pokunu çıkarma, ben senin bildiğin erkeklerden değilim, şöhret için o dediklerini asla yapmam,aaaaa şuna bak ayolll :))))

  16. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    aman herkül:D

    bir alonso fanının kimiye en büyük demesi İsraille Filistinin barış imzalaması kadar zor:D

  17. ne o bir anda kardeş olduk arkadaş olduk:) insan sahne için bir anda böyle 180 derece dönermi?:)
    elimden geleni yaparım ama bir şartla…
    buraya yaz bakayım en büyük kimi…dur bitmedi…alonso sponsor desteği olmadan asla başarılı olamaz. alonso iyi bir pilot değildir.
    yaz bunları seni sahneye çıkartacağım söz:)))

  18. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    herkül kardeş beni o nın programa katma imkanın varsa sana müteşekkir olurum, ama hamdiyle yanyana oturmam peşinen söyleyeyim, edebi yönümde çok iyi değildir, malum çoğunlukla yabancı yayınlar okumaktan edebi tarafımız gelişmemiş olabilir ama türkçemizide fena kullanmam, ayrıca orda her hafta yorum yapan berk denen adamdan daha kötü de yorum yapmam merak etme :), hatta onu yerinde bile edebilirim adapazarından bi sponsorda bulursam kendime, yarında tezi yok ıslama köftecilere bi uğrayayım en iyisi, iyi haberlerini bekliyorum herkül arkadaşım 😀

  19. sessizliğin ve kimsesizliğin içimizi yalnızlıkla doldurduğu bu insiz cinsiz alemde kaç defa sinekleri kartal, elsiz ayaksız kötürümleri iskender diye alkışladık…
    nerdesin aylardır hasretini çektiğimiz kahraman nerdesin rüyalarımızın pilotu nerdesin spanın kahramanı…
    koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi diyoruz ne olur biran evvel çık gel…

  20. faster
    eldeki malzeme bu daha iyi yapacak bir isim varsa söyle bizde bilelim. burada esip gürlemeye benzemez canlı yayın. gerçek hayatta yazılımcı veya donanımcı olabilirsin. ama canlı yayında her ikisinide bilmek zorundasın. adapazarı çok uzak değil. beğenmediğin misafir fanların yerine birde seni sahneye alalım. bakalım ne yapacaksın? seninkisi bence laf-ü güzaf…
    ayrıca o kınadığın fan kitlesi f1 in şu anki taraftar profilini aynen yansıtıyor. sen bakma buradaki yazılanlara…sil düzelt önce worde yaz sonra yolla. zannetmeki gerçek hayatta insanlar yani burada yazanlar yani bizler en azından haydi sizleri tenzih edeyim yani ben bu kadar düzgün konuşuyoruz bu kadar medeni cesaretimiz var bu kadar bilgiliyiz…canlı yayın kolay değil…

    william blake in tablosundaki nebu tahir…
    ağaç isteyen tohum eker. rüzgar eken fırtına biçer.
    takıma girmek için havuzda meneceriyle problem çözen, takım emri ile puan alan, sponsor desteği ile istediği takıma giden, eşit statüde yarıştırıldı ve çaylağa geçildi diye takımını fiaya gammazlayan singapur kahramanı olan geçiş yapmadan şampiyon olan japon fobisi olan gelmeden önce ferrari=fia diyen istediği yapılmadımı ortalığı birbirine katan bir pilot olacağıma veya bu pilotu tutacağıma….
    kimsenin desteği olmadan bugünlere gelen kimse hakkında ileri geri konuşmayan parayla pulla değil yürekle takım emri değil bilekle kazanan eşit statüden asla rahasız olmayan daha ilk yılında ferrari ve mclarenden teklif alan o seneki ferrarinin 2.pilotluk teklifini elinin tersiyle bir çaylak olarak iten sadece gerçek pilotların kazanabildiği spa nın kahramanı olan gideceğini anladığı andan son ana kadar aslanlar gibi kanının son damlasına kadar mücadele eden sponsoru olmadığı için ve gelecek kişi başına bela olur bu gitsin dediği için takımdan yollanan bir pilot olmayı ve bu pilotu tutmayı tercih ederim…

    insanları güvenini kaybedeceğime para kaybetmeyi tercih ederim diyen robert bosch(bosch markasını kuran adam)…para kaybedeceğime g….ü kaybetmeyi tercih ederim diyen bizim sektördeki sahtekar mobilyacı recep usta…hangisini tercih edersin?
    pardon nebu tahir sen tercihini zaten yapmışsın.

  21. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    evet sitenin saatinde sorun var. Sabahtan beri böyle..

  22. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    yorumların tarih ve saatinde problem mi var.Bana mı öyle görünüyor.

  23. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    okan yazmışın ama anlaıdnız siz onu okay onu, kendisini ve soğuk esprilerini hazzetmedigimden olsa gerek elim sürçmüş 🙂

  24. Öncelikle Hakan Abi, kimseyi hafife almıyorum. Savunduğum şey o kişinin bilgisiyle ya da bilgisizliğiyle alakalı değil kesinlikle. Ben bu söylemin yersiz, gereksiz ve temelsiz olduğunu ve canlı yayında dile getirilmemesi hatta hiç sözünün edilmemesi gerektiğini savunuyorum. Çünkü bu "spor" ahlakına aykırı, taraftar olmanın mantığına aykırı. Çamur atmadan da eleştiri yapılabilir. Ayrıca eğer bakarsan Massa Almanya'ya kadar olan bölümde gerçekten geride kalmıştı. Takım emri eleştirilebilir -ki eleştirdim de- ancak içinde inanılmaz bir taktik zeka vardı ve Fernando Alonso oradan beri yakaladığı momentumla şampiyonluğa çok yaklaştı. Artık o konuyu gündeme getirip ortalığı kızıştırmayalım.

    Demeye çalıştığım şu, Formula 1'i keyif almak için takip ediyoruz, düşmanlık ve fanatizm buraya bulaşmasın en azından. Gerçi bulaşacağı kadar bulaştı da en azından ayyuka çıkmasın.

    Okay Karacan ve Serhan Acar'a gelince ikisini de severim. Formula 1'i zamanında Okay Abi'nin sesinden dinledim ben de. Serhan Acar ise işinin hakkını sonuna kadar veriyor. Onlara bir şey demiyorum, ki Okay Karacan'ın artık dikkat edeceğine eminim.

    Quva, adını bilmediğim için nickinle hitap edeceğim, kusura bakma.
    Söylediklerinde sana katılıyorum. Genel olarak taraftarlıkla holiganlığı karıştıran, objektif olmayı pek beceremeyen bir yapımız var. Kendi tuttuğumuz tarafı körü körüne savunurken, karşı tarafı gözümüz kapalı kötülüyoruz. -Zaman zaman bu hatayı ben de yapıyorum ne yazık ki.- Bu ancak taraflar arasındaki düşmanlığı arttırır. Bütün sporlar için geçerli bu. Bazen karşı tarafın hakkını teslim etmek ya da en azından karşı tarafa yaptığımız eleştiriyi kendi tuttuğumuz tarafa da yapabilmek gerekir. Şu an bunda pek başarılı değiliz ama bilinçli izleyiciler arttıkça bu tartışmalara gerek duymayacağımıza inanıyorum.

    İyi günler..

  25. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Alkım bi lafa bide adama bakmak lazım değilmi sizcede, hatta birde o adamı oraya sokana bakmak lazım, heralde trt nin önbahçesini belliyordu amcam yeşillik olsun diye koydular onu oraya, işin şakası bi yana f1 klübünde her hafta aynı taraftarlar ve aynı yorumcular olması çok sıkıcı, birde hem taraftarların hemde yorumcuların yorumlarını dinleyince insanın içini sıkıntı basıyor, biz 2-3 arkadaş bi araya geldiğimizde bile f1 hakkında daha mantıklı yorumlar yapabiliyoruz, bence trt nin programı baştan aşağı komedi, sunucusundan hamdisine kadar kim varsa orda, bazen acaba diyorum bu programda hamdimi okanmı daha çok saçmalıcak, hele bu hafta okan hali hepten komikti ödü koptu fb ve gs taraftarları alonso-guti haberine tepki verirler diye, pes yaa millet sizin kadar anlayışsız değil emin olun…….

  26. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sezon başlamadan yapılan testlerden beri Redbull gridin en iyi aracıdır.Bunu Tüm pilotlar ve tüm f1 camiası hep dile getirdi.Hatalarıyla ve şanssızlıklarıyla şimdi bu haldeler.Kendilerine uyan pistlerde hiç zorlanmadan pole alıp zafer kazanmaları da çok doğal.Yani kasmadan kazanmaları çok doğal.Böyle bir pistte Redbullara meydan okuma riskine son 3 yarış kala girmek de bunu düşünmek de aptallıktır.Artistliğin sonu her zaman hüsranla bitmiştir.
    Ön gruptakiler arasında birbirini pist üzerinde geçen mi oldu acaba yoksa ben mi görmedim.şumi rosbergi geçemedi ve yerine razı olarak devam etti.Hamilton buttonu geçemedi ve pitten geçmeye karar verdi.Webber vetteli geçemedi.Kubica olsaydı geçiş yapabilecek miydi.Hayır asla.Sanki ön gruptakiler her yarış birbirini geçiyor.sanki webber vetteli 3-5 kere geçmiş,sanki hamilton vetteli 3-5 kere geçmiş.Herkes en az 3 yada 5 kere redbullu geçmiş ve sadece alonso redbullu hiç geçmemiş:):) hep mevcudu korumuş:):)
    Raikkonen kovulduğu için mi bilmem ama Ferrariyi çok seviyorum.

  27. Alkım merhaba…
    iyi diyorsunda o santander ki koca ferrarinin başkanına(gerçi maaşlı bir eleman)2 hafta içerisinde tükürdüğünü yalattırdı.takımına yarıştığı 3 yılda aslanlar gibi 2 takımlar şampiyonluğu yaşattırmış takım arkadaşından asla rahatsız olmayan işine bakan önyargısız gıybet etmeyen yarıştığı zaman itibariyle dünyada en çok fanı olan kırmızı tulumun bu zamana kadar en çok yakıştığı Allahualem belkide ferrari bitene kadarda en çok yakışacağı pilot olan raikkoneni verdi parasını yollatırdı. kaza geçirmiş bu şekilde yavaşlama ihtimali çok yüksek olan bir pilot massa takımda bırakıldı. neden bırakıldı da hazır olan kimi yollandı sorusuna hokınaym almanya yarışı güzel bir cevap oldu. müdür luca takıma hizmet takım adına yarışmak felsefesi gibi safsatalarla massaya ve cümle aleme mesaj yolluyor. bu laflar söylenirken ferrarinin takımlar şampiyonu olma ihtimali varmı? gaybı Allah bilir ama yok denecek kadar zayıf. ne için çalışılıyor alonso şampiyon olsun diye…bakın almanyaya kadar massa çokta geride değildi. ama alonso için harcandı moralmen mahvedildi. millet zannediyorki aslında ferrari kötü bakın massaya ilk ona kalamıyor demekki alonso çok iyi. yok yaaa…tüm zamanların en başarılı takımı ferrari 2009 un yarısında tüm kaynaklarıyla 2010 a yönelmiş ferrari kötüde geldiği ilk sene kendisini bozuk para gibi harcamış çaylak pilota geçilmiş alonso iyi haa…ben inanmıyorum şu anki ferrari aracı bir defa hem çok iyi hemde son yılların en sağlam aracı…
    hülas bu sitede alonso takıma geldiği ilk zamanlar bir animasyon kare yayınlandı. şaha kalkan kırmızı fon üzerinde bir ferrari atı ve arkasından onu boynuzlayıp yere indiren bir boğa ve fon maviye dönüyor. olay bu kadar basit.

    ne olacak formül 1 in sahibi de tüzel kişilik(berni küçük bir hissedar ve müdür) amaçları para kazanmak. santander de amacına ulaşmış gibi. alonsoya verdiği destekle tanınırlık oranı çok artmış. belkide ispanya kral franco döneminden beri uyguladığı halkı uyutmak için kullandığı 3 f kuralı(futbol fiesta fantezi bazıları fuhuş da derler)na ilaveten formül 1 i de ekleyip 4 f yapmaya çalışıyor. bu uğurda verilecek parayla 3 sene şampiyonluğu satın alırsınız.
    hafife almayın bu iddiaları…
    ayrıca o hafife aldığınız adam dikkat edin giydiği eşofmanın üzerine reklam almış ufaktan yolunu buluyor:) belkide aramızda ki bir arkadaş da olabilir. yurdum insanlığından farklı manzaralar sunan okay karacana teşekkürleri bir borç bilirim. kendi küçük dünyasında 10 numara bir insandır okay serhan gibi…adam satmazlar büyüklük taslamazlar. f1 içinde ellerinden geleni yaparlar. Allah sayılarını artırsın….

  28. @Alkım,
    Dengesizlik bununla da sınırlı değil.Birisi de Massa'yı amatörlükle suçluyor.Yarış kazasıdır neticede.Her pilot hata yapabilir.Hamiltonun son yarışlardaki hataları için de amatörlük diyebilirler mi acaba.Yoksa korkarlar mı.Adil olmak zordur.En iyisi, taraftarı az olan pilotu yerden yere vurmaktır değil mi?.
    Diğer yandan Okay Karacan'ın böyle çirkin söylemlere izin vermemesi lazım.Yarın da başka biri çıkar.Vodafone destekli hamilton vitesi 3 e atmayı bilmiyor diyebilir.Bunların önüne geçmek lazım.Tamam anlıyorum proğramı esprili hale getirip, içinde kin besleyen eski pilot taraftarlarını çocuk gibi sevindirmek için bir maskot ya da şarlatan lazım ama fazla ileri gitmeden ve haddini bilerek yapılması gerekir.Karacan, Tv de proğram yaptığını unutmuş,karşılıklı atışmanın ve sallamanın bol olduğu bir internet sitesinde zannetmiş kendini.

  29. Uzun süre sonra yine Red Bull ve Vettel. 🙂 Tebrikler. Fernando Alonso yine şaşırtmadı ve maksimumu aldı aracından, bir tebrik de ona.

    Kobayashi için söylenecek söz yok, uykusuzluğa değecek bir yarış izletti bize. 🙂

    Rosberg ve Kubica için üzüldüm. Özellikle Massa'nın yarış dışı kaldığı düşünülürse ona puan olarak daha fazla yaklaşabilirlerdi bu yarışta. Olmadı. Hulkenberg için de kötü oldu, bu yarışta da rahatlıkla puan alabilirdi bence devam edebilse.

    Petrov Spa'dan bu yana sürekli düşüş yaşıyor ve her sorunda da daha fazla demoralize oluyor. Petrov'u seviyorum ama seneye o koltuğu hak ettiğini göstermek için sadece üç yarışı var ve ben pek ümitli değilim.

    Heidfeld adına da güzel bir gündü sanırım.

    Son olarak Webber'e değinmek istiyorum. Red Bull aracının hakkı dubleydi ve aldılar ama ben Webber'in performansından hiç memnun değilim.. Önümüzdeki yarışlarda daha güçlü olmak zorunda.

    Ve çok uzattım ama Formula 1 Klubü programından da bahsetmek istiyorum. Gece o saatte sıralama öncesi canlı yayın yapmaları etkileyiciydi ancak konukları ve hatta bazen yorumcuları öyle taraflı ve sporun ruhuna yakışmayan yorumlarda bulunuyor ki şaşırıyorum. Bu konuya çözüm bulmaları gerekir diye düşünüyorum. Canlı yayında "Alonso'nun sponsoru ona şampiyonluğu satın alır, belli olmaz." diyen birinin orada bulunması en basit tabiriyle 'uygunsuz." Ben bir Alonso taraftarı olmadığım halde rahatsız olduysam taraftarları eminim çok daha fazlasını hissetmiştir. Okay Karacan bununla ilgilenir diye umuyorum.

  30. bence redbullar çok kasmadı. nasılsa onları arkalarında zorlayacak veya o niyette olacak bir pilot yoktu. kubica devre dışı kalınca biliyorlardı alonso mevcudu koru öndekinin hata yapmasını bekle taktiğiyle yarışan bir pilot olduğu için kasmadılar. hamilton da kesinlikle bir bahtsızlık var. babasıyla arası bozulduğundan beri böyle işleri ters gidiyor. burada bir arkadaş tv de mclarenci hamdinin santander ile alakalı ilginç açıklamalara ve bu tarz açıklama yapan insanların kalitesine vurgu yapmış. olaya birde tersten bakalım. böyle bir cahil(diyenin ifadesi)bile bunu konuşuyorsa demekki mesele gerçek. neyse bu sene takımlarda redbull pilotlarda ne olur bilmiyorum.

  31. Yarışın tekrarını ancak 20 turdan itibaren izleyebildim.Kobayashi müthiş ataklar yapmış tebrik ediyorum.Vettel ve podyumdakilere de tebrikler.Vettel'in son yarışlarda Webber'e üstünlüğü var.Bunun sebebi Webber'in üzerindeki şampiyonluk baskısı.Yaptığı açıklamalarda bu senenin son şansı olacağını söylemişti.Alonso yine maksimumu çıkarmayı başarmış.Mclaren son yarışlarda çok kötü gidiyor, gerek şansızlıklar gerekse bazı basit hatalardan dolayı hem pilotlar şampiyonasında hem de takımlar şampiyonasında geride kaldı.Bence artık seneye odaklanmanın zamanı geldi.

  32. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    Sevgili Nebuchadnezzar

    herkül ile herhangi bir bağlantım yok. Ayrıca ben site yöneticisi falan değilim zoraki yorum falan sildiğim de yok. Senin bu kadar celallenmen herkül'le bağlantılı beni bağlamaz, derdin ne ise gider onunla konuşursun.
    çok heyecanlamışa benziyosun, adımı daha fazla yorumlarında kullanmazsan sevinirim. Çünkü problemin benimle değil.

  33. Push sebastian push push push

  34. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Sabah dersanem vardı ya.Ne sıralamaları izleyebildim nede yarışı.Üstüne üstlük bide Seb kazanmış.çok şükür 21:30'da tekrarı var TRT3'te.Yorumlarınıza bakılırsa akşamı beklemeyip tekrarını bulmalı hemen 🙂

  35. faster inside…
    sana şaka yaptım herhalde farkındasındır. oraya çıkman için konuyla ilgileneceğim. olmasada gel bir hafta sonu pazar misafirim ol. birde alonsocu bir arkadaşla canlı tanışma fırsatı bulmuş oluruz. pilotun gibi olmadığına eminim:)))ne zaman istersen başımın üstünde yerin var şeref verirsin…

  36. faster inside…
    sana şaka yaptım herhalde farkındasındır. oraya çıkman için konuyla ilgileneceğim. olmasada gel bir hafta sonu pazar misafirim ol. birde alonsocu bir arkadaşla canlı tanışma fırsatı bulmuş oluruz. pilotun gibi olmadığına eminim:)))ne zaman istersen başımın üstünde yerin var şeref verirsin…

  37. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Gökhan Eroğlu,malum şahıs bugün zıvanadan çıkmışcasına yorum yazıp ortalığı kirletmektedir.Zoraki sildiğiniz yorumun üstüne daha da beterini yazıyor.Siz neden bu tür yorumlara izin veriyorsunuz.Şimdi ağzımızı bozalım mı??.Durduk yerde votkacı raikkonene saldıralım mı.Ortalığın karışmasına neden izin veriyorsunuz.Bu şahısla bir alakanız var mı.BU CESARETİ NEREDEN BULUYOR.
    Yorum yazarken dikkat edilecek hususlar neden bu şahsa uygulanmıyor.Delikanlıca soruyor delikanlıca cevap istiyorum.Sınırları çizin.Yok eğer o şahsın yazdıklarında bir sıkıntı yoksa bunu yazın da ben de nasıl yazacağımı bileyim.

  38. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Gökhan Eroğlu,malum şahıs bugün zıvanadan çıkmışcasına yorum yazıp ortalığı kirletmektedir.Zoraki sildiğiniz yorumun üstüne daha da beterini yazıyor.Siz neden bu tür yorumlara izin veriyorsunuz.Şimdi ağzımızı bozalım mı??.Durduk yerde votkacı raikkonene saldıralım mı.Ortalığın karışmasına neden izin veriyorsunuz.Bu şahısla bir alakanız var mı.BU CESARETİ NEREDEN BULUYOR.
    Yorum yazarken dikkat edilecek hususlar neden bu şahsa uygulanmıyor.Delikanlıca soruyor delikanlıca cevap istiyorum.Sınırları çizin.Yok eğer o şahsın yazdıklarında bir sıkıntı yoksa bunu yazın da ben de nasıl yazacağımı bileyim.

  39. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Gökhan Eroğlu,malum şahıs bugün zıvanadan çıkmışcasına yorum yazıp ortalığı kirletmektedir.Zoraki sildiğiniz yorumun üstüne daha da beterini yazıyor.Siz neden bu tür yorumlara izin veriyorsunuz.Şimdi ağzımızı bozalım mı??.Durduk yerde votkacı raikkonene saldıralım mı.Ortalığın karışmasına neden izin veriyorsunuz.Bu şahısla bir alakanız var mı.BU CESARETİ NEREDEN BULUYOR.
    Yorum yazarken dikkat edilecek hususlar neden bu şahsa uygulanmıyor.Delikanlıca soruyor delikanlıca cevap istiyorum.Sınırları çizin.Yok eğer o şahsın yazdıklarında bir sıkıntı yoksa bunu yazın da ben de nasıl yazacağımı bileyim.

  40. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Gökhan Eroğlu,malum şahıs bugün zıvanadan çıkmışcasına yorum yazıp ortalığı kirletmektedir.Zoraki sildiğiniz yorumun üstüne daha da beterini yazıyor.Siz neden bu tür yorumlara izin veriyorsunuz.Şimdi ağzımızı bozalım mı??.Durduk yerde votkacı raikkonene saldıralım mı.Ortalığın karışmasına neden izin veriyorsunuz.Bu şahısla bir alakanız var mı.BU CESARETİ NEREDEN BULUYOR.
    Yorum yazarken dikkat edilecek hususlar neden bu şahsa uygulanmıyor.Delikanlıca soruyor delikanlıca cevap istiyorum.Sınırları çizin.Yok eğer o şahsın yazdıklarında bir sıkıntı yoksa bunu yazın da ben de nasıl yazacağımı bileyim.

  41. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Gökhan Eroğlu,malum şahıs bugün zıvanadan çıkmışcasına yorum yazıp ortalığı kirletmektedir.Zoraki sildiğiniz yorumun üstüne daha da beterini yazıyor.Siz neden bu tür yorumlara izin veriyorsunuz.Şimdi ağzımızı bozalım mı??.Durduk yerde votkacı raikkonene saldıralım mı.Ortalığın karışmasına neden izin veriyorsunuz.Bu şahısla bir alakanız var mı.BU CESARETİ NEREDEN BULUYOR.
    Yorum yazarken dikkat edilecek hususlar neden bu şahsa uygulanmıyor.Delikanlıca soruyor delikanlıca cevap istiyorum.Sınırları çizin.Yok eğer o şahsın yazdıklarında bir sıkıntı yoksa bunu yazın da ben de nasıl yazacağımı bileyim.

  42. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Gökhan Eroğlu,malum şahıs bugün zıvanadan çıkmışcasına yorum yazıp ortalığı kirletmektedir.Zoraki sildiğiniz yorumun üstüne daha da beterini yazıyor.Siz neden bu tür yorumlara izin veriyorsunuz.Şimdi ağzımızı bozalım mı??.Durduk yerde votkacı raikkonene saldıralım mı.Ortalığın karışmasına neden izin veriyorsunuz.Bu şahısla bir alakanız var mı.BU CESARETİ NEREDEN BULUYOR.
    Yorum yazarken dikkat edilecek hususlar neden bu şahsa uygulanmıyor.Delikanlıca soruyor delikanlıca cevap istiyorum.Sınırları çizin.Yok eğer o şahsın yazdıklarında bir sıkıntı yoksa bunu yazın da ben de nasıl yazacağımı bileyim.

  43. alonso iyi bir pilot ama en iyisi tabikide KİMİ RAİKKONEN

  44. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Gökhan Eroğlu,malum şahıs bugün zıvanadan çıkmışcasına yorum yazıp ortalığı kirletmektedir.Zoraki sildiğiniz yorumun üstüne daha da beterini yazıyor.Siz neden bu tür yorumlara izin veriyorsunuz.Şimdi ağzımızı bozalım mı??.Durduk yerde votkacı raikkonene saldıralım mı.Ortalığın karışmasına neden izin veriyorsunuz.Bu şahısla bir alakanız var mı.BU CESARETİ NEREDEN BULUYOR.
    Yorum yazarken dikkat edilecek hususlar neden bu şahsa uygulanmıyor.Delikanlıca soruyor delikanlıca cevap istiyorum.Sınırları çizin.Yok eğer o şahsın yazdıklarında bir sıkıntı yoksa bunu yazın da ben de nasıl yazacağımı bileyim.

  45. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Gökhan Eroğlu,malum şahıs bugün zıvanadan çıkmışcasına yorum yazıp ortalığı kirletmektedir.Zoraki sildiğiniz yorumun üstüne daha da beterini yazıyor.Siz neden bu tür yorumlara izin veriyorsunuz.Şimdi ağzımızı bozalım mı??.Durduk yerde votkacı raikkonene saldıralım mı.Ortalığın karışmasına neden izin veriyorsunuz.Bu şahısla bir alakanız var mı.BU CESARETİ NEREDEN BULUYOR.
    Yorum yazarken dikkat edilecek hususlar neden bu şahsa uygulanmıyor.Delikanlıca soruyor delikanlıca cevap istiyorum.Sınırları çizin.Yok eğer o şahsın yazdıklarında bir sıkıntı yoksa bunu açıkça yazın ben de nasıl yazacağımı bileyim.

  46. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Gökhan Eroğlu,malum şahıs bugün zıvanadan çıkmışcasına yorum yazıp ortalığı kirletmektedir.Zoraki sildiğiniz yorumun üstüne daha da beterini yazıyor.Siz neden bu tür yorumlara izin veriyorsunuz.Şimdi ağzımızı bozalım mı??.Durduk yerde votkacı raikkonene saldıralım mı.Ortalığın karışmasına neden izin veriyorsunuz.Bu şahısla bir alakanız var mı.BU CESARETİ NEREDEN BULUYOR.
    Yorum yazarken dikkat edilecek hususlar neden bu şahsa uygulanmıyor.Delikanlıca soruyor delikanlıca cevap istiyorum.Sınırları çizin.Yok eğer o şahsın yazdıklarında bir sıkıntı yoksa bunu açıkça yazın ben de nasıl yazacağımı bileyim.

  47. Aynı gün hem sıralama hem de yarış geçiren tüm pilotları kutlarım.Ön gruplar için stresli bir hafta sonuydu.
    Massa için zaten iyi başlamayan yarış kabusa döndü.Massa'nın Fernando'ya yakın yerlerde olmasını istedikçe Massa gerilere gidiyor.Fernando ise İki Redbull ve iki Mclaren arasında tek başına savaşıyor.İnşallah bir aksilik çıkmaz da ,kasap dükkanı önünde bekleyen kediler sevinmezler.
    Kubica'nın lastiğinin Sc arkasında çıkması da bu konuda sabıkalı Reno takımı için bir şans oldu.Hatırlayanlar bilir benzer olay Fernando'nun başına da gelmişti.Yüksek bir süratte iken fırlarsa neler olabileceğini gp 2 de de gördük.
    Okay Karacan'ın proğramına da değinmeden geçemeyeceğim.Ne kadar seviyesiz bir proğram ve seviyesiz konukları var.Proğramın hakimiyeti daha pilotun adını bile doğru dürüst söyleyemeyenlerin eline geçmiş.Karacan sadece kırmızı kart diyor ama takan bile yok.Massa'yı amatörlükle suçlamaları da kabul edilemez.Yazıklar olsun.Bu tipler TV aracılığla yeni nesle,kendilerinin bilmediği F1 i bu tarzda öğretmeye çelışıyorlar.
    Bugün Mıchael iyi iş çıkardı.Gelişimi durmuş bir araca nazaran bugünkü sürüş iyiydi.
    Button ,kaybedecek bişeyi olmayan bir pilot edasıyla yine değişik strateji adı altında kumar oynamaya devam edecek.Ne kendisinin ne de takımının şampiyonluk şansının olmadığını biliyor.Massa'nın takımı ve takım arkadaşı için yapamadığını Button fevkalade iyi yapıyor yada yapmaya uğraşıyor.

  48. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Koba, koba , koba :))) ve serhan acardan formula 1 literatürüne yeni bir kelime "Japonn pilot dalışı", serhan kamikaze dalışı yaptı diyecekken
    son anda kurtardı, hamiltona gene yazık oldu, ama deriz yaa bazen o kadar basarsan, zorlarsan arabayı şey gibi, başına illa bişeyler gelir, ama en azından button a zorluk çıkarmadı
    belki kalan yarışlarda da sıkça görürüz bu görüntüyü, massa nazara geldi söyleye söyleye serhan adama yarış tamamlatmadı sonunda, sürekli tüm yarışları bitiren pilot olduğunu hatırlatıyordu, redbull için söylenecek söz yok, resmen kanatlandılar yine….

  49. Romain Grosjean yorumuna massa dışında kısmen katılıyorum.Massa'da saydığın pilotlar gibi bir zamanlar sauber'de gelecek vaad eden başarılı genç bir pilottu.Diğer dediklerine gelince hulkenberg ve özellikle kobayashi ikiside çok iyi ve gelişmeye açık pilotlar.Fakat daha iyi yerlere gelmek istiyorlarsa 1-2 sene aynı performansları sergilemeleri gerekiyor ki, tesadüf olmadığını kanıtlayıp diğer takımların gözüne girebilsinler.Örneğin bir kubica istikrarlı olarak çok iyi yarışlar çıkardığı halde şuanda renault takımında.Keşke F1 tamamen maddiyatla endeksli bir organizasyon olmasaydı da böyle genç yetenekleri daha iyi araçlarla görebilseydik 🙂

  50. Kamui Kamui Kamui…F1 Hamilton ve Kamui gibi insanlarla daha heyecan verici.

    3 tebrik gidiyor benden Vettel,Kobayashi ve Kubica ya.

    Liuzzi Kubica ve Petrov adınada çok üzgünüm.

    Gerçekten iyi bir yarıştı.

  51. MagicAlonso avatarı

    hamiltonun sanki vitesi geçirmekte kaldığı gibi bir durum göründü ama olay daha farklı.araç 3. vitesten 4 e geçemediği için zaten 18.000 limitine yakın seyreden motor ufak bir gecikmede dahi limitöre dayandı.

  52. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    redbulalrın dublesine hiç şaşırmadım çünkü bu pist onların pistiydi ama aradaki fark o akdar büyük değildi bugün ferraride sevmediğim şeyler vardı performansı düşüktü ama alonso kapattı bunu hasar en az şekilde döndük 3 yarış kaldı brezilyayı kazanmamız lazım diğer pistlerdede webberin önünde bitirmemiz lazım hadi hayırlısı hamiltona gelince harbidende karaçocuğa acımaya başladım cidden bugün şanssızdı bnce halen 5 ninde şansı var unutmayın alonso 2 yarışta 50 puan fark kapattı

  53. katılıyorum grosjean çok haklısın yorumun hakkında. bulunduğu koltukları haketmeyen ferrari ve renaultdaki pilotlar değişse de 10 ortaklı şampiyonluk mücadelesi izlesek seneye

  54. RBR ve pilotlarına tebrikler müthiştiler bu yarıştada klasik 3 tebriğim olacak birincisi Red Bull takımına gene olağanüstü bir performans sergilediler.
    2.Tebriğim Kamui Kobayashi'ye bukadar korkusuz atakları ancak büyük pilotlar yapar Senna'lı yılları anımsatan ataklar izledik böyle ataklar görmeyeli uzun zaman olmuştu açıkcası
    3.Tebrikse gene bir Japon'a Sakon Yamamoto'ya gözlerden kaçmış gibi görünse de gridin en kötü aracıyla Glock'a geçilmemek büyük bir başarı tebrikler Sakon…
    Günün hayalkırıklığı Kubica ve Hamilton diyebilirim Robert'ı yarış dışı görünce boş boş baktım ekrana ve şunu farkettim her nekadar şampiyonluk yolunda Webber ve Vettel'i desteklesem de benim için F1'in anlamı kesinlikle RENAULT..Bizim çocukları görmeyince çok bir boş geldi yarış bana.Hamilton'a gelirsek bu kara bulutlar nezaman ayrılacak bu adamın başından bilmiyorum 4 yarışta 3 kez yarış dışı kalıyorsun ve iyi götürdüğün bir yarışta yeni değiştirdiğin vites kutusu sorunlu çıkıyor.İnsan keşke eski vites kutusuyla başlasaydı demeden edemiyor yazık gerçekten Hamilton ve Fanlarına…

    Bir de eleştiri yaparak noktalayacağım yorumumu Bugün Kobayashi'yi dün Hulkenberg'i gördükçe diyorum ki yazık Massa'nın Petrov'un kapladığı koltuklara bu kadar vasat isim iyi araçlarda yarışıyorken Kobayashi,Hulkenberg,Sutil,Heidfield,Glock gibi yetenekler o kötü araçları şaha kaldırıyorlar saygılar…

  55. ayrı takımlarıda desteklesek burak kardeşim yaptığın objektif yorum için teşekkürler keşke herkes senin gibi yorumunu hakkıyla yazabilse

  56. Hamilton bunu hep yapıyor çoğu zaman da 1. viteste yapıyor bunu

  57. burak bocek avatarı

    Az kayıpla atlattık zaten son 4 içinde bize en az uyması beklenen pistti.Şimdi daha güçlü oalbielceğimiz 3 yarış var.Bakalım Alonso neler yapıcak zaten Massa'dan ümidi kestim takımlar şampiyonasınada katkısı çok düştü.Bu sene onun senesi değil bir şekilde işler ters gidiyor.Redbull tüm haftasonu egemendi,Mclaren bu yarış için özellikle sıralamada bizden iyi gözüktü.Yarışta Ham sorun yaşamasa belki bir çekişme izlerdik ama zaten güncellemeler ve pist yapısı ile Mclaren'in iyi iyi bir perfonmans koymasını bekliyordum.Yağmur dualarımız tutmadı:) Vettel de artık dahil oldu ilk 3 çok kızıştı ancak İngilizler biraz geride ve bu şanssızlıklar ile şampiyonluk zor gözüküyor.Button zaten perfonmans açısından da dieğrleri ile boy ölçüşebileceğini sanmıyorum.Vettel galibiyeti Redbull ise dubleyi sounna kadar haketti söyleyecek çok şey yok tebrikler.Vetteli eskisi kadar sevmesem de dengeler bir anda değişiyor ve gerçekçi olmak lazım.Alonso kazanmak zorunda bir sornaki yarışı olmadı Brezilyayı çünkü artık podyumda olmak yetmiyor.Son olarak Ferrari'nin istikrarlı sonuçları ve gösterdiği perfonmanstan umutluyum.Haydi Alonso başarabiliriz saygılar

  58. ayrıca diğer haberin de altına yazdım.bilmem farkedebildiniz mi hamilton 3. vitesten 4. vitese geçerken geç kalmış gibi geldi bana 3. vites bu beklemeden zarar görmüş olabilir.yada bana öyle gelmiş olabilir 5.bitirebildiği içinde şansızlığın içinde şans oldu.

  59. 3 sene mi, müthişsin yaaa

  60. alperdunga ben 3 senedir burdayım kardeş hayırdır

  61. Semo_Ferrari  avatarı

    Red Bull bekleneni yaptı ve bütün haftasonunu domine etti, takım da her iki pilot da kusursuzdu, sonuç olarak da duble geldi zaten. Ferrari’de Alonso yine mükemmeldi, ama Vettel’in de dediği gibi Suzuka sanki Red Bull için yapılmış bir pist, o yüzden Alonso’nun üçüncülüğü kabullenmekten başka bir şansı yoktu, ki üçüncülük dahi şampiyonluk iddiasını sürdürmeye yetti – Kubica yarış dışı kalmasa acayip kapışabilirlerdi.). Mclarenler bariz şekilde Red Bull’un gerisindeydi bütün haftasonu, ve yavaş yavaş şampiyonluk umutları tükeniyor sanki. Button’ın stratejisinin balon olduğu daha yarışın başlarında belli oldu, Lewis’in ise artık şeytanın bacağını kırması gerek yoksa iş işten geçecek.

    Mercedes bütün sezon içinde en güçlü yarışlarından birini çıkardı. Rosberg startta geriye düşse de toparlanmasını bildi (Arke tekerleğinin fırlaması yazık oldu, Renault’un puan çıkaramadığı bir yarışta 6. ve 7. olmak Mercedes’in klasmandaki yerini garantileyebilirdi.). Schumi ise bütün sezon hiç bu kadar güçlü gözükmemişti, gerçekten hızlıydı, ve bunda Suzuka’nın en sevdiği ve başarılı olduğu pistlerden biri olmasının da etkisi var diye tahmin ediyorum. Bir de şu sıralama performansını yükseltse çok daha iyi yarışlar geçirebilir.

    Sauber de aynı şekilde çok iyiydi, Heidfeld araca tam alışmadığı halde güçlü bir performansla 8. olmayı bildi. Kobayashi ise tam bir canavar. Adam Sato’nun gelişmiş versiyonu gibi bir şey 😀 Eğer her yarış böyle agresif ve hatasız sürebilse (Burda Japonya etkisi devreye giriyor, Yamamoto bile HRT ile devleşiyor Japonya’da), iyi bir araçla en üst sıralara oynayacak kapasiteye sahip. Bu arada, zaten yarışa başlayamayan Di Grassi dışında bütün arka grubun yarışı bitirmesi de dikkat çekici.

  62. Vaaay, rai sen de düştün demek.

  63. MagicAlonso avatarı

    alperdunga takmıyorum zaten kardeşim.sırf böyle düşünen arkadaşları tahrik niyetli olarak yazdım.(hep onlar yazacak değil ya)

  64. ayrıca alperdunga sen çok bildiğini zannediyorsun ama hiç bir şey bildiğin yok konuyu hemen nasıl raiye getirdin ondan sonra yok şöyle yok böyle bide yok 1 sn daha hızlı arabayla nasıl aradaki alonsoyla fark 2-3 saniye ancak tamamlayabildi acıyorum halinize bu taktikti basın toplantısını dinlemedin galiba zaten dinlemeye de gerek yoktu redbul sıkmadı bile bu kadar relax yarıştı

  65. kobayashi kobayashi kobayashi başka bişey diyemiyorum gerçekten yarışlara tat veriyor.çok cesaretli ve akıllı bir pilot inşallah yolu açık olurda büyük takımlarda yarışır.bunu hak ediyor zaten peter sauber gibi adam arkasında duruyorsa demek boş bir pilot değil

  66. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Beklentilerin dışına çıkmayan bir yarış oldu.Alonso hasarı azaltmak için yarıştı.Ne öndekileri geçme ne de arkadakilere geçilmesi söz konusu değildi.Massa ya yazık oldu.Belki de luizzi den kanada nın intikamını almaya çalıştı.
    Kobayaşi seyircilerini pek memnun etti.Önce sert lastiklerle ataklar yaptı sonra da sertleri aşınmış olan rakiplerine yeni yumuşaklarla kamikaze ataklar yaptı.Helal olsun.
    Hamilton hızlanmaya başlayınca sadece 2 puandan oldu.Buttonun ön grubu tuttuğunu anlayınca çok zorlayıp 3.vitesi kaybetmek sadece 2 puana mal oldu.Bence de denemeye değerdi.
    Şumiye telsizde söylenenler de ilginçti.Takım emri yok ama atak yaparsan sana iyimser davranacak.Zaten gerek kalmadı rosberg aradan çekildi..

  67. magic_alonso takma kafana.
    Biz kimin Minardiden gelip,
    kimin domates gibi yetiştirildiğini biliriz elhamdülillah

  68. MagicAlonso avatarı

    Birşey daha eklemek istiyorum.Şu santander vurgusu yapan arkadaşların nasıl insanlar olduğunu çok iyi bir örnekle trtdeki hamdiden gördük.o seviyedeki bilgiye sahip(formula 1 açısından)taraftarların yapacağı yorumu görmüş olduk.Çok komşk adamlarmış gerçekten hem merak ederdin nasıl tipler diye:)

  69. beklediğimiz bir sonuç. süpriz yok. hatasız süren vettel ve webber i tebrik ediyorum.

    gelelim alonso ya. yapabileceği en iyi şey hatasız sürüp 3. lüğü kapmaktı ve o bunu başardı. kubica yarış dışı kalmasaydı ne olurdu bilinmez tabi ama bence yinede alonso 3. bitirirdi. tek başına yarıştı biraz. güzel bir yarış geçirdi. bize en az uyan pistte max sonucu çıkardık. tebrikler. kendine güvenide rakiplerini sinir edecek boyutta yalnız.

    tabiki çoğu kişi gibi bende yarışın yıldızının koba olduğunu düşünüyorum. yarışa izlenebilirlik kattı diyenlare şiddetle katılıyorum. tebrikler

  70. MagicAlonso avatarı

    Tebrikler Vettel güçlü bir şekilde kazandın ama daha büyük tebriği webbere göndermek istiyorum çünkü vettelin o hava atmak için attığı hızlı turu son turda geliştirip harika cevap verdi(dostum ben senden hızlıyım der gibi).

    Ferrari açısından Alonso elinden geleni yaptı son derece mutluyum bu açıdan.Şampiyonluk hala erken olmakla beraber büyük oranda redbull ve Alonso arasında geçecek gibi görünüyor.

    Hamilton iyi tırmandı ama amin olmamakla birlikte sanki vites sorunu yaşamasında aşırı zorlamasından kaynaklanan bir durum oldu gibi.Ayrıca frenlerinden de çok fazla disk tozu çıkıyordu.vites sorunu olmasa bile ilerleyen turlarda fren problemi de yaşayabilirdi.Yarışın en şansız adamı oldu.

    Günün yıldızı kobayashi harika ve delice ataklar yaptı.Biraz da şanslıydı geçtiği adamlar kapıyı kapatmadı yoksa yarış dışı kalabilirdi.Ama son yılların en hızlı kamikazesi(bu japonlar hep böyle mi olur kardeşim?)

    Kubicaya da çok yazık oldu.Yarışa farklı bir boyut kazandırabilirdi.Sağlık olsun diyelim.

  71. ön sıralardaki pilotlar açısından çok heyecanlı bir yarış olmadı. klasik alonso şansı devam etti. kubica devre dışı kaldı. yeni bir motor kullanmadan bu seneyi bitirirmi bitirir. bu ferrari motoru 2007 2008 fiks menü senede 3 sefer yolda bırakırdı. bu sene bir kere yolda bırakmadı. böyle bir araç kimide olsaydı şu an liderdi.

  72. tur başına 1 saniye daha iyi olup da +2.7 secs önde bitiren Vettel'e tebrik. Aynı Rai gibi sadece en iyi arabayla sürebilme konusundaki intibalarım doğru çıkmaya başladı.
    Webber şampiyonluğa doğru gitmekte. Bu yarış yapacak bir şeyi olduğunu sanmıyorum. Kasap Vetteli geçmeye çalışmak hiç de iyi bir fikir değildi.
    Alonso yine maksimumu çıkardı Ferrariden. Zaten bana kalırsa Ferrari hiç Redbullu hatta Mclaren'i geçemedi. Herkes Kubicaya şaşırırken Alonso ondan daha kötü bir araç kullanmaktaydı. Sıradan bir pilot olan Massanın performansına bakınca daha iyi anlaşılıyor ferrarinin ne kadar kötü olduğu. Sadede en iyi setup'ı yakalayınca diğerlerini yakalıyor, pilot farkıyla da geçebiliyor.
    Hamiltona gelinceee…. Bu kadar kişisel hata yapan bşr pilot şanssız olamaz. Sadece bugün değil, baskı altında, bastırdığı, zorladığı her yarışta bunları görüyorken, ayıp olmasın diye kullanılan Alonso ile birlikte griddeki en iyi pilot tabirini daha az hak etmeye başladı bana kalırsa. Kobayahsi:
    Hamilton= Kobayashi+McLaren

  73. red bullun takımlar şampiyonluğu şimdiden hayırlı olsun.

  74. Go Vettel GO GO GO:)

  75. ben umutlandım suzuka gibi red bull pistinde 3 sn toplamda fark yemek çok hoş ve bence ileriki yarışlarda eğer motor problemi olmazsa alonsonunda avantajı var ve bence küçümsenmeyecek avantaj tebrikler red bull tebrikler alonso ve en büyük tebrik gelecekte belkide şampiyon olabilecek en akıllı kamikaze kobayashiye…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir