Webber: "Artık Yarış Kazanmak Zorundayım"

yazar:

kategori:

Webber bu sezon en son Macaristan’da galibiyete ulaşmıştı. Yarışın ardından konuşan Red Bull pilotu, “Şu anda en önemli olan aradaki fark. Bu şekilde korumam gerekiyor. Bitime üç yarış kaldı ve bu benim adıma iyi bir sonuç sayılır.”

“Sen bugün galibiyeti hak etti ama yarışı kazanabilecek beş kişi vardı. Önümüzdeki yarışlarda yine galibiyete ulaşabilmem gerek. Bunu yapabileceğime de inanıyorum. Gerçekten çok faydası olacaktır.” 

“Dayanıklılık büyük rol oynuyor. Kazanabilecek 75 puan var.”  dedi.

Webber, yarışı kazananamamış olsa da bugünkü sonuçtan memnun olduğunu söylüyor. 

“Güzeldi ama başladığımız gibi bitti. Birbirimizi takip ettik ve  1.5-1 saniyeden fazla yaklaşabilmek zordu. Ben kendi performansımdan memnunum. Seb galibiyeti hak etti ve Fernando da fena performans ortaya koymadı.”


Yorumlar

  1. Kazanacaksın dostum inş sen dün yaptığın gibi işine bak gerisi gelir

  2. evet ben de yarış sırasında bunu düşünüyordum en azından bir galibiyet lazım mesela kore olabilir. daha da önemlisi artık sebin önünde finiş görmeli.

  3. Bunu bilmesi güzel tabii. Umarım bugün ortaya koyduğu performansla yarış kazanamayacağını da biliyordur. Başka pistlerde bu performansla ikinci de gelemezdi zaten. Yarışın ortalarındaki temposu dışında kötüydü.

    Webber'in sahip olduğu 14 puanlık avantaj çok küçük gibi gözüküyor ama bu ona rakipleriyle ilgilenmeden şampiyon olma şansı tanıyor. Kazanacağı tek yarış ve iki podyum onu şampiyon yapıyor şu an. Üstelik üç yarışta da Vettel ve Alonso ilk üçte olsa ve diğer iki yarışta da kazananlar onlardan biri olsa bile. Ki Hamilton ve Button'ın alacağı puanları da düşününce Webber şu an gerçekten iyi durumda. Ama artık kazanmalı. Button'dan sonra en uzun süredir kazanamayan pilot o.

    **
    Hadi artık Mark. Savaş ve kazan. Ya da kazanamasan bile bilelim ki son yarışa kadar mücadele ettin. Yoksa bugün olduğu gibi giderek kazanacaksan şampiyonluğu Fernando alsın. Biz de onun yaptığı çıkışla, harika pilotajıyla ve tecrübesiyle bunu hak ettiğini söyleyelim. Seni de 'kaybedenler' rafına kaldıralım.

  4. @watercolour

    pişti? 🙂

  5. Hem tek tur, hemde yarış temposunda gerisinde kalıyor Mark, Vettel'in.Şuanda bana göre şampiyonanın sahte lideri.

  6. Doğru.Webber Kore ve Abu Dhabi'yi de Alonso'nun önünde tamamlarsa şampiyon olur bence.

    Yarışta ilk 3 güzel performans sergiledi.Yarış kızışıyor.

  7. watercolour avatarı

    Vettel'in önünde finish görebilmesi çok zor hem tek tur hemde yarış temposunda ayak uyduramıyor Mark.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir