Renault Suzuka'dan Eli Boş Döndüğü için Üzgün

yazar:

kategori:

Polonyalı pilot Robert Kubica yarışa üçüncü sıradan başlamış ve ikinciliğe yükselmişti ancak üç tur sonra güvenlik aracının arkasındayken arka lastiğinde yaşanan sorunla yarış dışı kaldı. Takım arkadaşı Vitaly Petrov da start anında Nico Hulkenberg ile yaşadığı temas sonrasında yarışa veda etmek zorunda kalmıştı. 

Kubica’nın problemini halen çözemediklerini söyleyen Boullier, bu şekilde veda etmenin üzücü olduğunu söyledi: “Sıralamadaki güçlü performansın ardından bu yarıştan eli boş ayrılmak gerçekten üzücü. Otomobilimiz hafta sonu boyunca rekabetçiydi ve bunu yarışta da göstermek için kararlıydık.”

“Her iki otomobil de iyi start aldı ancak üç turun ardından iki aracımız da yarışa veda etmişti. Robert’a tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz ama gerçekten yazık oldu çünkü tüm hafta sonu harikaydı ve bugün çok güçlü bir sonuç alabileceğimizden emindim. Şimdi tek yapabileceğimiz toplanıp, Kore’deki sıradaki yarışa odaklanmak.”
 
Kubica ise yarışın ardından şunları söyledi: “İyi bir kalkış yaptık ve iki sıra kazanmayı başardık. Ama sonra güvenlik aracı arkasında ikinci turda lastiği ısıtırken neredeyse kontrolü kaybettim. Ön aksta bir sorun olduğunu düşünmüştüm ama görünüşe göre sorun lastikteydi. Teknik bir sorun mu bilmiyorum ama güvenlik aracını takip edebilmek çok zorlaştı ve kenara çektim. Ardından da lastiği kaybettim.”


Yorumlar

  1. Site yönetimi haber yaparken biraz dikkat edin lütfen… Kubica yarışa 3. sırada başladı…

  2. vega_nitro artı olarak artık en istikrarlı isim webber oldu.

  3. SC arkasında olması iyi oldu yarış içerisinde çok daha tehlikeli bir kaza olabilirdi Kubica için…

  4. Renault bu sezon ilk defa 2 aracıyla birden yarış dışı kalmış oldu. Ayrıca 2. defa 2 aracı da puan almadı.

  5. Canınız sağolsun sizin kaybedecek birşeyimiz yok.Gurur verici bir fahta sonuydu 2 Ferrariyi bir mclareni arkamıza almak sonra startlarımız harika hemen fırlıyoruz 2011 e bakalım artık

  6. Kubica cidden büyük hayal kırıklığı oldu belkide öndeki mücadele kopan Vettel in ardından heyecanlı olabilirdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir