Petrov Kalkıştaki Kaza Yüzünden Ceza Aldı

yazar:

kategori:

Renault pilotu, araçlar hızlanırken sola doğru hamle yaptı ve Williams’tan Nico Hulkenberg ile çarpıştı. O kaza ile hem Petrov hem de Hulkenberg yarış dışı kaldı.

Komiserler kurulu kaza suçlunun Petrov olduğuna ve gelecek yarışta cezasının uygulanacağına karar verdi.

Bu arada Ferrari’den Felipe Massa, yine yarışın başlangıcında -ilk virajda- Force India’dan Liuzzi ile kazası nedeniyle ceza almadı.

Bu olay da inceleme altındaydı ama komiserler kurulu, olayı yarış kazası olarak niteledi.

Liuzzi: “Harika bir kalkış yapmış ve ilk viraj öncesinde 5-6 araç geçmiştim. Kendimi güvende hissediyordum ama ardından ilk viraja girdiğimde Felipe’nin içten geldiğini gördüm. Araçta bir şeyi kırıp kırmadığını bilmiyordum ama yan tarafıma bir mermi gibi geldi”

“O anda aracın kontrolü onun elinde değildi diye düşünüyorum. Ama benim için bir başka ilk viraj kazası ve bir başka yarış dışı olması utanç verici.”

 


Yorumlar

  1. petrov çok güzel kalkış yapmış ama çok erken sollama yapmış eeee nederler yanlış sollama kaza getirir .cezası doğru

  2. Sırf sponsor getiriyor diye böyle bir adam yarıştırılamaz. Zaten getirdiği sponsor destekleri her yarış araba dağıtarak kendisi harcıyor!!!

  3. Massa'ya ceza vermediyseniz o olaydan çok daha yarış kazası olan Petrov-Hülkenberg olayında Petrov'a da ceza vermemeliydiniz.

    Massa Liuzzi'ye bunu bir kere daha yaptı sanırım Kanada'da.Liuzzi Petrov ve Hülkenberg'e yazık oldu…

  4. efendimayin  avatarı

    Petrov kendini eminim son 3 yarışta gösterecek.

  5. Massa nın yaptığı yarış kazasıysa daha diyecek bişey yok. Pist dışından dönmeye çalışıyor kölgün üstünden zıplayıp Liuziye giriyor. Massa nın bu kazası tanıdık geldi biraz.

  6. 2008 den beri tek pilotla yarışıyoruz yetmedi mi daha Renault yönetimi Sutil,Glock,Kobayashi,Hulkenberg kim olursa olsun ama Petrov olmasın yeter ya

  7. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    massa'nın yaptığı çok acemiceydi.

  8. Luizzi nin aracı fena hasar almış durumdaydı sanırım beğenilen startını yarış sonucuna dönüştürememiş olsada takımdaki yerini garantiye aldığı için çok ta üzmedi bu seni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir