Mercedes Pilotları Arasındaki Mücalede Zevk Verdi

yazar:

kategori:

Michael Schumacher – 6.: “Bugünkü yarıştan çok memnunum, otomobil çok iyiydi. Pozisyon kazanma fırsatı tam beklediğim gibi oldu ve altıncılık alabileceğimiz en iyi sonuçtu. Nico ile mücadele etmek eğlenceli oldu ama onun başına gelenler, gerçekten yazık oldu.  Şimdi sırada Güney Kore var. Neler beklemem gerektiğini bilmesem de, otomobilimiz buradaki gibi iyi olduğu sürece yine iyi bir yarış çıkarabiliriz.”

Nico Rosberg – Yarış dışı: “Hafta sonunu bu şekilde tamamlamak kötü oldu. Debriyaj sorunu nedeniyle kötü bir start aldım. Lastiklerim çok aşınmıştı ve yarış boyunca tempoyu koruyamadım ve Michael’i arkada tutmaya yetmedi. Ardından otomobilin arkasında bir şeyler kırıldı ve lastik bariyerlere girdim ve yarışım erken bitti.”

 


Yorumlar

  1. jet man kabul et ya da etme Schumi dün isteseydi pistte ya da pit stoptan önce yapacağı ekstradan turlarla Nicoyu geçerdi. Puan tablosuna bakarsan Niconun yarışı tamamlaması durumunda belki puan sıralamasında Massayı bile geçme durumu olabilirdi. Bu yüzden onun önde kalması gerektiğini düşünmüş olabilirler. Şimdi sen buna da karşı çıkarsın diye sana bir kaç link vereyim de fazla itiraz etmeyesin diye.

    http://www.fia.com/en-GB/mediacentre/f1_media/Documents/jpn-race-analysis.pdf

    http://www.fia.com/en-GB/mediacentre/f1_media/Documents/jpn-race-trap.pdf

  2. ve yarış içinde schumi rosbergi geçemedi.kameralar göstermemişte schumi geçmiş.vay nasıl bi geçiş kimse görmemiş.kaldıki rosberg lastik sorunuyla yarış dışı kaldığında schuminin önündeydi.schumi 3-4 kez rosbergin hava koridoruna girdi onu geçmeyi denedi ama adamım rosberg direndi.geçemedi.takım emri falanda yok.
    takım emrine gerek yok zaten çünkü rosbergin ana rakibi kubica yarış dışı kalmıştı.haa kubica rosbergin önünde olsaydı o zaman mgp böyle bir talimat verebilirdi schumiye ki böyle bir durumda bile bu emri vermezlerdi.

  3. saçma yorumlar yapılmış.telsizden denen şuydu rosberge atak yaparsan rosberg mantıklı davranacak yani sana zorluk çıkarmayacak.yani çok zorlamayacak.atıyorsunuz resmen.rosberg o lastikleri 1.turda değiştirdi.26.turda schumi ile mücadeleye başladılar.47.turda rosbergin lastiğ koptu net göremedik ama.schumi de 26.turda taktığı tazze lastiklerle rosbrgi geçemedi.rosberg tam 46 turdur aynı lastiklerle dönüyordu

  4. Pilotlar sıralamasında Rosberg'in 6. lığını desteklemek ve olası bir kaza durumunda puan alamadıklarından çekindikleri için böyle bir şey söylemiş olabilirler gibi geliyor. En azından öyle umuyorum.

    Schumacher aslında gelişimi tamamladı bu sene aracı ile sanki bilerek biraz geride takılıyor izlenimi veriyor. Seneye gelecek yeni araç ile neler yapacaklarını takım biraz saklamak istiyor olabilir. Sonuç olarak Schumacher sürücüler sırasında herhangi bir iddası yok, markalar kılasmanında da 4. alabilecekleri en iyi sonuç bu yüzden göz korkutmama taktiği olabilir.

  5. Şimdi Tekrarını seyrettim schumi pitten çıktıkran sonra hamilton ile aralarında 7 sn fark vardı ve hamilton kobayşinin arksında takılmıştı yeni lastiklerle onlara yaklaşacagını ve bottonla aynı tur zamanalrını tutturabilecegini düşünürsek ve hamilton'nın daha sonra sorun yaşadıgını düşünürsek schumi rosber'in arkasında kalarak muhtemel bir 4.lükten oldu

  6. Eray Parlak avatarı

    resmen atak yapma dediler. o telsizden sonra şumi hiç atağa bile kalkışmadıki rosbergden daha hızlı olduğu halde. ondan önce sürekli hava koridoruna girip geçiş şansı arıyordu. telsizden sonra yarım saniye civarında kaldı.

  7. schumachere yarısta dolaylı da olsa resmen atak yapma dedıler bu da bı gercek

  8. Mercedeste birşeylerin döndüğünden şüpheleniyordum ama emin değildim. Bugün gördüm ki gerçekten birşeyler dönüyor. Şimdi Michael'in Mercedesle dönüşünün doğru olup olmadığını düşünmeye başladım ki şüphesiz onu F1'de tekrardan görmek çok büyük zevk ve mutluluk verici. Ama doğru takımla mı döndü ?

    Benim gördüğüm kadarıyla Ferrarideyken gördüğü itibarın onda birini görmüyor Mercedeste. Sorunlarım var deniliyor kaç yarış geçiyor bir milim bile yol alınamıyor. Yarışlarda çoğu zaman feci ötesi stratejiler deniliyor üstünde tıpkı bugünkü gibi. Aslında Michael gerilere düşmediği için pek göze çarpmadı ama biraz dikkatli bakıldığında Michael pit stop yapmadan önce zaten Nicodan en az 0.5 saniye daha hızlıydı. Peki neden pit stoplarda Nicoyu geçmek varken sorunsuzca, neden maceralı yol seçilsin ki? Ya Michael'in yarış mühendisi Andy Showlin hiçbir şeyden anlamayn biri ya da Niconun mühendisi Joke Clear süper ötesi bir mühendis ki çoğu zaman çok daha iyi kararlar verebiliyor. Benim gördüğüm şu ki Michael'in mühendisinin aldığı kararlardan daha iyi kararlar alabilecek kişilerin bu site de bile var olduğudur. Ama ben Showlinin bu kadar amatör olduğunu düşünmüyorum, ki zaten kendisi geçen seneki şampiyon pilotun mühendisiydi. Benim aklıma gelen şeyse Mercedes GP'de birşeylerin döndüğüdür.

    Şunu da belirtmeliyim ki pit stopta Michael Nicoyu geçebilseydi ki onu geçtiğinde 1.5-2 saniye daha hızlı turlar atıyordu. Hamiltonla biraz kapışmasını isterdim 🙂

  9. bak arkadasım orada rosberg ne demıs mıchaelı arkada tutmaya yetmedı demıs yarıs ıcınde onu gectı fakat kameralar gostermedı zaten ondan sonra da kaza yaptı snrsam yoksa boyle bı acıklama yapmazdı zaten gecemedıgı ıcın kaza yaptıysa da baskıya karsı aracını cok zorladı ondan parca koptu dıyebılırız

  10. schumachere telsizden gelen uyarıyı duymadınmı "Bu bir takım emri değildir ama rosbergi geçersen takım bu konuda hassas davranabilir" kaç tur boyunca en fazla arayı 0.6 sn açarak devam etti 2 side 0.6 saniye cok buyuk bir rakammı bes belli zorlamaması için telsizden uyarı geldi yoksa schumacher e hepimiz tanıyoruz kaza riskide olsa gene atak yapmaya çalışırdı ama bu uyarı fazla belli etmeden uyguladı ve 0.6 saniye geriden devam etmeyi tercih etti ki allahın hikmeti rosberg kaza yaptı gene 6. oldu aralarında neler geçiyor bilmiyoruz ama bu işte bir iş var arkadaş

  11. iyi rosberg kaza yaptı yoksa schumi çok yakın takip etsede pek geçecek gibi değildi…

  12. vay be iste gorulduki schumi hala ayni degisen tek sey aracin rengi ve markasi schumi firsatini buldumu affetmiyor hatirlayin monacoda alonsoya yaptigini haksiz bir ceza aldi ama olsun neyse arkadaslar ben bir ferrarici schumici ve kimici olarak rosbergide severim vettelide massayida ama burda unutulan yada yanlis ceviri yapilan bir sey var ben yurt disinda yasiyorum dolayisiyla yarislari hem trt den hem bulundugum ulkenin f1 yayini yapan kanalindan hem iki komsu devletin kanalindan ve bbc olmak uzere 3 4 kanala birden bakarim zaman oldukca trt disinda tum kanallar schumiye dolaylida olsa nicoyu gecmene gerek yok bu bir takim emri degil ama senin icin cokta enemli degil kaza yapma olasiliginiz olabilir deniyor ama trt de serhan acar farkli soyluyor bunu unutmayin zamaniniz varsa tekrar yayinlanirsa ve en azindan ingilince bilenleriniz bbc izleyebiliyorsa buna bakabilirler yanlis anlasilmasin sadece ikilemde kaldigim icin yazdim bunu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir