Japonya GP'deki Teknik Yenilikler

yazar:

kategori:

Red Bull RB6 – Yenilenen Arka Kanat

Red Bull pilotları Japonya’da iki farklı ön kanat, difüzörle birlikte Singapur’da tanıtılan yeni ön kanadı kullandılar. Yeni arka kanat da F-kanalın hava çıkışı, Renault’un kullandığı ve Mclaren’in de yeni kanadında test ettiği şekilde oldu. Bu sistemde hava direkt olarak arka kanada verilmiyor ve çıkışta aşağıya doğru kavisli bir yapı kullanılıyor.

Mclaren MP4 25 – Yenilenen Arka Kanat

 

Mclaren’in Japonya’ya getirdiği güncellenmiş pakette, Singapur’da ilk kez kullanılan yeni ön kanadın düzenlenmiş versiyonu, yeni uzun egzozlar, yeni motor kapağı ve arka kanat vardı. Takım ayrıca F-kanal sisteminde de değişikliğe gitti ve küçük resimde gösterilen yoldan değil de ana resimde mavi okla gösterilen yoldan hava akışı sağlandı. Takım yeni arka kanattan sadece 2 sete sahipti ve Lewis Hamilton’un kazası sonucu İngiliz sürücü antrenmanların 2. seansında eski versiyonu kullanmak zorunda kalmıştı. Cumartesi günü yeni parça İngiltere’den getirildi ancak sıralamalar öncesinde son antrenman seansını yağmurun vurması ve hiç test yapılamamış olması nedeniyle takım sıralamalarda ve yarışta eski kanadı kullandı. Yeni kanadın kenarlarında yatay ızgaralar yerine Red Bull tarzı yatık ızgaralar kullanıldı.

 

 

Ferrari F10 – Modifiye Edilmiş Difüzör

Ferrari Japonya’da Belçika’da kullanmaya başladığı difüzörün hafif bir şekilde düzenlenmiş şeklini kullandı. Resimde siyah okla gösterilen küçük bölüm difüzöre eklendi. Ön ve arka kanatlar Singapur’da kullanılanlara oldukça benzerdi. Sadece ön kanadın 2. parçasında küçük bir düzenleme yapılmıştı.

 

 

Red Bull RB6 – Konumu Değiştirilen Fren Kaliperleri

Red Bull’un teknik dehası Adrian Newey, yaşanan bir çok dayanıklılık sorununun ardından RB6’nın fren kaliperlerinin konumunu değiştirme kararı verdi. Newey, kaliperleri yatay konumlandırma yerine, dikey bir şekilde geri geleneksel şekline çekti. Daha önceki konumlandırmanın pistonların, disklerin ve yatakların fazla hareket etmesine neden olması sebebiyle mekanik sorunlar yaşandığı tahmin ediliyor. Bu değişikliğin 2011’de yapılması planlanıyordu ancak endişeler nedeniyle daha öne çekildi.


Yorumlar

  1. Maalesef hangi makale de okuduğumu unuttum, ama araçlarından şikayetçi olan bazı pilotlara araçlarında istedikleri değişikliklerin yapıldığı söylendiğinde araçlarına daha iyi adapte oldukları ve memnun oldukları ama aslında araçta hiçbir değişiklik yapılmadığı anlatılıyordu.

    pilotun araç üzerindeki düşüncelerini değiştirmek, bazen en iyi güncellemelerden bile daha etkili olabiliyor.

    Demek istediğim hem diğer rakiplere mesaj hemde kendi pilotlarına moral maksatlı bazı sonuca pek etki etmeyen değişiklikler yapılabiliniyor olabilir, tabii belki. görünürde bariz bir değişiklik mevcuttur, ama ürettiği downforce aynıdır.

    Ayrıyetten red bullun ilk fotosunda f-kanalın çıkışı sanki okla gösterilen parçanın altında uzanan egzoz çıkışı misali parçayla sağlanmış.

  2. Renault gelişimi bıraktı 2011 e yağunlaştı yoksa kesin bir yeni parçaları olurdu hiç olmazsa ön kanat :))

  3. Red Bull sezon başından beri fren sorunu yaşıyor daha yeni mi değiştirmek akıllarına gelmiş. Bazen F1 de ki takımları anlamak harbiden zor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir