Takımlar, Adil Lastik Tedariği İçin Anlaşma İmzaladı

yazar:

kategori:

Pirelli, gelecek seneden itibaren takımlara lastik tedariği sağlayacak ve bu konuda adil olmayacak koşulların ortaya çıkabileceği şeklinde endişeler vardı.

Bridgestone/Michelin lastik savaşları döneminde Bridgestone lastikleri büyük ölçüde Ferrari ve Michael Schumacher tarafından geliştirilmişti ve bunun Bridgestone’a ilk geçişte Ferrari’ye avantaj sağladığına inanılıyor.

Takımlar Japonya’da bu durumu masaya yatırdılar ve benzer bir durumun olmaması için anlaşmaya vardılar.

Toplantı hakkında ayrıntılar ortaya çıkmasa da haberlere göre Pirelli, talep olması halinde tüm verileri her takımla paylaşacak.


Yorumlar

  1. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    ama kesinlikle yine de gizli bişeyler önecektir ferrari ve pirelli mühendisleri arasında. Ferrari motor verdiği takımlarada kendi kullandığı gibi motor vermiyor. Ferrari paylaştığı bilgilerin çoğunu gizleyecektir. Eksik bilgi verecektir. Milliyetçilik öne çıkar böyle anlaşmalar olsada yinede dönecek bişeyler.

  2. "Pirelli İtalyan firma diye, İtalyanlara avantaj sağlayacak" fikrine en baştan beri karşı çıkmıştım. Hala bu fikri düşünenler de artık bu haberi görünce fikirlerini değiştirirler. Lastik konusunda kesinlikle herşey şeffaf olmalı.

  3. Ebdişelerimden birisi buydu güzel bir aber iyi oldu.Ama yinede test eden pilotlar gittikleri takımda einden geldiği kadar bilgi vereektir takımına

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir