Hamilton İçin Ya Hep, Ya Hiç

yazar:

kategori:

Hamilton “Kötü yarışlarım oldu ancak genel olarak bu kadar kötü olmamıştı. Bu en kötüsüydü. Neler oldu bilmiyorum ancak bu çok zor bir yarıştı. Kaza benim hatamdı ancak ya diğerleri… Sadece yarışı tamamladığım için mutluyum. Son 5 yarışta sadece ikisini tamamlayabildim.”

“Artık podyumlar yeterli olmayacak. Galibiyetler de diğerleri sorun yaşarsa yetecek ancak eğer Red Bull her yarışı tamamlarsa o zaman yürüyüş yaparmış gibi kazanırlar. Benim için önümüzdeki 3 yarış ya hep, ya hiç şeklinde olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. yahu arkadaşlar ben o yorumu espiri olsun diye yazmıştım ama ortalık toz duman yine.onuda lewisin son yarışlarına bakarak yazmıştım.

  2. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    @ASUMAN iyi hoş diyorsunda bana birtane vettelin adam gibi geçişini söylermisin , istanbul parkda webbere atak yapayım derken ne oldu ,spa da atak yapayım derken jensonın aracını ortadan ikiye bölüyordu az kalsın. alonsoya gelince kalkışta pozisyon kazanır yada öndeki araç sorun yaşarsa yada felipeye telsizden sen yavaşsın ibaresi geçilir yol verilir :)))

  3. forever mclaren, süslü sözlere gerek yok sadece gerçeklere ve neticeye bakmak yeterlidir.Monako'yu hatırlayalım mı?.Sıralamalarda 5.olan hamilton aynen 5. olarak yarışı bitirdi ve dedi ki:Alınabilecek en iyi sonuç buydu.Sonra da martin destekledi:Lewis bu sefer fren ve lastiklere dikkat ederek bir yarış çıkardı dedi.

    Çinden sonra hamiltonun bir demeci vardı.:''Artık button gibi kolay yoldan yarışıp kazanmak istiyorum''

    Aynı hızdaki iki araç birbirini hata olmadığı müddetçe geçemez.Ya öndeki hata yapacak ya da lastiği farklı olacak ya da mekanik bir arızası olacak.
    Bugün webber vettel ve hamilton sadece 2 adet yarışı garantici olarak geçirselerdi tablo çok farklı olurdu.
    Vettel istanbulda ,ingilterede ve spa da artistlik yapmasaydı ya da garantici olsaydı bugün ne durumda olurdu acaba..

  4. F1ilyoF1
    galiba değil, motoru bitmişti. kendi motorundan sızan yağla üst üste 2 kere spin attı.

    lider giderken.

  5. Veridğim 2004 spa örneğinde emin olamadım bir baktım.

    Alonso arkadan Kimi nin gelidiğini görünce daha fazla zorlarken spin atmıştı gibi aklımda kalmıştı ama galiba aracında bir sorun vardı.

    Ama bu Alonso nun hiç hata yapmadığı anlamına gelmez sadece örnek yüzde yüz değildi. Araştırırsak buluruz.

    Ama tekrar söylemekte fayda var paniklemekle acele etmek arasında fark vardır.

  6. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    alonso hayranları yine iş başında. her defasında kıyaslamaya geçiyorsunuz , demek ki bununla ilgili ciddi sıkıntılarınız ve korkularınız var.kendi içinizde sorguluyorsunuz kendinizi…istatistikleri veya herşeyi gözden geçirirseniz kimin daha iyi olduğunu görürsünüz.garantici hareket eden bir pilot en iyisi olamaz. bakın 2005-2006 ya hep garantici , doğru dürüst geçişler göremezsiniz enazından aynı hızda bir aracı geçtiğini ben görmedim , lütfen hatırlatırmısınız…son 4 yarış kala yaptığı açıklamalardanda belli olmuyormu sürekli podyumda kalmaya değiniyor , zorlayıp yarış kazanma açıklamasını zirvedeki webberle vettel yaparken alonso hep temkinli ve pusuda kalmayı tercih ediyor.birde herzaman olduğu gibi takım arkadaşının çıkıp ona yardım etmesini bekliyor… sanki takımın tümüyle ana sponsorun yardım ve baskıları yetmiyormuş gibi?? dediklerime inanmıyorsanız hem bu sezona bakın hemde geçmiş sezonlara bakarsanız ziyadesiyle dediklerimi göreceksiniz…fazla süslü ve asılsız sözlere gerek yok…

  7. Paniklemek farklı acele etmek farklıdır.

  8. Yusuf  Hitay avatarı

    mekanik problem yaşamazsak şampiyon olabiliriz

  9. F1ilyoF1 "Çaylak sezonunda Çinde yarış birinciliğini düşünürken şampiyonluğu unutmuştu bir orda gördüm" bölümünü yanlış anlamışım o bölümü görmezden gel 😀

  10. F1ilyoF1 arkadaşım Alonso'nun Çin 2007'de şampiyonluğu unuttuğunu nereden çıkardın veya uydurdun? Merak ettim doğrusu. Çünkü Alonso son yarışa şampiyonluk hesapları ve umutlarıyla gelmişti.

    2008 Bahreyn'i hatırlayalım. Pek de iyi bir kalkış yapamayan Hamilton panikler. Kendini Alonso'nun arkasında bulur. Bir an atağa kalkar ve Alonso'ya çarparak ön kanadını feda eder. Pite girer kanat değişimi için… Böyle bir olay vardı mesela. Hata yapmayan pilot yoktur kesinlikle ama "ben baskı hatasında olan Hamilton hatası görmedim." demek de pek doğru değildir.

    McLaren Mercedes ayrılığından sonra neler olacağı ise merak konusu. McLaren'in kendi tercihiydi bu ayrılık. 2015'te sağlam bir motor üretmeleri veya bulmaları lazım. Gidişatı da bu belirleyecek.

  11. "Djarum" yaptığın son yorum yanlışıkla yapılmış bir yorum olarak sayıyorum. Yani McLaren dünya çapında bir şirket, F1 tarihinin en büyük ve başarılı iki takımından biri ve artık yüzde yüz bağımsızlaşıyor sen McLaren nı dünkü çocuk yapmışsın. Birşey söylemiyim dedim ama hiç bir McLaren lı oralı olmamış ondan yazdım.

    Ferrariyle McLaren nın aralarında baya fark var GP sayısı olarak ve ortalamayı alırsak eşit sayılırlar şampiyonluklar açısından bence. Birde pistlerdeki başarı sıralaması var ki orda da bir eşilik var dır muhakkak.

    Lewis ve Alonso arasında da GP sayısına bakarsak aralarında bir fark olmadığı çıkar veya Lewis daha başarılı bile olabilir. 2008 de yeni sıralama formatında hangi pilot daha başarılı diye bir araştırmanın sonucunu söylemişti Serhan Acar bir GP de. Lewis Hamilton du daha 2. senesi.

    Bir de baskı altında hata yapıyormuş Lewis ben daha şahit olmadım. Çaylak sezonunda Çinde yarış birinciliğini düşünürken şampiyonluğu unutmuştu bir orda gördüm. başka varmı? Alonso nun ve ya Shuminin vardır bir sürü gençlik yıllarında. Aklıma 2004 Spa geliyor Alonso birinci giderken.

    Taraftarlık tabi ama hiç olmazsa biraz daha mantıklı yorum yapalım.

  12. Yavuz Balcı avatarı

    bende bir ikinci schumi devri yaşanmasını istemem açıkcası. pilotun kim olduğu önemli değil. rekorları kırılır kırılmaz orası ayrı ama ben her yarış birbirine yakın araçlar izlemeyi ve fazlasıyla heyecanı isterim. F1'in bendeki mantığı bu. yoksa zevk alamıyorum. çünkü ben bir pilot değilim.

    bu arada önümüzdeki seneyi bilmem ama kalan 3 yarıştada ben herkesin değişeceğini ve sezonda gördüğümüz gibi pozisyonumu koruyayım devrinin kapandığını düşünüyorum. kalan 3 yarış çok daha fazla risk alacaklardır ve bizde fazlasıyla zevk alacağızdır.

  13. Formula 1'de herşey olabilir, ben de olamaz diye garanti veremem. Ancak bence imkansıza yaklaşıyor. Yüzdeye vurursam da %10'dan düşük bir oran.

    2005 yılından beri Renault, McLaren, Brawn ve Ferrari şampiyonlukları gördük (pilot ve takım ayrım yapmadım, hızlı düşünüyorum). Bu sene Red Bull, kim bilir seneye de Mercedes eklenecek. Şampiyonluk puanlarını, podyumları, başarıları bir pasta olarak görürsek; pasta sabitken yemek isteyen çok kişi olacak. Tabi ki ihtimal azalacak.

  14. Farkındaysan Vega, bunun çok zor bir şey olduğunu söyledim, ama senin söyledigin kadarda imkansız degil. Formula 1'de tekrar öyle dönemlerin olmayacağı garantisini veremezsin. Biliyoruz ki bu çok değişken bir spor her şey olabilir, hiç bir şey için kesin konuşmamak mantıklısıdır. Ki senin dediklerinede yanlış demiyorum doğru şeyler ama imkansız birşey yok bu sporda onu eklemek istiyorum.

  15. Ben griddeki hiç bir pilotun, Schumacher dönemini yakalayacağını düşünmüyorum. Çünkü Schumacher'in bu başarıyı elde ettiği şartları gerçekleştirmek artık imkansız. F1 2000'li yılların başından, 90'lı yılların sonundan daha dinamik. Güç dengeleri sezon içinde bile anormal şekilde değişebiliyor. En güçlü arabanın bile çeşitli pistlerde çeşitli zayıflıkları oluyor (mesela Brawn GP, lastik sorunu…) Şampiyonluğa oynayan 3 takım ve 5 pilotu izliyoruz şimdi ve seneye hatta öbür sene de izleyeceğiz. Üstüne eklemeler de gelecek. Renault ve Mercedes sağlam geliyorlar 2011 için.

    İkinci Schumacher ne Alonso, ne Hamilton ne de Vettel olacak. Çünkü şartlar öyle olmayacak. Tabi bu bahsettiğim pilotlar Schumacher'in yaptıklarını yapmasa da, profil olarak takımlarının yıldızı ve en önem verdikleri insanlardır. Bu yüzden zaten ikinci Schumacher'dirler de denebilir.

  16. speeder 86

    Schumacherde aynı dönemleri geçirdi 🙂 Ben ikisini birbirine benzetiyorum bu açıdan.

  17. Baskı altındayken hatalar yapan gereksiz agresiflik gösteren aceleci telaşlı Hamilton mu ikinci Schumi devrini başlatacak.Ben hiç sanmıyorum yaa:D

  18. Alonsocu arkadaşlar alınmasın ama bence ileri için korkulması gereken birisi varsa Alonso degil Hamiltondur bence.
    Çok zor bir şey ama 2. Schumacher devri başlayacaksa bunu başlatabilecek olan isim Lewis Hamiltondur. Şahsi düşüncem aksini söyleyenede saygı duyarım.

  19. Alonso ferraride olduğu müdetçe mc laren şampiyonluğu düşünmesin:))birde mercedes'in ayrılığı var bakalım o zaman ne yapacaklar.

  20. ''Ya Hep, Ya Hiç''

    Budur …

  21. Yavuz Balcı avatarı

    senin yarış dışı kalman bir olay,kalmaman bir olay,yaptığın her şey bir olay be kardeşim. sen böyle devam et. seni sevenler ve destekleyenler asla yalnız bırakmazlar. bugüne kadar bizim takımızda kim varsa hep sürüşleri ön planda oldu. kimsenin şampiyonluğuyla ilgilenmedik. senna,hakkinen,kimi,montoya. hepsinin kalbimizde yeri var. ve artık sende bunlardan birisin.

  22. McLarenForever,sırf laf olsun torba dolsun misali yorum yapıyorsan senin bileceğin iş,ama gerçekleri hepimiz biliyoruz,Alonso niye hamiltontonu sordu!ceza almış mı almamış mı diye,arkasında alonso var diye ambulansı bile geçecek kadar gözleri kararmıştı,ama ilahi adalet diye bişey var,fia ceza vermede yetersiz kalsada ilahi adalet yerini bulur,birde 2007 de başınıza gelmişti,son iki yarışa 18 puan farkla en hızlı araçla şampiyonluğu kaçırmanın başka bir açıklaması olabilirmi,ilahi adalet!

  23. Hamilton bu sene tam bir hayal kırıklıgı.neredeyse button'un bile gerisinde kalacak.

  24. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    ya bunlar nasıl hamilton "i lost third gear", ühühühhhüü, yada alonso "debrijaj yok ama fastest lap atabiliyorum, ağlasammı ne :)"

  25. zübeyir özcan bunun yanında spayı da unutmayalım.
    '''Button out oldu,artık yok ve geridekiler sana yaklaşabilirler dikkatli ol..'''Lastiğim bittiiiii!!!!

  26. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Duymak bile istemiyorum
    🙂
    Bu yorumu hatırlıyorsunuzdur.

  27. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    lewis zaten alonsodan uzak. içinde alonso kompleksi yokki. lewisin, bırak alonsonun arkasında olmayı pozisyonu nerede olursa olsun alonso merak edip takımına soruyor zaten lewis nerde diye.yani söylemene gerek yok, alonso özel olarak telsizden lewis hakkında information alıyor. :)))

  28. Vallah güzel olur yapabiliyorsan yap.

    Lewis bu sene şampiyonluğu çok istiyorsun biliyorum, bende takımlar şampiyonluğunu çok istiyordum. Ama artık biraz değil baya bir zor şampiyonluk ikisibirden.

    Yapılacak tek şey daha önceden dediğin gibi zevk almaya bakıcaz ve yarış kazanmaya çalışıcaz. Hiç değilse Red Bull la yarış galibiyetlerini eşitliyelim. 7 ye 5 di sanırım.

  29. aman lewis alonsodan uzak dur başka bir şey istemeyiz senden.hatta alonsoya söyleyeceğim arkanda lewis varsa bırak saıver geçsin gitsin diye:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir