Takım Patronları, Sıralama ve Yarışın Aynı Gün Olmasını İstemiyor

yazar:

kategori:

Bir süreden beri, harcamaları azaltma kapsamında Formula 1’de pist üstü gününün 3’ten 2’ye düşürülmesi konuşuluyordu ve geçtiğimiz hafta sonu Japonya’da bu duruma benzer bir olay yaşanmış oldu.

Cumartesi günü yağan şiddetli yağmur nedeniyle Formula 1 tarihinde 2. kez sıralamalar pazar gününe sarktı.

Red Bull patronu Christian Horner, Japonya’da duble yapmalarına rağmen sıralamalarla yarışın aynı gün yapılmasından memnun değil.

Horner “Bana göre pol pozisyon sevincisi 3-4 saatten daha çok yaşamak gerekiyor. Ancak zor koşullar karşısında sistem iyi çalıştı.”

“Yine de kişisel olarak sıralamaların cumartesi, yarışın pazar olmasını tercih ederim.” dedi.

Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali “Tüm olanlara insanların ve televizyon izleyicilerinin tepkisinin ne olduğunu görmek lazım.”

“Dün geceki sıralamalar, barlardan gece yarısı dönen Avrupalı seyirciler için iyi olmuş olabilir. Ancak takım açısından yaşadıklarımız oldukça ağırdı çünkü yapılacak çok şey var, çok fazla adrenalin ve baskı var.”

“En azından bizim tarafımız oldukça yoğundu.” dedi.

Horner, 2 önemli seansın aynı gün olmayacağını söylerken illaki kaldırılması gerekecek bir durum olursa cuma gününe bakılmasını söyledi.

Horner “Sadece cuma gününe bakabiliriz. Takımların çarşamba gününden itibarne padokta olmasının bir anlamı yok. Belki cuma gününe bakılabilir ve genç sürücüler için bir şeyler yapılabilir.”

“Ticari hak sahipleriyle birlikte FIA ile görüşülmesi gereken şeyler var.” dedi.


Yorumlar

  1. Neden istesinler ki adamlar salakmı.santanderin vodafonenin reklama ihtiyacı var
    Aklıma bir filmden reklamlar ilgili bir replik geldi:SATIN ALIN YOKSA ELİMİZDE KALICAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir