Hamilton: "Aracımızın Gücünü Kanıtlamak İstiyorum!"

yazar:

kategori:

Hamilton “Kore Uluslararası Pisti’nde simülatörde sürüş yaptım ve ilk izlenimlerim oldukça iyiydi. Kağıt üzerinde pist aracımıza çok iyi uyuyor. İlk sektörde maksimum hız ile birlikte sert frenaj performansı önemli ve bu iki özellik aracımızda güçlü.”

“Orta sektör hızlı ve akıcı. Bu tür pistlerde aracınızın dengesinin iyi olması ve iyi bir yere basma gücüne sahip olmanız gerekiyor. Pist oldukça iyi sürücülerin pisti gibi görünüyor. Turun sonu yavaş ve dar ancak orada da ritm ve akıcılık önemli olacak. Pistin yüzeyi iyi olduğu ve yol tutuşu sağladığı sürece ilk Kore yarışının oldukça eğlenceli geçeceğini düşünüyorum.”

“Hafta sonu için sabırsızlanıyorum ve çok olumlu bir yarış geçirebileceğimizi düşünüyorum. Son aldığımız sonuçlar göstermese de güçlü bir aracımız var ve bunu pist üstünde kanıtlamak istiyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Açıkcası Her An Hersey Olabilir Bizim Sansimiz Baya Düsük Ama Olsun…
    "There's Always Hope" Forever Mclarene Mercedes!

  2. Sir Jack B.  avatarı

    Kore pistinin şekline baktığımda Red Bull'un favori olduğunu düşünüyordum. Ancak horner kıvrımlı bölüm için motor yönünden endişelerini dile getirdi. Hamilton da iddaalı konuşmuş. Eğer aracın bir handikapı olmazsa Hamilton bu yarışı kazanabilir. Diğer 3 lü temkinli davranacaktır. Hamilton ise kaybedecek birşeyi yok saldırgan davranabilir. Tabii aracına zarar vermemesi lazım 🙂 Tabii vites kutusu probleminide halletmiş olmaları gerekiyor.

    Ayrıca hamilton burayı kazanabilirse şampiyonaya yeniden ortak olabilir. Şampiyon olması içinse 3 yarış kazanması gerekiyor. Abu dhabide en favori Mclareni görüyorum. Brezilya ortada bir yarış olacak burası ise belirsiz.

  3. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    burak böcek senin gibi hiddetli ve hakarete varan şekilde yorum yazan arkadaşlara daha öncedende yazdığım yorumlara benzer içerikte bir yorumla cevap verecem… 1.alonsocu değilsen neden cevap verme gereği duydun , ben özelliklede bazı alonsocu ibaresini kullandım … 2. sen benden daha fazla f1 bilgisine sahip olduğunu nerden çıkardın , nerden , nasıl bunu idda edebiliyorsun ,f1 ile ilgili herhangi bir iştemi çalışıyorsun bilgi verirmisin , kanıtların varsa bizimle paylaşta aydınlanalım … 3. adam gibiliğide senden öğrenecek değilim, burada cevap yazarken karşındakininde sana benzer ölçüde ve içerikte cevap yazabileceğinide unutma…

  4. Doğru diyorsun aslında "king_1905". Ama bütün pistlerin Red Bull a uysa bile McLaren Ferrari nin bazı pistlerde tecrübe veya o pistte paketinin daha iyi çalışmasından dolayı şu ana kadar Red Bull şampiyonluğunu garantiye alamadı.

  5. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Lewis İddialı konusdu Mclarene uyan bir pist ama hata kacınılmaz nede olsa yeni bir pist kimse ne yapacagini bilmiyor labirentin icindeyiz Cuma günü çok yol kat etmek gerekiyor programı ona göre ayarlamak lazım cuma günü 2 ci antremanlarda kim daha hızlı cıkıcak ortaya ama McLAREN Ferrari yarısı olacagi kesin cunku bu pist Red bull uymuyor kendileride dile getirdi ama her sey olabilir Cuma günü cok ilginc olucak onalr icinde bizim icinde super bir yarıs olucak.

  6. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    jetmanm bi dönsünde ondan sonra görüşelim şimdi zamanı değil

  7. burak bocek avatarı

    forver mclaren,geçen seneki yarışı gayet iyi hatırlıyorum ancak mekanik arıza olayının tam zamanını hatırlamış olmak daha dün f1 ilzmeye başlamış olmak değil.senin ne bilgin ne izlediğin yarış benim seviyemde değildir.o yüzden bir bilgi ya da düzeltme yapıcakken adam gibi yap.he şunuda unutma Alonsocu olmak suç değil ayrıca ben Alonsocu değilim Ferrari fanıyım anladın inşallah.Sok bunu kafana güzel kardeşim.Son olarak bilgi için sağol

  8. mor kelimesini formula 1 terimi olarak kullandım yanlış anlama.yani en hızlı turu atıp mor olan pilot gibi sende mor olup sevinirsin

  9. Mark Webber kalan yarısların sadece 1 tanesinden 1.lik alırsa şampiyon olur demedi demeyin. : )

  10. zembilci kimi gride döndüğünde benim hayalim gerçek olur.sende artık ne olursun bilemem ama mor olabilirsin

  11. Yusuf  Hitay avatarı

    o değilde yeni videoda vettel açıkça hatalı kalktığı belli oluyor, nasıl olduda ceza verilmedi :S

    gerçi verilmemesi daha iyi, webber durduk yere 7 puan daha almasın 🙂

  12. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    geçen yılkı abu dhabi yarışını hatırlamayan ya da istediği gibi hatırlamak isteyen alonsocu arkadaşların hafızasını tazelemek için aşağıdaki link açıklayıcı olacaktır.şunuda anlamıyorum henüz 1 yıl öncesindeki yarışı dahi hatırlamıyorsanız … belkide f1 i yeni takip etmeye başladınız :))

    http://www.formula1.com/video/race_edits.html

  13. Bir arkadaş Alonso takla atar demişti ilk viraj da. Massa nın üstüne oynasaydın keşke. Takla atmadı tabi sadece biçti.

    Zuhahhahahaha!

  14. Bu arada ilk kazayı Suzuka da Petrow yapar demiştim hatırlayanlar, tutturdum vallah.

    Muhahahahahaha!

  15. Yine güzel yorumlar var Lewis haberinin altında. Görünen köy kılavuz istemez nasıl olsa. Korede görüşürüz.

    Suzuka da ilk sektör 0.1 sn fark yemesin yarışı kazanır demiştim McLaren min. 0.4 yedi netice ortada. Korede de Red Bull 1 ve 2. sektörlerde 0.2 sn yemesin yarışı kazanır diyorum.

  16. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    jetman sen hayal dünyasında yaşamaya dewam et dostum orası snen için ideal:D

  17. olsaydıları yazıyorsak bende yazıyım
    kimi buttonın koltuğunda olsaydı şu an liderdi.niyemi kimi;ne hamiltonun ne vettelin ne webberin yaptığı hataları yapmazdı

  18. Son duyumlarıma göre HRT'ye de en çok uyan pist burasıymış. Ayrıca Lotus'un aracını bu pist için yaptığı padokta konuşulan dedikodular arasında.

  19. Burak sana eksi verdim birader.Ona bakarsan Sakon f10 da otursa Bahreyn den itibaren garanti birinci olur.Buna ne diceksin?( Nasıl ama) 😀

  20. Birde Çinde nasıl birinciydi anlamadım. Herkese fark atan değilmiydi yarış sonunda McLaren.

  21. İyide ben zaten McLaren nın kazandıklarını şansa bağlayanlara yanıt yazdım. Sen Alonso yu neden soktun işin içine.

    Bir de bana diyorlar her haberi Alonso ya bağlıyorlar diye.

    Zaten şöyleleri böyleleri hesaba katsaydık eğer dedim. Öyle olsa Vettel çoktan şampiyon olmuştu.

  22. burak olayın aslı o, keyif alın abicim pist üstünde az da olsa gördüklerinizden. tek bir pilot ve takıma bağlanmayın 😛

  23. burak bocek avatarı

    E ona bakarsan Alonso Çin de hatalı start almasa 1.iydi,Monako da kaza yapamsa sıralamaya katılsa belki 1.iyci Valencia'da sc girmese 3.üydü en kötü yani biraz düşünüce herkes için geçerli değil mi bu ihtimaller?Belçika da spin atmasa 6 puan daha al sana şampiyon ettik adamı 2 dakikada:) Kısaca güzel kardeşim f1de seler -salar,dilek istek kipleri yok.Herkesin başına bu tür talihsizlikler gelicek f1in güzelliği burda

  24. Lewis Melborde Webberin hışımına uğramasa 4 olurdu en iyi ihtimal, İspanya da son tur cantı kırılmasa ikinciydi, Monte Carlo da firenleri arızalanmasa Massa yı geçebilirdi, Macaristan şanzıman bozulmasa 4. garanti, Monza da hem kendi hatası hemde şansızlık olmasa en kötü 3.lük, Spa laf edemez kimse e hızlı araç McLaren dı, polü yağmurdan sebeb alamdık. Singapur yine bir şansızlık ve tabi yine Webber, Suzuka antreman kendi hatası yarış şansızlık en iyi ihtimal 2. lik gitti.

    Unuttuğum varmı bilmiyorum. Yani Şöyleleri böyleleri hesaba katarsak neler çıkar kim bilir?

  25. pist iyi sürücülerin pistiyse desene tam kiminin pisti. bence redbull veya mclaren pilotları başarılı olacak…

  26. Martin Whitmarsh,bir demecinde,bazı insanlar önümüzdeki yarışlarda hangi pistin bize uyup hangisinin uymadığını söyluyorlar,ben emin değilim ama,onların bunu nasıl bildiklerine şaşırıyorum:))

  27. Yavuz Balcı avatarı

    illa ki yeni motorum bir avantajı olacaktır. ferrari yarış dışı kalmayabilir fakat performans açısından geride kalabilirler. birde kullandıkları motorlara bakmakta fayda var tabi. bundan önceki yarışlarda 1 sefer kullanılmış 2 motorları varsa o kadarda etkili olmaz. ama biz bunu tabi bilemeyiz.

    güzel bir yarış izleyelimde gerisi hikaye be. son 3 yarışa 5 pilot değil 2 pilot girseydi zevk alacağımızı düşünmezdim. en azından ön taraftakiler için. ama 5 pilot olunca baya renkli geçecek diye düşünüyorum. araya son yarışlarda bence nispeten massa ve kubica da girer. benim umutlarımı boşa çıkarmazlar umarım.

  28. Şuanda Webber 6 motorunu kullanıyor ve 2 motor hakkı var Vettel 7 motorunda Alonso 8 Button ve Lewis 7 motorunda Kubica 6 motorunda tabi bunun bir anlamı yok ama faydası olur diye umuyorum kalan üç yarışta Massa singapurda 9 motorune geçmişti bir sorun nedeniyle gerilerdeydi bunuda fırsat buldu 9 motoruna geçti.Burak abi şimdi öyle diyorsunda Ferrari monzada yeni motoru takınca nasıl canlandığını gördük 3 yarış yada 2 yarış bence herzaman sıfır motor daha avantajlıdır performans anlamında

  29. Yusuf  Hitay avatarı

    orası öyle burak arkadaşım.

    bizim burda yaptığımız tamamen hayaldir, çünkü pilotlar bile bilmiyor bazen neyin ne olacağını(bknz monza f kanalsız hamilton)

    ancak bazı deneyimler vardır, mesela mp4-25 in aldığı tek pole Kanada'daydı. Kore 2. sektör aynı kanada gibi. Ama sadece 1. sektör 🙂 yani koca bir 2. ve 3. sektör var, yani belli olmaz bu işler.

    tabiki marc gene çok biliyor, sussun konuşmasın demiyorum sadece şahsi fikrim. Zaten benim genel düşüncem 3 takımında son 3 yarışta tepeye oynayacağı. sadece brezilya da mclaren geride kalabilir, onuda anca antrenmanlardan sora anlarız.

  30. burak bocek avatarı

    Motorların belirli ömürleri var 3 yarış çıkartıcak şekilde hepsi yani bu durum her takım için geçerli ayrıca diğerleride 8e gelmiştir diye tahmin ediyorum.Birde o mekanik arıza benim bildiğim 2.pitstopta geri düştükten sonra oldu hatırlayan varsa yazar ama Marc kardeş haklı diye tahmin ediyorum.Sonuçta yarışçı ve simülatörde aracı sürüyor.Bizin rfactor oyunlarına benzemez o burası diyorsa burasıdır bizim aksini iddaa etmemiz ancak çıkıp yarıştıktan sonra dataları kontrol etmemizden sonra söylenebilir:))

  31. Yavuz Balcı avatarı

    hele yarış bir başlasın kime uyduğu anlaşılır :)) spada uymaz denilen araçla redbull pol aldı. monzada kesin alırız dediğimiz yarışta kazanamadık. yeni gelen parçalar kime ne katkıda bulunur tam bir muallak. pist uygunluğuna gelirsek 3 pistte de güçlü oluruz. önemli olan güçlü olmaktan ziyade RedBull ve ferrarinin önünde yarışı bitirmek olacaktır.

    bu arada bir düzeltme yapayım geçen seneki abudabi de lewis yarış başından itibaren sorun yaşamıştı. hatta bu yüzden farkı açamadığınıda söylemişti.fren problemiydi yanlış hatırlamıyorsam.

  32. yağmur sayesinde demedm. mutlaka bişiler oluyor yani örnek webberin startı. tabiki bu webber yadaredbulln sucu fakt 2. sektördeki psit dışına cıkıp kum havazunda duvarı aracn yalaması şans. bakın tekrar dıyorum yanls anlaslmsn mclareni kucumsemiyorum ama şöle kusursuz bi yarş kazanmadılar. bence bu benm kendı goruşm korede de guclu olcaktır ama bakalım ne kadar

  33. Yusuf  Hitay avatarı

    ferrari zaten bir tek japonyadan çekiniyordu, kalan 3 pistte güçlü olacaklardır.

    en çok hangisinde güçlü olurlar derseniz bence abu dhabi.

    marc gene alınmasın ama abu dhabi daha çok uyuyor gibi =) ayrıca ferrari eski motorlarla yarışacak, ilk düzlükte diğerleri kadar verim alamayabilirler, ancak 2. ve 3. sektörde güçlü olacaklardır.

  34. lewis in pilotajlığına laf etmem edememde allah için ama lewis baskı altında en cok hata yapan pilot bu bi kesın. suzukada antrmnlarda hata yapıp kaza yaptı hafta sonunu mahvetti.

  35. Yusuf  Hitay avatarı

    @burak bocek

    hatırladığım kadarıyla 1. sıradayken mekanik sorun yaşadı, zaten dediğim gibi pole ü 0.6 saniye farkla aldı. Ancak yarış içinde önce kers i bozuldu sonra fren disklerinde sorun oldu, ve mekanik sorundan önce liderdi, sorun yaşadığı sırada geçildiyse geçilmiştir anca.

    @fernando ulas

    yahu bizde kıt kanaat bilgimizde yorum yapıyoruz, adı üstünde yorum takılma bu kadar

    amanın spa'da yağmur sayesinde kazanmışız, ahaha ilkokulu hangi okulda okuyorsun ? 😀

  36. burak bocek avatarı

    He birde size uyuyordu demedim size en çok uyan dedim çünkü Mclaren aracı bu sene hızlı virajları daha çok sviyor sanki ve hızlı geçilen pistlerde iyisiniz bakarsan Monza,Belçika Kanada gibi ve Suzukada epeyce hızlı bir pist

  37. mclarenin kazandığı yarışlar. çin yağmur olaylar buttonun tutan taktiği aynı şekilde avustralyada da öle. canada alonsonun lewis pittyken attığı turda önüne lotus ve hrtnın cıkması hatta chandok özür bile diledi. türkiye redbull carpısması. spa yağmur redbulun start sorunu. yaw şöle polden baslayıp hep en önde gidip mclarenin aldığı yarışı sölermısnz. canada da f10 la mclaren eşitti. alonso pite girmedn önceki turunda en ii ilk sektöre sahipti ve önune lotus hrt cıktı. daha nediyim mclaren bu sene biraz kaoslarla dolu yarışları kazandı.

  38. burak bocek avatarı

    geçen seneki araç akrakteristiği ile şimdiki çok farklı çünkü kers sayesinde pole kazanmıştınız ayrıca vettel pit stoplarda zaten hamiltonun önünde çıkmıştı mekanik arızayı ise 2.sıraya düştükten sonra yaşadı.kers geçen sene o pistte 0.3 0.4 sn belki daha fazla kazandırdı şimdi ise 2 takımda da f kanal var ayrıca anormal bir düzlük farkı yemiyorlar çünkü her 2 takımda ciddi güncellemeler ile geldiler.Yavaş veya hızlı viraj farktmez şu an Redbull aracı sadece düzlükte biraz dezavantajlı olabilir onda bile aslında bakarsan Kanada ve Belçikada çok iyi sonuçlar aldılar.Güçlü olacağınız kesin ama Redbull ve Ferrariyi yenecek kadar mı onu beraber görelim.Bir de Marc Gene kalan yarışlar içinde en çok Ferrariye uyan pist burası demiş.Hayırlısı olsun güzel bir meydan okuma bizi bekliyor

  39. mclarene bütün pistler uyuyor:)). yaw yapmayın allah için neymiş korede mekanik sorun olmazsa kesin kazanırlarmış :)))) canada türkiye suzuka. uyun pistler ve burdada mclaren cok güclü oldu. monzada da öleydi ama f10 durdurdu.:). kore uzun düzlüğü var ama yavaş virajlarıda var. nese gelsın şu hafta sonuda görelim mclarene uyan pisti. mclareni kücümsemiyorum ama yazdıklarınz komikde deil baska bişi bu.:)

  40. Yusuf  Hitay avatarı

    @burak böcek

    geçen yıl redbull'un abu dhabi yi kazanma sebebi hamilton'ın mekanik problemiydi.

    ancak mp4-24 gibi bir aracımız yok artık, son geliştirmeleriyle beraber inanılmaz downforce üretiyordu araç

    son yarışta pole'ü alan hamilton redbull a 0.6 saniye fark atmıştı.

    uzun düzlüklere rağmen yüksek downforce isteyen bir pist, son sektör singapura benziyor. bence abu dhabi de ferrari redbull un önünde olur, mclaren ise soru işareti. Son sektörde kayıp vermezse belki düzlüklerden avantaj sağlar.

    japonya mclaren'a nasıl uyuyordu anlamadım 🙂 ilk sektörde rb6 hallaç pmauğuna çevirdi herkesi,o denli hızlı ve akıcı virajlar sadece ama sadece rb6 ya yarıyor.

    japonyadaki düzlüklere çıkış bile bir hızlı virajın ardından geliyor, tam anlamıyla rb6 için tasarlanmış gibi. Mclaren a hangi kısmı uyuyordu anlamadım, ferrari ye uymuyor demek istediniz sanırım 🙂

    evet bende brezilyadan çekinceliyim,tümseklerden dolayı bizim araç hiç varlık gösteremeyecek gibi geliyor banada.

    ancak kore pistini f1 2010 da uzun uzun oynadım, mclaren güçlü olur güçlü 🙂

  41. burak bocek avatarı

    Kalan yarışlarda en çok suzuka uygundu Mclaren için.Şimdiki yarışların tamamı öncelikle Redbulla uygun.İlk sektörde yakaladıkları farkı 2 ve 3te kaybedebilir Mclaren.Brezilya ise en az Mclaren sevdiği karakterde bir pisttir.Son 2 yarışı geçen sezon Redbull kazanmıştı.Olağanüstü şartlar olmaz yarışta bir kargaşa çıkmazsa yine aynı sonucu bekliyorum.Tabi yarış pazar günü neler olur bilinmez bakarsın Massa kazanır

  42. Yusuf  Hitay avatarı

    @f1ilyof1

    katılmıyorum, o tarihe kadar ne değişir bilmem ama tamamen kabaca görüşüm

    interlagos
    ilk sektör mclaren-redbull
    ikinci sektör ferrari-redbull
    üçüncü sektör mclaren-redbull

    3. sektör tamamen hızlı viraj-düzlük karışımı, ferrariye uyacağını sanmam.

    ama şu da var pist çok tümsekli, mclaren kafadan elenebilir

  43. Benim tek endişem uzun düzlükler ferrariye her ne kadar uysada, kulanılmış motorların performansı ne kadar etkili olur soru işareti.

  44. McLaren geçen sene gibi bu senede belli pistlere uyacak bir araç yaptı. Ama uydumu da tam uyuyuor uymadımıda uyduramıyorsun bir türlü. Bu sorunu çözmemiz lazım artık 2011 de.

    Kore McLaren dan artık birincilik bekledeğim yer. Son fotoları da görünce çok iyi durumdayız Kore için.

    Abu yu da kazanmalıyız aynı şekilde.

    Brezilya üç aracada uyuyor bana kalırsa. Hatta sektörler şöyle olur. İlk sektör McLaren, ikinci Red Bull, üçüncü Ferrari olur.

  45. Yusuf  Hitay avatarı

    kore gp son 3 yarışta mp4-25 e en uyan pist bana kalırsa.

    ve bir galibiyet bizi tekrar yarışın içine sokar, daha önce dediğim gibi mekanik sorun olmazsa bu yarışı kazanırız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir