Ferrari, Massa'nın Formundan Endişe Etmiyor

yazar:

kategori:

Ferrari, Malezya’daki yarışta 2. giderken yarış dışı kalmasıyla birlikte sezonun ikinci yarışında da puan alamayan Felipe Massa’nın formundan endişe etmiyor.

Massa, Spang’da 6. virajda spin atarak yarış dışı kalmıştı.

Brezilyalı pilot, körbe çarpması nedeniyle bir aerodinamik parçayı kırdı ve takip eden virajda bu nedenden dolayı aracın arkasını kaybett, ardından da kendini çakıl alanda buldu.

Motor sorunu nedeniyle yarış dışı kalmasından önce ilk virajda spin attığı Melbourne’nin ardından Massa, bu sene şimdiye kadar hiç puan alma başarısı gösterememiş oldu.

Ama Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, Massa hakkında herhangi bir panik olmadığını ve Brezilyalı pilotun Bahreyn’de geri döneceğine inandığını söyledi.

massa_malezya_500_spin_667816239.jpg

Domenicali: "Hem pilotlar hem de takımlar şampiyonasında önemli olan, iki yarışta da puan alamamış olması doğru"

"Ama diğer taraftan durumu fazla dramatize etmemeliyiz. Puan tablosu, 2 yarışın ardından yakın. Felipe ve bizim açımızdan cevabın Bahreyn’de yerine gideceğine güveniyorum"

Domenicali, Kimi Raikkonen tarafından üzerine gelen bir baskı nedeniyle Massa’nın sorun yaşadığını düşünmediğine de açıklık getirdi.

Domenicali: "Bu mesele hakkında konuşmak istemiyorum. Çünkü Felipe Malezya’da olağanüstü bir sıralama turu attı. Diğer pilotlara göre hangi turda pite girdiğini gördüğümüzde, onun turunun tek olduğunu söyleyebilirsiniz"

"Bu yüzden Felipe, iyi iş çıkaracak kaliteye ve beceriye sahip. Şampiyona uzun ve takım birleşmiş durumda. Bu yüzden, bu açıdan herhangi bir endişe yok"

Domenicali ayrıca Massa’nın spin atmasının, mekanik bir hata nedeniyle olmadığını da takımın inceleyeceğini söyledi.

Domenicali: "Bunu analiz edeceğiz. Şu anda bütün verilere bakmamız gerekiyor. Ama şu açık ki, körb üzerinden gittiği zamanda oldu"


Yorumlar

  1. gazı fazla basma massa çekiş kontrolü yok

  2. Erhan Zambak avatarı

    Şu soruyu sormak istiyorum:''Massa Ferrari'ye geldiğinden beri ne yaptı ki sen böyle emin olabiliyorsun Domenicalli?''

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir