Massa Ferrari'ye Yardım Etmeye Kararlı

yazar:

kategori:

Pilotlar şampiyonasında Alonso’ya yardım etmesi beklenen Brezilyalı pilot, son birkaç yarışta etkili olamadı.

Japonya’da daha ilk virajda yarış dışı kalan Massa, Singapur’daki bir önceki etkinlikte ancak 8. olabilmişti.

Massa: “Bir hafta kadar Brezilya’da evimdeydim ve zamanımı iyi değerlendirdim, son üç yarış için mümkün olduğunca iyi hazırlandım. Bu üç yarış, Singapur ve Japonya’daki hayal kırıklığı yaratan yarışların ardından şahsen benim geri dönüşüm için çok önemli olacak.”

“Bununla birlikte daha önemlisi, her iki şampiyonada da Scuderia’ya yardım edebilme adına önemli puanlar almaya çalışacağım.”

Brezilyalı pilot Kore’de etkili bir sıralama çıkarıp pilotlar şampiyonasına tesir etmenin yollarını arayacak.

Massa: “Bu hafta sonu için amaçlarımız açısından ilk olarak Cumartesi günü iyi sıra kapmalıyız, sonrasında da pilotlar şampiyonası mücadelesinin ortasında olmak istiyorum. Şampiyonluk kovalayan bu 5 pilotla mücadele etmek, şampiyonanın sonuna giderken Ferrari ve Fernando’ya yardım edebilmemin en iyi yolu”

“Kore, Uzak doğu’daki üç yarışın sonuncusu olacak ve evimdeki -Sao Paolo’daki- yarışa cebimde iyi bir sonuçla dönmek istiyorum”

“Takım içindeki, fabrikadaki ve pistteki herkesin, bu son üç yarışın zorlukları için havaya girdiğini biliyorum. Ben de en iyi atışımı yapmak istiyorum”


Yorumlar

  1. alonsoya demek istemiş dili sürçmüş:) yazık oldu bu çocuğa. bel altı müdahelelerle işini bitirdiler…

  2. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Ben Ferrari'nin markalar şampiyonluğunu düşündüğünden emin değilim.
    Ne bu sezon nede Alonso'nun olduğu başka bir sezon.
    Bu en azından Massa ile olmaz.
    İkinci pilot olmayı kabul edebilecek bir pilot ile olur.

  3. elbette massa nın önlerde olup diğerlerinden puan çalması alonso için iyi ama Ferrari için çok daha iyi.Alonso tek başınada şampiyon olur ama Ferrari yi tek başına şampiyon yapamaz.Bence asıl Massa nın desteğine bu konuda çok ihtiyacı var. massa nın toparlanmasını şahsen Ferrari nin en azında sezonu 2. sırada bitirmesi için istiyorum

  4. murat levent avatarı

    Şimdi ne alaka diyeceksiniz ama bu sporda çocuğu olan tırtlıyor arkadaş, onu bilir onu söylerim. 🙂 Hatunlar başlıyor, aman dikkat et bak çocuğumuz oldu, bırak sporu, iş mi yok sana, zaten dünya paramız var falan filan…. Bunlar uzaylı değil, zannetmeyinki olmuyor bu muhabbetler.

  5. muhabbet ediyoruz djarum, smile attım sonuna..

    massa son yarışlarda alonso'nun arkasında olup, rakiplerinden bazılarının ya da tamamının önünde olursa, bu elbette alonso'ya puan olarak önemli artılar getirecek ve otomatik olarak massa yardım etmiş olacaktır, şampiyonluğunda pay sahibi olacaktır. bunda garip bir taraf yok. 2007'de massa raikkonen'in şampiyon olmasında doğrudan pay sahibidir, aynı şekilde 2008'de raikkonen ve alonso massa'nın lehine (kısmet olmadı ama) şampiyonluk mücadelesinde doğrudan payı vardır. bu da bir zayıflık değil sonuçta. ortada puan farkını açabilmek ya da kapatabilmek gibi durumlar varsa, takım arkadaşları eğer iddiaları yoksa bu konuda yardımcı olmalıdır.

    ayrıca, son cümleye ben de katılıyorum. bunun faydası alonso'ya puan olarak yansıyacağı gibi, massa'ya da prestij kazandıracak ve düşük performanslı sezonun ardından elini güçlendirmesini sağlayacak.

  6. Ben ne zaman massa'nın haberine yorum yapsam siz aklıma geliyorsunuz o yüzden kontrollü yazmaya gayret ediyorum,bu seferde kötü bişey yazmadım,sağolsun ama,alonso şampiyon olsa diyecekler massa yardım etti o yüzden massa nın yardımı eksik olsun diyorum,(tabi ferrari farklı düşünüyor doğal olarak,üncelikle massa'nın kendi geleceği için iyi yarışlara ihtiyacı var.

  7. tamam djarum, sen buyurdun, massa duydu. itaat edecek söylediklerine =)

    ferrari'nin (nihayet) başkan düzeyinde desteğini açıklamasının ardından, massa sene içerisinde yaşanmış tatsızlıkları ( bu yıl için) bir kenara bırakmalı ve elinden geldiğince rakiplerden puan çalmalıdır. bunun faydası alonso'ya olacaktır, ama esas faydası kendisi için olacak. gelecek sene de burada olacak massa, yeni bir sezon, yeni bir araç ve yeniden mücadele. hesaplaşmalar, rekabetler seneye bırakılıp şimdi takımın hedefleri için yardımcı olmak zamanı.

  8. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    tekrar söylüyorum massaya laf etmeyin o ferrarinin bi parçası değişmez bi unsuru bu sene performansı kötüydü kazaya bağlıyorum ben bu durumu ama seneye toparlıcaktır seni bi alonso taraftarı olarak seviyoruz massa

  9. 2008 Çinde Alonso yardım etmişti.Hatta yarış sonunda startta Massa ile mücadeleye girişmedim demişti.Sonra da yarış içerisinde Ferrariler kadar hızlı gidebiliyorum demişti vaybe ne günlerdi 🙂

  10. burak bocek avatarı

    Hadi Massa podyum bekliyoruz senden

  11. Bırak lazım değil,sen kendi çapında birşeyler yapabiliyorsan ne ala,yardım istemez sağol eksik olma:)

    Bir pilot'tan beklennen yarışması ve yarışı mümkünse en iyi şekilde bitirmesi,tabi massa da bunun tam tersi alışkanlık yaptığı için,bu yapılması gereken normal görevleri,o lütuf sanıyor,o yüzden

    gölge etme başka ihsan istemem

  12. f1ilyon konuşmaaa

  13. Abartınız bu yardım işinide vallah her gün bununla ilgili haber var. Alonso Renault dayken 2008 de Massa ya yardım edicem demişiti. Borcu ödeme zamanı geldi galiba. Gerçi birşey yaptımı yapmadımı bilemiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir