Rosberg 2010'dan Daha Fazlasını Umuyordu

yazar:

kategori:

Mercedes, geçen sene şampiyon olan Brawn GP’yi devralmıştı ama Alman takım 2010’da şampiyonluktan uzak kaldığı gibi bir galibiyet bile alamadı.

Williams’tan ayrıldıktan sonra Mercedes ile ilk senesinde olan Rosberg yine de 3 yıl aradan sonra spora dönen efsane Schumacher’i geride bırakmayı başardı.

Rosberg 2010 için karmaşık duygular içinde olduğunu belirtti.

Rosberg: “İki yönlü bir sezon oluyor. Bir tarafta takım arkadaşınızla kıyaslamanız var; bu açıdan çok mutluyum”

“Bununla birlikte nihai sonuçlara baktığınızda şunu söylemem gerek: Daha fazlasını ummuştum”

Alman pilot, Schumacher’e göre daha iyi bir performans ortaya koyduğu için mutlu olduğunu yineledi, özellikle de şampiyon pilotun anlaşma imzalaması ile şartların ne olacağından şüphe duymasının ardından.

Rosberg: “Anlaşma imzaladığımda takım arkadaşımın Button olacağını düşünüyordum ve benim için sorun yoktu. Jenson’un takımdan ayrıldığını öğrendiğimde güçlü ve tecrübeli birinin gelmesini umuyordum”

“Bu yüzden Schumacher’in gelişini öğrendikten sonra bu açıdan mutlu olmuştum. Bununla birlikte diğer taraftan neler bekleyeceğimi bilmiyordum. Her şeyden önce Michael’i şahsen tanımıyordum, Ross Brawn ile olan uzun süreli ilişkisini biliyordum. Bunun da ortama bir etki edip etmeyeceğini bilmiyordum. Aksine her şey en iyi şekilde ilerledi”

Bu sezon podyuma sadece 3 defa çıkabilen Rosberg, gelecek sene Mercedes’in öndekileri yakalamasının da kolay olmayacağını düşünüyor.

Gelecek sene kazanma şansı için Rosberg: “Bugün bunu söylemek zor. Açıkçası öyle umuyorum ama öndeki takımlarla kapanması gereken fark o kadar az değil. Kapanabilir ama çok çalışmak gerek.”

“Yarışlar kazanabilen bir araca sahip olsam, sadece bir tane kazanmaktan mutlu olmam. Sonuna kadar şampiyonluk için mücadele etmek isterim. Benim gibi kariyeri olan her pilotun sonuçta amacının Formula 1 şampiyon olmak olduğunu düşünüyorum. Ben de istisna değilim”


Yorumlar

  1. Tolga Soydan avatarı

    rosberg hızlı bi pilot ve schuminin yanında bişeyler öğrencktr.

  2. efendimayın banada gülmüşlerdi.özellikle schumiciler ama ne oldu son gülen iyi güler.

  3. Mercedes'te çatırdama var gibi Rosberg ilginin Schumacher'de olmasından dolayı bayağı rahatsız anlaşılan, son yarışta Schumacher'in üstün bir şekilde kendisinden hızlı olmasından sonra biraz sesini çıkarmaya başladı muhtemelen seneye Schumacher'i takım arkadaşı olarak görmek istemiyor(sanırım kendisini geçeceğini düşünüyor, bende öyle düşünüyorum) başka bir takıma geçmek için şimdiden yol yapıyor kendine…

  4. efendimayin  avatarı

    Evet rosberge geçen sene kimi ayarında belki daha iyi pilot demiştim herkes gülmüştü bana. İyi bir aracı hakediyor.

  5. seneye öndekileri yakalamak kolay olmayacak mı fark çok mu.ne diyon rosberg nasıl olur ya.kafam bir taş düştü.bu mercedes beni zıvanadan çıkaracak

  6. Rosberg de Button gibi çok beklemez inşallah. Sevdiğim bir pilot. Hızlı da.

    Suzuka da Shumiyle arka arkaya giderken (öz. ilk sektörde) çizgilerinin çok farklı olduğunu görmek güzeldi. İnşallah seneye ortada bir araç yapar Mercedes sürüş sitili bakımından (bu seneki Red Bull gibi)Rosberg kendini kanıtlamaya devam eder, tabi daha ne kadar kanıtlayacak orasıda mecul.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir