Abu Dhabi'de Test Yapacak Pilotlar Şekilleniyor

yazar:

kategori:

Yas Marina’da F1 takımlarının Pirelli ile ilk testlerine çıkmalarının öncesinde 2010’un son yarışının ardından gelen test günlerinde nispeten tecrübesiz pilotlar mevcut araçlarla sürüş fırsatı yakalayacak.

Auto Motor und Sport’a göre McLaren, en azından bir günde 29 yaşındaki Gary Paffett’ı kullanacak ve diğer bir günde de muhtemelen GP2 pilotu başka bir İngiliz Oliver Turvey’i.

Force India’da ise 2011’de yarış koltuğu için aday gösterilen Paul di Resta’nın çalışması bekleniyor.

Ferrari’nin F10 aracına, İtalyan takımla anlaşması olan ve Nicolas Todt’un menajerliğini yaptığı Fransız GP2 pilotu Jules Bianchi oturacak.

Sauber, 2011’de takımda olacak çaylak Sergio Perez ile yedek pilot Esteban Gutierrez’i piste çıkaracak.

Red Bull’un direksiyonuna Avustralyalı yedek pilot Daniel Ricciardo, Toro Rosso’nunkine ise Fransız Jean-Eric Vergne geçecek.

Babası, 2011 için Force India, Lotus ve Virgin ile görüştüklerini söyleyen Renault World Series’in yeni şampiyonu Mikhail Aleshin’in ise Renault adına teste çıkması bekleniyor. Diğer bir günde ise Renault, Gracivity bünyesindeki -muhtemelen Çin Ho-Pin Tung- bir pilotu denemek isteyecek.

F2’nin yeni şampiyonu 20 yaşındaki Dean Stoneman, bir gün için Williams aracında olacak. Bu arada Takım Başkanı Adam Parr, diğer gün için henüz karar vermediklerini söyledi. Adaylar arasında Fin Valtteri Bottas gösteriliyor.

Virgin aracında takımın mevcut Cuma pilotu Jerome d’Ambrosio ve Brezilyalı test pilotu Liuz Razia yer alacak.

İnanılan  o ki Lotus iki pilotla çalışacak ama henüz kim oldukları bilinmiyor. Auto Motor und Sport’a göre bunlardan birisi takımın 2011 test pilotu olacak, diğeri ise Abu Dhabi’de piste çıkmak için ödeme yapması gerekecek.

HRT’nin planı da net değil, aynı şekilde Mercedes için de.

Norbert Haug: “Umarım Mercedes (pilot programı) içinden birisi olur.”


Yorumlar

  1. Bu pist kesinlikle harika

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir