Karthikeyan ve Van der Garde 2011'de Koltuk Peşinde

yazar:

kategori:

Karun Chandhok’un 2010’da piste çıkmasından önce 33 yaşındaki Karthikeyan, 2005’te Jordan ile yarışarak Hindistan’ın ilk ve tek temsilcisiydi.

Silverstone kökenli takım daha sonra Midlan, Spyker oldu ve en sonunda Vijay Mallya tarafından satın alınarak Force India ismine kavuştu.

Force India’nın mevcut pilotlarının söylentilere göre 2011 koltukları garanti altında değil. Adrian Sutil daha büyük bir takımı gözden geçirirken Liuzzi, takım arkadaşının temposuna ayak uydurmakta sıkıntı yaşıyor. Ayrıca yedek pilot Paul di Resta da gelecek sene için aday durumda.

İtalya’dan gelen son söylentilere göre 2011’de Karthikeyan’ın da koltuğa oturabileceği yönünde.

Koltuk için Hint pilotun sponsorunun 8 milyonu gözden çıkardığı söyleniyor; Tata Motors’un da destek vereceği belirtiliyor.

Gelecek seneki yarış için Delhi’yi ziyaretinde Ecclestone, gridde bir Hint pilotun olmasını umduğunu söyledi.

Ecclestone: “Vijay Malla’nın veya iyi bir takımın koltuğunda bir Hint pilot oturursa süper olacak.”

Öte yandan 2011’e gözünü diken başka yeni pilotlar da var.

Hollandalı GP2 pilotu Giedo van der Garde’nin menajeri bu ayın başlarında birçok takımla görüşme halinde olduklarını ve ikisinden sağlam teklifler aldıklarını söylemişti.

Hollandalı eski F1 pilotu Jos Verstappen de Garde’nin Virgin ve Lotus ile görüştüğüne inandığını belirtmişti.

Ve şimdi Hollandalı internet sitesi formule1.nl, gelecek sene Timo Glock’un yanına paralı bir pilot getirmek isteyen Virgin ile yoğun görüşmeler yapıldığını öne sürdü.

İlginç bir şekilde Van der Garde’nin menajeri Jan Paul ten Hoopen, Williams takımı ile sponsorluk anlaşmasını bitiren Hollandalı moda markası McGregor’un ticari sorumlusu.

Van der Garde’nin kayınpederi Marcel Boekhoorn, McGregor’un büyük hissedarı.

2011’de Virgin’de olup olmayacağı sorusuna Van ger Garde: “Bu mümkün”

“Konuştuğumuzu duydum. Anlaşma olup olmayacağı konusunda bir fikrim yok. Bu benim menajerlerimin işi”

“Pilotlar genelde son bilenlerdir. Sadece bunun üzerine çalışıldığını biliyorum, bazı toplantılar olduğunu duydum. Daha fazlasını bilmiyorum”


Yorumlar

  1. Hiç zannetmiyorum, Mallya daha önce de konu ile ilgili açıklama yapmıştı. Sadece sponsorluk için bu kadar vasat bir piltu takımında göreceğini sanmıyorum. Kendisi de Hintli bir pilotu takımda görmek istediğini fakat bunun için daha güçlü kişilerin olması gerekği söylemişti yanlış hatırlamıyorsam. O yüzden Karthikeyan bir seçenek olamaz.

  2. sen yaşıyor musun narain 🙂 bırak aman uzak dur. yeteri kadar adam var f1'de boşa kasma yıllar sonra

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir