Horner: "Geçmiş Tecrübelerin Çok Önemi Yok"

yazar:

kategori:

Mücadelenin içindeki pilotlardan sadece Webber ve Vettel’in unvana kavuşamamış olmasına rağmen Horner, her iki piltunun da bu baskıyı kaldırabilecek yetenekte olduğuna inanıyor.

Horner: “Her iki adamımız da büyük baskı altında ellerinden gelenin en iyisiyle performans gösterdiler ve her ikisinin de bu durumla başa çıkabilecek karaktere sahip olduklarını düşünüyorum”

“Pilotlardan hiç birinin, birçok kişinin sıkı mücadelede olduğu durum için kaldığına inanmıyorum. Bu yüzden nihayetinde herkes için yeni bir şey bu. Bu biraz da her yarışı ayrı ele alma meselesi. Çünkü her iki adamımız da bir şampiyonanın sonunda gelecek baskı ile başa çıkabilecek kadar iyi donanımlı”

Son yarışlarda Vettel’in Webber’e göre daha iyi bir performans göstermesine rağmen Horner, ikilinin arasında sadece küçük fark olduğunu düşünüyor.

Horner: “Japonya’da gördüğümüz gibi sıralamada saniyenin yüzde yedisi farkla ayrıldılar. Daha sonra yarışta aralarında fark yoktu. Bu yüzden ikisinin çok yakın olmalarını bekliyorum. Brezilya’da geçen sene Mark kazandı ve Abu Dhabi’de Sebastian. Bu yüzden tempo açısından birbirlerine çok yakın olmalarını bekliyorum”

“Kimsenin elinde kristal küre yok. Bu yüzden gelecek üç yarışta neler olacağını tahmin etmek imkânsız. Her zaman şunu söyledik: pilotlarımıza eşit şekilde davranacağız, şimdiye kadar bu konuda elimizden gelenin en iyisini yaptık, matematiksel olarak birinin kazanma şansı kalmayana kadar da bu böyle devam edecek.”

“Her iki pilot da harika fırsatlara sahip. Ama hiç biri Fernando’yu, Jenson’u veya Lewis’i göz ardı edemez. Sonuçta şiddetle sırtlarını dayadıkları şey takım. Takım olarak performansımızı azamiye çıkarmamız önemli. Suzuka’da gördüğümüz gibi iki pilotumuz arasında sağlıklı bir rekabet var”

Red Bull Racing patronu, Webber’in, geçen sene başında büyük avantaj elde edip sonrasında iyi sonuçlar almasa da bu avantaj sayesinde şampiyonluğa uzanan Button gibi bir yoldan geçeceği iddialarını önemsemiyor.

Horner: “Mark’ın baskıyı oldukça iyi bir şekilde idare ettiğini düşünüyorum. Jenson’u sezonun ikinci yarısında pek podyumda görmemiştik; oysa ki Mark, istikrarlı olarak önlerde. Dürüst olmak gerekirse ikisini kıyaslayabileceğinizi düşünmüyorum”

“Jenson, bütün performansını ilk çeyrekte göstermiş ve sonrasında yavaşça kopmuş ama liderliğini sürdürmeyi başarmıştı. Ama bunu şampiyonanın ikinci yarısında göremedik. Oysa ki bu, potansiyel 5 şampiyonluk adayı arasındaki git-gelli bir durum”

Red Bull takımı şampiyonluğunu garantilemek için Kore’de bir şansa sahip ve Horner, bunun yaşanması durumunda takım adına harika bir sonuç olacağını belirtti.

Horner: “Açıkçası Red Bull Racing için muazzam bir başarı olur. Ama şu anda her yarış hafta sonu 43 puan mümkünken işler bir anda değişebilir. Odak noktamız burada bizim için mümkün olan en iyi sonuca ulaşmak, yani McLaren ve Ferrayi’yi yenmek. Daha sonra şampiyonluk kendiliğinden gelir.”


Yorumlar

  1. eğitim şart :))
    artık her pilotun ortalama bir tecrübesi var fakat, araçlar artık pilotların önüne geçtiler.

  2. bence biraz saçmalamışsın.2007 de hamiltonun durumunu gördük.illaki tecrübe şart.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir