Massa: "RBR'nin Avantajı Sıralamalar"

yazar:

kategori:

Sezonun bitimine 3 yarış kala Massa, şampiyonluk mücadelesinde Red Bull’u yenmek için öncelikle onları sıralamalarda geride bırakmaları gerektiğine inanıyor.

Massa: “Red Bull’un en iyi yönünün sıralamalar olduğunu düşünüyorum. Sıralamada onlar için iyi bir tur atmak daha kolaymış gibi görünüyor.”

“Sıralama ve yarışta birçok defa tamamıyla farklı bir yön seçiyorlar. Bazen yarışta pistteki en hızlı araç olmuyorlar ama önde başlıyor; bu da en büyük yardım”

“İşte bu yüzden bütün sezona baktığınızda en çok onlar önden başladı. Bu çok iyi bir şey. Son üç yarışta mücadele etmek için orada olmaları gerek, önde mücadele etmeliler. Ama önden başladıkları çok yarışta da bitiremediler. Bu yüzden mücadelede istikrar da önemli”

Massa, son üç yarışta takım arkadaşı Alonso’ya destek olmaya çalışacak ama önüne fırsat çıkması halinde zafer için mücadele etmeyi de gözden çıkarmıyor.

Massa: “Siz bir profesyonelsiniz ve çalıştığınız takım için en iyisini istersiniz. Bu kesinlikle zafer için mücadele edemeyeceğiniz anlamı taşımıyor, ki benim istediğim tek şey bu. Zafer için mücadele etmek”

“Ve zafer ayrıca takım arkadaşım için de iyi olabilir. Aradığım şey de buydu”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir