Webber: "Eleştirmek İçin Yer Aramayın"

yazar:

kategori:

Kore GP, pistteki gecikmeler yüzünden tehlike altındaydı ama FIA’dan geç de olsa alınan onayın ardından bugünkü antrenmanlar sorunsuz geçti.

Webber, pistin kendisini tatmin ettiğini söyledi.

Webber: “Evet, oldukça keyif verici. Her zaman iyi olan bir-iki eşsiz sektörler var. Yeni bir yerde biraz zorluk çekmek güzeldi.”

“Piste giriş ve çıkışlarda pit yolu girişi ve çıkışı biraz basitçe ama onun haricinde dikkate değer bir iş çıkarmışlar. Burada birilerini eleştirebilmek için boşuna uğraşıyoruz.”

Avustralyalı pilot, başlangıçta pistin tozlu olmasının tehlike yarattığını ama sonrasında herhangi bir büyük sorun doğurmayacağını anladığını belirtti.

Webber: “Pist bugün çok değişti. Açıkçası herkes için yepyeni bir pistti ve ilk antrenmanda çok kaygandı. Ardından güç ilerledikçe biraz daha hassas oldu, durum herkes için aynı tabi.”

“Bunlardan yavaşça uzaklaşmalı ve aracımızla ilgili, programımızla ilgili neler yapabileceğimize bakmalıyız. Her şeyi hesaba katınca olumlu bir gündü. Araç iyi çalıştı, yeni bir pistte fazlaca bilgi topladık ve oldukça başarılı bir iş çıkardık. bugünkü performans ve yarına hazırlık için oldukça iyimseriz”

Pistin çizgisinden etkilenen diğer bir isim olan Nico Rosberg, lastiklerin davranışlarının da etkisi ile eğlenceli bir yarış potansiyeli olduğuna inanıyor.

Rosberg: “Pist iyi. Sürüş için hoş bir pist ve yarış için de iyi olmalı. Çünkü geçişi mümkün kılan uzun düzlükler ve U virajlar var. Ama diğer taraftan çok da ufalanma var. Ne zaman ufalanma olsa yarışın heyecanı artar. Çünkü öndeki adam buna yakalanırsa ve sende daha az varsa geçiş için şans yakalarsın. Bu yüzden iyi bir hafta sonu olabilir.”

Alman pilot pisti beğense de Yeongam’ı F1’deki en iyiler arasında koyamayacağını ekledi.

Hermann Tilke’nin en iyi pisti olup olmadığı sorusuna Rosberg: “En iyilerden biri diyemem, hayır. Ama iyi bir pist. En iyisi Sepang veya başka biri gibi. Özel bir pist ama burası da iyi.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir