Pilotlar, Pit Girişinden Endişeli

yazar:

kategori:

Şu anki haliyle pit pite giriş pilotlar tarafından tehlikeli olarak nitelendirildi ve Sebastian Vettel orada kötü şeyler olma ihtimalinin olduğunu söyledi.

Vettel “Pit girişi oldukça sınırların üstünde çünkü kör. Birisinin pite girip giremeyeceğini göremiyorsunuz ve pite girecek olanlar yavaşlamak zorundalar.”

“Bunun dışında çok kaygan ve tozlu pistin olması durumu daha da tehlikeli kılıyor. Piste tekrar katılma çok zor, pist çok kaygan ve yavaş.” dedi.

Nico Rosberg “Pit girişi kesinlikle endişe uyandırıyor ancak o bölümde cadde pisti gibi davranmamız lazım. Eğer birisi orada yavaşlıyorsa orada çift sarı bayrak sallayacak görevliler olmalı çünkü orası gerçekten kör nokta ve orada ne olduğuna dair bilgi almanız gerek.”

“Eğer öyle bir şey olursa sorun olmaz çünkü orası sadece cadde pisti gibi ancak şu anda öyle bir şey olur mu bilmiyorum.” dedi.

Michael Schumacher ise bu konuda rahat konuştu.

Schumacher “Bu tür konuları konuşabileceğimiz bir çok pist var. Çok olağandışı olan bir pit girişi ya da çıkışı görmüyorum. Bazı pilotların bahsettiği kadar zararlı değil.” dedi.


Yorumlar

  1. Hatırlarmısın bilmem ama ilk Türkiye Gp'siydi sanırım. Bir çok pilot 8. virajı eleştirirken, Schumi eleştirenleri eleştirmişti.

  2. Schumi her zaman böyleydi. Sezondaki beklentiyle alakası yok.

  3. Pitden çıkan birisi varken ilk viraj da yol veren bir araçda olabilir. Bu sorun olur o zaman. Hatta pitten çıkanla, tur bindiren araç pozisyon için mücadele ediyorsa çok kötü şeyler de olabilir.

    Artık pilotlar daha dikkatli geçmiş senelere göre ama Webber gibi Kobayaşi gibi adamlar var bu gridde.

    Pit grişide çıkışıda bir saçmalık. Hiç değilse pist güzele benziyor.

  4. 1 ve 2. giden araçlar arka akaya 3. de 1sn farkla izlerken 1. pite girerken 2. yavaşlamak sorunda kalır. Bu da 3. giden 2.yi rahatlıkla geçmesini sağlar.

    Bu haksızlıktır bana kalırsa. Yanlış bir tasarım.

  5. Shuminin böyle konuşması bu sezondan birşey beklemediğini gösterir. usta çırakla ilgisi yok.

    Pit girişni Webber in onboard undan izledim. Yarış çizgisi üzerinden ve nerdeyse tam gaz giderken giriyorsun. Dikkatli olunması lazım. Ama çok büyük bir sorun da değil.

  6. Sir Jack B.  avatarı

    Son viraj güzel olmuş limitte dönüyorlar neredeyse 🙂 Orada rakibini takip edebilen düzlükte rahatlıkla atak yapabilir.

    Ayrıca pit girişi gerçekten tehlikeli. Pite girmek için yarış çigisinde yavaşlamak gerekiyor. arkadan gelen pilotlar duvarla çevrili uzun virajda pit girişini göremiyor. aniden pite yönelen araçlar tehlikeli olabilir.

  7. Oyunda bile pite zor girdim ortada kocaman duvar var

  8. Ustayla çırak arasındaki fark ortaya çıkıyor. Schumi yine rahat tavırlar içinde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir