Alonso: "Red Bull Hâlâ Favori"

yazar:

kategori:

Suzuka’da duble zaferi elde eden Red Bull’un Kore’deki düzlükte rakiplerine göre dezavantajlı olması bekleniyor ancak Mark Webber cuma gününün en hızlı ismi oldu.

Günü Webber’in arkasında 2. sırada tamamlayan Alonso “Cuma günü normalde zamanlara bakmayız ancak Japonya’nın Red Bull pisti olduğunu biliyorduk ve bunu orada cumartesi ve pazar günü kanıtlamışlardı.”

“Burada da cuma günü çok önemli değil ancak Red Bull favori olsa bile avantajlarının Suzuka’daki kadar olacağını düşünmüyoruz.” dedi.

Alonso, Kore pistinden keyif aldığını da belirtti.

Alonso “İlk düzlüğün ardından gelen 4,5 ve 6. virajları sevdim. Çok ilginçler. 3. ve 4. virajlarda geçiş şansı var gibi. En kötü viraj ise ilk viraj ya da sondan bir önceki viraj. ORada körbe içeriden çok fazla temas ediyoruz ve muhtemelen şasi çok zorlanıyor.” dedi.

Takım arkadaşı Felipe Massa da Ferrari’nin güçlü olacağını düşünüyor.

Massa “Ayarlar açısından sürülmezdi. Lastikleri çalıştırırken de çok zorlandım ve bu yüzden sürülemez dedim. Ancak yine de araç rekabetçi görünüyor.” dedi.


Yorumlar

  1. burak bocek avatarı

    Bence 3 araçta arka arkaya gelebilir.Favori pilotlardan Alonso ve Lewis pilotajı ile eğer bu seneki hataları tekrar etmezlerse maksimumu çıkartıp galibiyet için svaşabilirler.Bence hem Ferrari hem de Mclaren için Redbullu yenmek adına iyi bir fırsat bu pist.Ne kadar Redbull her yerde avantajlı en hızlı takım olsada daha burda tek yarış turu atılmadı.Veriler karışık olabilir,ayar yapmak zor olabilir ve lastik çalışmasını anlamak.O yüzden her antreman turu bile çok mühim.Bu 2 pilot farkını burda ortaya koyabilir.Tabi bu sadece bir tahmin:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir