Heidfeld: "Yol Tutuşunun Artmasıyla Sürüş Zevklendi"

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld “Pistin ilk başta zayıf yol tutuşuna sahip olacağını bekliyorduk ancak beklediğimizden de düşüktü. 2 dakikalık tur zamanlarıyla başladık ancak ardından pistteki kir gitmeye ve lastik parçaları piste yapışmaya başladı. Böylece pistte sürüş gerçekten eğlenceli oldu.”

“Hoş bir pist ve farklı virajlardan oluşuyor. Bu da akıcı virajlarda ilk viraja düzgün girmenizi gerektiriyor. Bu tarz virajları seviyorum.”

“Sert lastikleri ısıtmak çok fazla zaman alıyor ve yumuşak lastik bile hemen hızlanmıyor. Arka lastikleri gerekli sıcaklığa getirdikten hemen sonra ise lastikler aşınmaya başladı. Umarım bu sorun pistin yol tutuşu arttıkça azalır. Ayarlar açısından bugünün sorun ve kuru geçmesinden memnunum. Daha fazla şey öğrendik ve bunu geliştirebileceğimizi düşünüyorum.” dedi.

Kamui Kobayashi “Pist oldukça iyi. Mücadeleci ve özellikle son sektör zor ancak sürüşü güzel. Tek sorun pist yüzeyinin çok kaygan olması. Lastik aşınması her iki tip lastikte de aşırı. İlk seansta programıma pist gelişmeden çok erken başladık ve lastiklerim tamamen gitti. Bu yüzden bir kaç dakika erken bıraktım.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir