Kore GP "İddaa" Programı ve Yorumları

Konunun ayrıntısına girmeden önce programa göz atın… TIKLAYINIZ

Takımlar, hızlı değişen pist şartlarında ne gibi bir yol izleyeceklerini bulmada zorlanacak. Cuma günü memnun kaldıkları ayarlardan Cumartesi veya Pazar şikâyet edebilecekler. Lastikler de bir başka konu. İlk günde ufalanma sorunları belirdi, ayrıca bozulmalar da görüldü. Bridgestone, durumun gelişmesi ile işlerin tam olarak yolunda gideceğini söylese de bu konunun üzeri biraz sisli.

Red Bull, buraya Japonya’daki 1-2 zaferinin güveniyle geliyor. İkinci, özellikle de üçüncü sektör onların lehine. Diğer taraftan McLaren ilk sektörde çok güçlü ama diğer sektörlerde de ezilmiyor. Ferrari ise bu hafta sonu bu ikilinin gerisinde kalabilir. Bu durum da Alonso’nun şampiyonluk şansı için risk.

Açıkçası bu hafta sonu biraz da sezgilerimize ve genel güçlere güvenerek bir tahminde bulunmamız gerekecek. Önceden de belirttiğim gibi değişkenlik çok.

Sıralama

Bu konuda Red Bull’un gücü ortada. Her koşulda iyi bir sıralama sonucu alabiliyorlar. F-kanalı iyi kullanabilirlerse ilk sektörde kayıpları azaltır ve diğer sektörlerde öne geçebilirler. Ama bu McLaren için de geçerli. İlk sektörde fark yaratıp bunu diğer sektörlerdeki ufak kayıplarına sayabilir. İkinci antrenmanda Alonso iyi göründü ama McLaren ile başa baş gibiler, şampiyon olmak istiyorsa zorlamalı. Zevkli bir sıralama izleyeceğimizi düşünüyorum. Oynanması taraftarı değilim fakat sıralamam Webber-Hamilton-Vettel-Alonso şeklinde.

Yarış

Yarışta; hem sıralamadaki kirli-temiz tarafta kalma durumu, hem de ilk turdaki mücadele önemli olacak. Çünkü o yakın mücadelede yarış çizgisinin dışında kalınca büyük momentum kayıpları olacak ve bir anda 3-5 sıra birden geri düşülebilir. Webber’in Valensiya’da başına gelenleri hatırlıyoruz. Bu ilk tur içindeki mücadelede Hamilton’u güçlü görüyorum. Sıralamada temiz tarafa düşer ve ilk başta hata yapmazsa düzlükte atak şansı oldukça fazla ve bana göre yapacak. İlk sektördeki güçleri ile Hamilton-McLaren kombinasyonunun artık mutlu sona ulaşmasını bekliyorum. Ona rakip şimdilik Webber gibi görünüyor ama önceden de dediğim gibi muhafazakâr tutum içine girerse zorlamaz, belki de bize belli etmeden takım emri uygularlar ve Vettel’i önüne geçirirler. Hamilton yazmayacaksanız hiç kurcalamayın.

Grup A (Alonso-Hamilton-Vettel-Webber): Galibin bu gruptan çıkacağını düşündüğüm için yarış için söylediklerim burası için de geçerli.

Grup B (Button-Kubica-Massa-Rosberg): Açıkçası McLaren hızı belli. Button güçlü olacak. Ama diğer taraftan Massa da takımına yardımcı olmak istiyor. Kubica kara kedi gibi olsa da yarış içinde o kadar etkili olacağını sanmıyorum. Rosberg bu grupla boy ölçüşemez. Button sıralamada çok iyi sonuç alamayabilir, çalışmaları eksikti. Ama yarış temposuna güveniyorum. Geride kalsa bile düzlük hızları çok yardım edecek. Button yazılabilir.

Grup C (Barrichello-Kobayashi-Schumacher-Sutil): Bu grup içinde tur dereceleri, uzun sürüşler, verilen demeçler göz önüne alınınca Schumacher öne çıkıyor. Suzuka’da aldığı sonuç ona biraz daha fazla güven verdi. İlk bakışta Barrichello gibi dursa da bu grup, çalışmalar ve memnuniyet açısından Schumacher’e kayıyor. Riskli ama Alman pilot denenebilir.

Grup D (Heidfeld-Hulkenberg-Liuzzi-Petrov): Bu grupta ise mücadele Petrov ile Heidfeld arasında geçecek. Heidfeld çok çabuk adapte oldu, singapur ve Japonya’da göze çarpmasa da iyiydi. Öte yandan Renault burada güçlü ve Petrov da istikrarlı olursa öne çıkar. Favori elbette Petrov ama geçen haftayı çok iyi hatırlıyorum, önceden de çok defa söylemiştim: Yarışı bitirirse Petrov önde olur. Ama bitiremezse Heidfeld öne çıkar. Bundan sonrası artık şans. Ekleme: Petrov’un 5 sıra cezası düşünülünce Heidfeld de makul bir tercih…

Grup E (Alguersuari-Buemi-Kovalainen-Trulli): Toro Rosso’lardan bu sefer istikrarına güvendiğim Alguersuari kazanacaktır. Antrenmanlarda böylesi dengeli göründüğünde takım arkadaşına üstünlük sağlıyor, geri arızalar hariç tutulmalı. Bu hafta sonu da böyle başladı, iyi turlar attı. Alguersuari’ye güvenilebilir.

Grup F (Di Grassi-Glock-Senna-Yamamoto): HRT’nin”kazandibi” olmasını beklemek anormal olmaz. Virgin yeterki yarışı tamamlasın. Diğer taraftan yeni bir pistte her zaman tecrübenin faydasına inanırım. Ortama ayak uydurmak ve performans göstermek önemli. Burada da Glock kendisini ortaya koyacaktır. Zaten çalışmalardan ve tur derecelerinden belli. Glock’a güvenebilirsiniz.

Oynanabilecek kupon 1: Button (Grup B) – Alguersuari (Grup E) – Glock (Grup F) : 6.84

Oynanabilecek kupon 2: Hamilton (Grup A) – Schumacher (Grup C) – Alguersuari (Grup E) – Glock (Grup F) : 47.50

Favoriler: Hamilton – Button – Schumacher – Heidfeld -Alguersuari – Glock

Sürprizler: Webber – Massa – Barrichello – Petrov – Buemi – Di Grassi

Bol şans, iyi seyirler…

Hazırlayan: Gökhan KAMİL


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir