Kore Pistinde Değişiklikler Yapılacak

yazar:

kategori:

Pilotlar genel olarak pistin yapısından etkilendiklerini söyleseler de, pistin bazı bölümlerinde güvenlik için değişiklik yapılmasının şart olduklarını söylediler.

FIA Yarış Direktörü Charlie Whiting, cuma günkü antrenman seanslarının ardından pilotlarla görüşme yaptı ve toplantıdan sonra  değişikliğe karar verildi.

16. virajda bordürlerin yoldan daha düşük konumlandırılmış olması ve bunun sonucunda aracın yere vurduğu şikayetleri gelmesi nedeniyle bu bölümdeki bordürler yükseltilecek. Bu aynı zamanda sürücülerin virajı kesmelerini engelleyecek.

Bunun yanında 16. virajın çıkışındaki duvar da yeniden yapılandırılacak. Bu bölümün orijinalinde duvar piste çok yakındı ve biraz geriye alındı.

Ayrıca, pilotların 18. virajda virajı kesme eğilimlerinin ardından buraya yeni bir apex eklendi. Buradaki değişikliklerle birlikte pilotların virajı kesmelerinin engellenmesi planlanıyor.

Bugün pist dışına çıkmaların ardından pist yüzeyinin daha fazla kirlenmesi nedeniyle gece pistin yüzeyinin tamamen temizleneceği de açıklandı.

Pilotların asıl şikayet ettiği pit girişinde de bazı düzenlemelerin yapılması planlanıyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir