Alonso: "Öncelikli Hedefimiz Yarışı Tamamlamak"

yazar:

kategori:

Yarışa Red Bull sürücülerinin arkasından 3. sıradan başlayacak olan Alonso, yarış için iyi konumda olduklarını ancak öncelikli hedeflerinin damalı bayrağı iyi bir konumda görmek olduğunu söyledi.

Alonso “Hava tahminlerini görmeliyiz. Yarın, özellikle sabah saatlerinde yağmur ihtimali devam ediyor.”

“Sakin olup yarışı tamamlamalıyız. Belki yarın ilk 5’teki herkes yarışı tamamlar. Biz tamamlayamayanlardan oluruz. Her yarışta puan kazanmaya devam etmeliyiz ve bunu başarırsak mutlu olacağız.”

“Bizim için iyi bir sıralama oldu, sorunsuzdu. Biraz daha hızlıydık ve sert lastiklerden daha fazlasını çıkarmayı başardık. Araç ise yine çok, çok hızlıydı.é

“Ve bir kez daha bugün maksimumu elde ettik ve bu iyi bir şey çünkü sıralamalar bizim en güçlü olduğumuz alan değil ve burada Red Bull’a yakındık. Bu açıdan yarın için iyi görünüyoruz.” dedi.

Alonso, pistin yapısı sayesinde Red Bull’u geçişin mümkün olduğunu düşünüyor.

Alonso “Görmemiz lazım. İyi geçiş noktaları olan bazı pistler var ve geçişin zor olduğu ya da hiç olmadığı pistler var.”

“Ve geçişin mümkün görünmediği ancak 2005/2006 Suzuka yarışları ve son Suzuka yarışında Kobayashi’nin yaptığı gibi bazı pistler var. Burada geçiş için 2-3 nokta var gibi görünüyor.” dedi.


Yorumlar

  1. ozkan kalayci avatarı
    ozkan kalayci

    ben Alonsonun yarışı kesinlikle kazanacağını düşünüyorum.. (yeter ki motor patlamsın veya biri gelip çarpmsasın..)
    1-alonso
    2-vettel
    3- hamilton
    4- weber

    öyle olacak diye düşünüyorumm.. bakalım!!!

  2. alonso'nun standart bir kalkış yapması bile, webber'i geçmesine yetecektir. ilk virajın ardından vettel'in arkasına gelecek ve uzun düzlükte de atağını yapacak kadar yakın olabilirse, galibiyet için alonso gayet avantajlı duruma gelebilir. yarışa başlamak için çok güzel bir sıradan kalkış yapıyor, bunu değerlendirmesini bilecektir bence.

  3. ismini onun için yalnış yazıcam ferland alanse

  4. yine yıldız çıktı ****** yazdığımda

  5. son japonya yarışında ****** kötü kalkış yaptı inşallah burada iyi kalkış yapar şansı temiz taraftan kalkıyor

  6. Erdem Akyol avatarı

    Senelerdir F1 seyrediyorum ne Alaka derseniz..hiç bi pilot öncelikle finişi düşünmez özellikle hamilton alonso ve schumacher gibi pilotlar yariş kazanmak için piste çıkarlar alonso böyle söylemiş ama hiç alakasi yok sadece gülerek okurum demeçlerini o sadece kazanmak için çıkar piste tıpkı hamilton ve schumacher….gibi

  7. Bence motora guvenmiyor ve yarisi bitirmekle ilgili kaygilari var bu yuzden bu açiklamayi yapmis olabilir,unutmayalimki su an sampiyonluga oynayan takimlar içinde motor kullanim haklari sayisinda en kotu durumdaki ekip Ferrari.

  8. alonso bu açıklamaları yaparken ne kadar sakin olduğunu görmeyen yoktur heralde. resmen vücut diliyle diğerlerinin sinirlerini bozuyor. Rahat ve ne yapmasu gerektiğini çok iyi biliyor. alonso hedefini zaten bundan aylar önce söyledi.hatırlatayım. olaylı bir yarış sonrası radyodan takımına "başınızı dik tutun. biz şampiyon olacağız" demişti. o zamanalar çoğunuz buna gülmüştü. şimdi o hedef için yapılması gerekeni çok iyi biliyor alonso. herhangi bir sorun çıkmaz ise (aracından,SC ve diğer dış etkenlerden dolyı ki bu yüzden sezon başından beri en çok puan kaybetmiş isimdir kendisi) bence oturup şovu izleyin.

  9. kesinlikle katılıyorum

  10. efendimayin  avatarı

    Bence alonso kazanacak.

  11. Özcan Kahraman avatarı
    Özcan Kahraman

    Yarışı 4. olarak tamamlayacağını düşünüyorum

  12. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Geçiş yeri çokta çok şükür bu sezon pek bi geçişini göremedik, artık agrefis olma zamanı geldi fernando , lets faster too faster alonso….

  13. ilk olarak hedefte webber ondan sonrasına bakarız. en azından liderle farkı biraz kapatmış oluruz

  14. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ya oda kazanmayı istiyo anlasana psikolojik baskı bu işte öndekilerin gevşeyip konsantrasyonunu düşürmeye çalışıyo şampıyonluk budur heralde şampıyon pilot olmak kendi de dedi 3 yarışı da kazanırsak otomatikmen şampıyonuz ama bu çok uzak ihtimal görünüyo diye 3 podyum şampıyonluk için yeterli olacaktır diyo doğru söylüyo bekleyip görelim

  15. Alonso sezon başından beri böyle konuşuyor. Yarın yarışı kazanırsa ne diyecek bakalım?

  16. burak bocek avatarı

    Ayrıca bugün bu adamların yenilebileceğini ve bunu yine senin yapabileceğini bie kez daha gösterdin.Her şey ekstra turda bitti aslanım.Şartlar,olasılıklar bir araya gelip makul bir tur tek ihtiyacımız hadi Fernando push push:)

  17. burak bocek avatarı

    ya neden 2-3sn evvel çıkıp bu adama tur attırmadılar yada süre mi bitti neden ayağını gazdan çektin Fernando?Bu kısmı göremedim ama kendine güven kazanmaktan bahset,puan almak yada yarışı bitirmek ne ya!Kazanıcaz abi kazanıcaz başka yolu yok puana yatıcaksak kazanmayalım daha iyi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir