Kubica, Hakimiyet Sorunundan Yakındı

yazar:

kategori:

Son antrenmanda lider olan ve podyum amaçlayan Kubica, sıralamanın son seansında arkadan kayma sıkıntısı ile sadece 8. cebi elde edebildi.

Polonyalı pilot, kirli taraftan kalkmanın da büyük bir dezavantaj olduğunu söyledi.

Kubica: “Serbest antrenmanlarda araç daha fazla arkadan kayma yaşıyordu ve tam anlamıyla rahat değildim. Her şey mükemmel olsaydı, birkaç ondalık daha hızlı olabilirdik ama burada sınırlardaydık”

“Ne yazık ki 8 sıradan kalkmak, kirli tarafta kaldığım anlamına geliyor. Bu sabah kuru zeminde iki taraf arasında büyük fark vardı ama yarın yağmur yağarsa o kadar da büyük bir dezavantaj olmaz”

“Kolay bir yarış olmayacak. Çünkü performans açısından herkes birbirine çok yakın. Ama yarın öğleden sonra elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım”

Yarışta 5 sıra ceza alacak olan takım arkadaşı Petrov ise 15. oldu ve neredeyse gridin sonundan kalkacak.

Petrov: “Bugün, sıra cezasını asgariye indirmek için son 10’a kalmayı umuyordum ve S1’de durum makul düzeydeydi. Sıralamanın ikinci bölümünde hata yaptım; çok zorladım ve bordüre vurup spin attım”

“Daha sonra lastikler çok kirlendi ve rekabetçi bir tur atamadım. Yazık oldu. Ama şimdi yarışa yoğunlaşmalı ve önüme çıkan her fırsatı değerlendirmeliyim”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir