Massa Hayal Kırıklığı Yaşıyor

yazar:

kategori:

Felipe Massa günün ardından, “Altıncılık daha kirli olan taraftan başlayacağım anlamına geliyor ve aldığım sonuçtan pek memnun değilim. İkinci seansın sonunda performanstan memnundum  çünkü otomobil dün olduğundan daha rekabetçiydi. Daha yukarılarda bir pozisyon için mücadele verebileceğimi düşünmüştüm.”

“Ne yazık ki yeni yumuşak set lastikle attığım tek turda biraz trafiğe takıldım. Gerçekten yazık oldu çünkü otomobil çok iyiydi ama ondan en iyi performansı çıkaramadım.”

“Yarın çok zor bir yarış olacağını tahmin ediyorum. Eğer yağmur yağarsa şimdikinden daha kaygan olacak pist.” diye konuştu.


Yorumlar

  1. alperdunga nickli küçük kardeşim, yarın sabah cine5'te şirinler var. gargamel ve kedisi azman ile şirinlerin mücadelesini anlatıyor. tavsiye ederim. sıralama ya da yarışlarla ilgili pek yüksek ve muhterem analizlerin(!) çizgi film tadında.. tabi gülünç duruma düşmeyi göze alacak kadar bir isime yoğunlaşmaya çalışmak da ayrı bir tedavi gerektiriyor.. takıntı olmuş, boş ver üzülme..

  2. Massa varken ne olursa olsun Raikkonen gönderilmemeliydi. Ferrari resmen tek pilotla yarışıyor. herkes Alonsoya yardım ettiğini düşünüyor ama bence Massa Alonso için bir dezavantaj.
    Genelde takım arkadaşları yarışırsa Vettel ve Webber gibi iki pilot birbirine zarar verir. BKZ: Senna, Prost
    AMA Şampiyonluğa giden aracı kullanan 2. pilotlar eğer Massa kadar yeteneksiz olursa, 1. pilota bir avantaj sağlayamayacağı için takıma zarar verirler.

  3. elbette sebebi bu ama, 2. seanstaki yumuşaklar ile ilk denemesinde yeterli olan turu (1,36,169) atmıştı zaten. ikinci kez yumuşak lastikler ile deneme yapmasına gerek yoktu. tabi takımın bu derecesinin yetmeyeceğini düşünmüş olması da olası. zaten lastik kullanımı ile ilgili kararı massa tek başına vermiş değil, takımın da payı var.

  4. Massa sert lastikleri çalıştırmakta sıkıntı çektiği için Q2'de ser yerine yumuşaklarla tur attı. O yüzden de son seansa tek set lastiği kaldı.

  5. dün akşam b.sayara format attıktan sonra siteye girişte şifremi yazacaktım, ama yıllardır kayıtlı halde siteye girş yapa yapa şifremi unutmuşum. daha da kötüsü, şifremin gönderildiği (4 yıl önce kayıt olduğum) mail adresini de unutmuşum. dene dene… hatırlayana kadar kaç kez denedim bilmiyorum, neyse ki sonunda buldum =)

    massa'nın bugünkü performansında herhangi bir düşüklük yoktu. 1. ve 2. seansta gayet başarılı turlar attı. 2. seansta önce yumuşak lastikler ile ilk denemesinde 1,36,169 attı. bu derece kendisine yeterli iken, gereksiz yere 2. denemesini de yumuşak lastikler ile yaptı ve tur zamanını iyileştiremediği gibi, 1 set yumuşak lastiği de ziyan oldu gereksiz yere.

    alonso ise, 2. seansta ilk denemesini sert lastikler ile yaptı, derecesi yeterli olmadı. 2. denemesini yumuşak lastikler ile yaptı ve tur derecesi 1,36,287 oldu.

    son seansa gelindiğinde, diğerleri 2 set yumuşak lastiğe sahip olunca, ilk 5 dakika massa kenarda bekledi. elinde kalan son yumuşaklar ile piste çıktığında da 2 araca yakalandı. bunlardan ilki barrichello, ikincisi schumacher'di. ve maalesef tek set lastiği de bu iki araca takıldığından heba oldu. Sertuğ ve Abdullah'ın dediği doğrudur.

    ayrıca, Sertuğ'un bir sözüne daha katılıyorum. takım sanki massa'yı özellikle diğer araçların arkasına takılsın diye yolluyor gibi.. çok dikkat ettim son sıralamalarda, bugün barrichello ve schumacher, japonya'da S virajlarda button ve arkasından kubica, (singapur'da arıza vardı atlıyorum), italya'da rosberg, macaristan'da yine rubens.. artık inanmaya başladım bu işte bir kasıt olduğuna. pilotun piste çıkacağı zamanı takım belriler. pist üstü pozisyonlara bakarak en uygun anda piste yollar. buna pilot değil takım karar verir. ama alonso'nun hiç q3'te birilerinin arkasına takıldığını hatırlamıyorum..ikisinin de piste çıkış zamanlarını aynı takım ayarladığına göre, bu işte bir tuhaflık var.

    ilk 10'da bulunan tüm pilotların 2. ve 3. seanstaki tur derecelerine bakın. istisnasız tüm pilotlar derecesini geliştirmiş, massa ise 0,4 saniye kaybetmiş. 10 dakika önce 1,36,169 atan bir pilotun, 10 dakika sonra 0,4 saniye kaybetmesini, performansı ile açıklayamazsınız. 10 dakikada nasıl sürüleceğini mi unuttu massa? 2. seans sonunda massa ve alonso'nun yumuşak lastiklerle attığı tur derecelerinde massa alonso'dan daha iyi bir derece elde etti. ama vur abalıya misali grid pozisyonlarına bakarak, nedenleri incelemeden massa'ya fırça atmak moda oldu son zamanlarda.

    massa'nın bugün performansını hak ettiği sonuca aktaramamasının 2 nedeni var. birincisi 2. seansta 2 set yumuşak lastik tüketmesi (ki hiç gereği olmadığı görüldü, ilk denemesinde 1,36,169 attı); diğeri ise elinde kalan son set yumuşak lastiğin, yanlış zamanda piste gönderilmesi sonucu barrichello ve schumacher'in arkasına takılarak ziyan olması. bugünkü performansı ile hal ettiği yerin uzağında kaldı massa.

    en çok üzüldüğüm şey ise, son anda 5. cebi kaptırması oldu. sabahtan beri düşündüğüm tek şey bu, kirli tarafta kalması. kubica'nın dediği gibi, 6. sıradan başlayacağına 9. sıradan başlasaydı keşke. burada kirli taraf gerçekten buz pisti gibi olacaktır. kalkışlarda kirli tarafta kalanlara geçmiş olsun şimdiden. alonso normal bir startla webber'i geçer, 5. sıradan başlayabilseydi massa, iddia ediyorum 2. ve 4. sıradan kalkan ham ve web'i de geçerek 3. sıraya otururdu alonso'nun ardından. ama kısmet olmadı. yapacak bir şey yok. yağmur yağması, kirli tarafta kalanların kalkış yerini temizlemez ama, temiz taraftan kalkan pişlotların kalkış yerlerindeki kauçuk parçalarını da silip götüreceği için, gece ve sabah saatlerinde olası bir yağmur yağması, kirli taraftan kalkanların dezavantajını azaltacaktır.

  6. bu ferraride bazen akıl olmadıgını düşünüyorum. arkadaş geçen sene gidecek biri varsa oda massa dı raikonen degildi

  7. efendimayin  avatarı

    Massa salmış gibi sürüyor aynı seneye bence ferraride olmayacak.

  8. sertuğ ünal,
    Massa trafiğin ortasına gönderilmedi.Aksine herkes pite 2.sete geçmeye doğru gelirken massa piste çıktı.Hiç kimse yoktu ne önünde ne de arkasında.
    Q2 de millet sertle tur atarken massa neden yumuşakla tur atıp iyi bir derece yakaladı bence gereksiz bir hareketti.Aynen buttonun suzuka daki stratejisi gibi ya da aynen hamiltonun monza da f kanalı kullanadığı gibi.Belki de değişik bir şey düşündüler.

  9. evet tek setti ve yanlış görmediysem turunda 2 araç geldi önüne

  10. Hayır anlamadığım bu 'aptallığı' takım nasıl oluyor da görmüyor.Tek set yumuşak lastiğin kalmış ve onda da adamı trafiğin ortasına gönderiyorsunuz. Sonra Massa hata yapınca türlü türlü senaryolar yazmaktan geri kalmıyorsunuz. Brezilyalı çocuğu sindirme politikası takım içinde başlamış görünüyor. Artık ne yapsak göze batacak ve Massa beklentilerimizi karşılayamıyor olacak. Son iki yarıştır trafik yüzünden gerilerde kaldı, evet performansı parlak değil gibi görünebilir ama takım da ondan geri kalmıyor.

  11. massa biz alıştık artık sende sıkma canını.inşallah seneye.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir