Kubica: "8 Yerine 11. Sırayı Tercih Ederdim"

yazar:

kategori:

Antrenmanlarda en hızlı isim olduktan sonra sıralamalarda bekleneni veremeyen ve 8. sırada kalan Kubica, kirli tarafta başlayacağı için çok endişeli.

Kubica “8. sıradan başlamak hemen hemen 11. sıradan başlamak gibi olacak. Bu sabahki kalkış antrenmanlarında  80 metrelik mesafede 20 metrelik fark oluyordu, bu çok fazla.”

“Yağmur yağmazsa, sol taraftan başlayacak olanlar büyük dezavantajlı olacaklar ve ne yazıkki ben de kirli taraftayım.”

“Eğer birisi bana sorsaydı 8.lik yerine 11.liği tercih ederdim. O zaman 1. viraja geçerken daha iyi geçiş şansım olurdu ancak durum böyle ve muhtemelen pozisyon kaybedeceğimiz için mümkün olduğu kadar az kaybetmeyi garantilemeliyiz.” dedi.

Kubica ayrıca, pistte yarış çizgisi dışında kalan bölümün çok kirli olması nedeniyle geçiş yapmanın söylendiği kadar kolay olmayacağını belirtti.

3. virajın en iyi geçiş noktası olup olmayacağının sorulması üzerine Kubica “Oranın geçiş noktası olacağını düşünmüyorum. Orası çok sıkı ve keskin bir viraj, bu yüzden çok zor olacak.”

“Oraya iyi konumda ya da yan yana gelseniz bile geç fren yapmak zor olur çünkü virajlardaki yol tutuş seviyeleri çok farklı. Apexi kaçırırsanız pist dışına çıkarsınız ve daha önce dediğim gibi çizgi dışına çıktığınızda durum zorlaşır.” dedi.


Yorumlar

  1. ''durma yağmur durma'' kubica ve webber için gelsin.

  2. yalçın  aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    evet sürmesi zevkli gibi görünüyor. dediğin gibi çok geçiş olmayabilir fakat 3'lü bi grup art arda giderken 2. öndekini geçmeye çalışırken kirli taraftan, hemen ardındakine çok rahat bi şekilde yol da vermiş olabilir ve değişmediyse pit çizgisi daha farklı görüntüler görebiliriz.

  3. son viraj çok şey olucak gibi

  4. açıkçası pistte sürüş zevkli gibi ama ben de çok fazla geçiş beklemiyorum. duvarlar çok yakın gibi, sürücüleri caydırabilir gibi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir