Todt: "Schumacher Gerçek Hislerini Saklıyor"

yazar:

kategori:

Yıllarca Ferrari’de Schumacher’le çalışan ve 5 şampiyonluk kazanan Todt, Alman sürücünün aslında pek de göründüğü gibi rahat olmadığını söyledi.

Todt “Çok rahat olduğunu düşünmüyorum ancak o çok gururlu birisi ve onunla konuşmadan önce, size gerçekten neler hissettiğini söylemesi için onu çok iyi tanımanız lazım.”

“Anladığım kadarıyla kendisini koruyor ancak o da gerçekten bir insan ve kırılgan birisi. Ve onun kariyerinde çok sık gösterdiğimiz gibi güçlü bir robot değil.”

“O benim oğlum gibi. Çok yakın bir arkadaş ve gerçekten büyük saygı gösterdiğim bir isim.”

“Çok güçlü zihin yapısı olan birisi ve geri dönmeyi kendisi seçti… Motor sürmesindense ben de Formula 1’de olmasını istedim. Bence bu daha güvenli.”

“Geri dönme fırsatını çok iyi düşündü. Ne kadar yetenekli olursanız olun, 3 sene bırakmışsanız ve en iyi aracı kullanmıyorsanız bu, şu anda göründüğü gibi kolay olmaz.”

“Geri dönmeye karar verdi. Bırakmaya da karar verebilir. Kalbini bu işe koyuyor ve çabalıyor mu? Cevap evet.” dedi.

Schumacher’le 5 şampiyonluk yaşayan Todt, sporun en başarılı isminin bir sene kalıp şampiyon olmasa bile onun şanının lekelenmeyeceğini düşünüyor.

Todt “Kesin olan, onun 91 galibiyetle 7 kez dünya şampiyonu olmuş olması ve bu kolay kolay alınamaz.”

“Bırakmaya karar verdiğinde bu başarıları ya geliştirememiş ya da arttırmış olacak ancak hepsi CV’sinde yer alacak.”

“Eğer takım arkadaşı yarış kazanır kendisi kazanamaza o zaman daha zor olabilir. Ancak takımı, spor, dünyadaki taraftarları ve kendisi için tekrar kazanabileceği bir aracı sürebilecek konumda olmasını umuyorum.” dedi.

Schumacher’in Mercedes ile dönüşünde elde ettiği en iyi dereceleri İspanya ve Türkiye’de aldığı dördüncülükler oldu.


Yorumlar

  1. gözlerinizi kapayın ve en iyiler sıralamasının 2 pilotundan biri olan schumayeri bu sene red bull aracında yarışırken hayal edin,ne görüyorsunuz ?? bende aynısını görüyorum.onlar ve diğerleri arasındaki fark bu…

  2. Şimdi şöyle bir gerçek var. Bu adam yaşlandıdamı emekli oldu? HAYIR tabiki. 2006 sezonunda artık sırtından para kazanılacak yeni bir yıldız vardı. Bunu Shumi yi yenerek pistde de gösterdi.(Şöyleleri böyleleri saymazsak.) (Her iki taraf içinde.) Tabi bu Ferrari dışında ki olay. Bir de Ferrari içinde ki olayda var.

    Bu da Ros Brawn hariç Shuminin o sezon yaptığı bazı yanlış ve basında Ferrari ismine büyük baskı unsuru oluşturan durumlar oldu. Tabi sözde. Sen ve başkanınız(Luca) artık onun gitmesini yani daha kibar bir dille emekli olmasını istediniz. (20005 sezonu ortalarında keşke zirvede bıraksaydı gibi haberlerde çıkmıştı) Yerine de Ferrari başkanın o zamanlar hayran olduğu Kimi Raikkonen ni ısrarla istediğini bilmeyen yoktur herhalde.

    Kimi yle gizli antlaşmalar olduğu Monaco 2006 dan sonra bir anda ortaya çıktı ne hikmetse.

    Şimdi sen çıkıpta Shumiyi sahip çıkar gibi konuşuyosun. Hadi ordan sana mı kaldı onu savunmak, avutmak. Onun dünya çapında fanları var zaten merak etme sen. (Ben fanı değilim bu arada. Hakkinen ni daha çok severim.)

    Bunlar benim teorilerim onu belirtiyim. Katılan olur olmaz böyle bir fırsatı değerlendiriyim dedim.

  3. güzel açıklamalar. ne kadar inkar edilse de schuminin içerisinde fırtınalar kopuyordur kesinlikle. bakalım tekrar emekli olmadan kükreyebilecek mi 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir