Vettel Şampiyonluktan Vazgeçmiyor

yazar:

kategori:

Kore’yi iyi bir şekilde lider götüren ve yarış sonunda 6 puan farkla liderliği ele geçirecek gibi görünen Vettel, yaşadığı motor sorunu nedeniyle yarışı tamamlayamadı ve bunun yanında şampiyona liderinin 25 puan gerisine düştü.

Vettel “Hâlâ kazanabiliriz. Daha 50 puan var. Açıkçası bugün kazansak daha kolay olabilirdi. Ancak hayat bu, bazen böyle oluyor.”

“Bu sezon çok şey yaşadık. İnişlerimiz ve çıkışlarımız oldu, herkes bunlaru yaşadı ancak özellikle biz çok yaşadık. Ama bu durumu değiştiremeyiz.”

“Bu yüzden kafamızı eğip, aynı şekilde devam edeceğiz. Araçtan maksimumu çıkarmaya çalışacağız ve sanırım hız açısından geliştirebileceğimiz bir şey yok.” dedi.

Yaşadığı motor sorunu hakkında Vettel “Açıkçası hoş bir an değildi ancak hepimiz için zorlu ve aldatıcı bir yarıştı.”

“Sürekli diğerlerinin önünde olmak, yarışı kontrol etmek ve lastiklerime dikkat etmek… daha iyi bir şey yapamazdık. Bu yüzden az ya da çok mükemmele yakın iş çıkardık. Aynı zamanda dün sıralamalarda da mükemmel iş çıkardık.” dedi.

Yarışı dışı kalmasından hemen önce görüş seviyesinin kötü olması hakkında şikayet eden Vettel “Kaskımda orta derecede vizör vardı ve hava gittikçe karardığı için tümsekleri ve fren noktalarını göremiyordum. Bu yüzden 1. sektörde bazı bölümlerde, 11 ve 12. virajlarda ve biraz daha karanlık olan son sektörde kötü olan yerler vardı.”

“Yarışın bitmesine 10 yarış varken durdurulsa bizim işimize gelirdi. Ancak diğerleri yarışı bitirdiler, bu yüzden en azından bir şeyler görmüş olduk.” dedi.

 


Yorumlar

  1. sonuna kadar dogru bir yazı ama malesef bazı arkadaşlar o sezonu at gözlügünle izlemiş .

  2. yarışa gelince
    Harika,cok cok zevkli bir yarıştı ben bir McLaren ci olarak button gerilerde bitirsede zevk aldım son iki yarıs dahada zevkli gececek ReTbuL lar her yarışda McLaren leri bicti ama belasını buldular Alonso da hakıyla yarış aldı şans diyen dostlar var motor sporlarının %50 Si sansdır geri kalanda beceri bugün alonso sanslıydı yarında lewi diyer günde bir başkası,yarışın devam edilmesini isteyen Lewis ve suttil ve diyer pilotları kutlarım GP masa başında deyil pist de kazanılır ..
    site yönetiminini de tebrik ederim su anki hali cok iyiy sitenin tarafsızlıga devaaam.


  3. slm sitede bayagı bir degişiklik olmus öncede ğye oldugum halde yorumlarım cıkmıyordu.simdi üye olmayanlar bile yaza biliyor,insanları dışlarsanız onlarda başka yeerlere gider,bu sitede şunu farketmiştim site yönetimi veya onun yardakcılarının işine gelmeyen yorumcular dışlanıyordu siteden.dışlanan yorumu eklenmeyenlerde haliyle başka sitelere yöneldiler buda bu sitenın takip edilirigini azaltdı Bakıyorumda dogruyu bulmuşsunuz.,eleştiri kaldıramayan bazı takım taraftarlarına iki çift laf o zaman kendinde eleştirme .

  4. gökay_alonso avatarı
    gökay_alonso

    bırak bu işleri bence. vettel sorun yaşamış, massa yol vermiş falan…alonso'nun yaşadığı sorunlar, verilen saçma sapan cezalarla kaybettiği puanları hesapla bakalım şampiyon kim oluyor? adam son 7 yarıştır resital yapıyor hala laf atıyorsunuz. ama işte adamın çenesini korede kapatırlar. ingilterede alonso'ya gülenler hala akıllanmamış sanırım öyle bir hava var. red bull çamdibinde şampiyonluk bekliyor!

  5. gökay_alonso avatarı
    gökay_alonso

    evet alonso bizim gözümüzde f1 ilahı. aradaki fark ne biliyor musunuz? bizim pilotumuz en zorlu, imkansız şartlarda bile bizi sevindirirken sizin pilotunuz en basit ve rahat anlarda bile sizi üzüyor. nedense alonso o aracı sürerken ona güvenim dahada artıyor.

    ayrıca vettel-webber ve alonso-hamilton'u aynı kefeye koymak saçmalıktan bişey değildir. ancak alonso-hamilton gibi pilotlarla RB6 gibi bir makinayı karşılaştırabilirim bu sezon.

  6. Nasıl '1999 şampiyonluğu Schumacher'in hakkı' diyebiliyorsunuz? Mika'ya haksızlık etmiş olmuyor musunuz? 'O sezon Mika kadar Schumacher de hak etmiştir' deseniz sözüm olmaz ama '1999 Schumacher'in hakkıydI' demek ya o sezonu izlemediğiniz ya da hatırlayamadığınız izlenimi veriyor bana.

    Eğer hatırlayamıyorsanız rakamlarla elimden geldiğince hatırlatma yapayım.

    ilk 7 yarış;

    Pol;

    Mika 5 (Sezonun 8. yarışı olan İngiltere Gp'de Schumacher de start aldığı için yalnızca Pol pozisyonu istatistiğine bu yarışı da ekliyorum ve böylece rakam '6' oluyor.)

    Schumacher 1

    Galibiyet;

    Mika 3

    Schumacher 2

    Podyum;

    Mika 5

    Schumacher 4

    Yarış dışı;

    Mika 2

    Schumacher 1

    En hızlı tur;

    Mika 2

    Schumacher 3

    Puan / Sıralamadaki yeri;

    Mika 40 / 1.

    Schumacher 32 / 2.

    Son iki yarış;

    Pol;

    Mika 0

    Schumacher 2

    Galibiyet;

    Mika 1

    Schumacher 0 (Son iki yarışta Schumacher Irvine'a yardımcı olduğu için gerçek rakam '1'dir.)

    Podyum;

    Mika 2

    Schumacher 2

    En hızlı tur;

    Mika 0

    Schumacher 2

    Son iki yarışta alınan puan;

    Mika 14

    Schumacher 12 (Yukarıda belirttiğim nedenden dolayı gerçek puan '16'dır.)

    Şimdi hala '1999 Schumacher'in hakkıdır' diyebiliyorsanız benim izleyebildiğim en heyecenlı ve en çekişmeli geçen sezonlardan biri olan bu sezona, bu sezonda gerçekleşen büyük çekişmeye ve o çekişmenin baş rol oyuncularından birine hakaret etmiş olduğunuzu bilmenizi isterim.

  7. Helal valla yine ne yapıp edip konuyu Alonso'nun galibiyetlerine getirmişsin. Hayretle okuyorum yorumlarını…

  8. Alonso 2 motor mu patlatmıştı 1 motor mu??

    Malezyada patlattı diye biliyorum sadece başka??

  9. Bence de 0 motor kullanıp 10 sıra cezası almaktansa az yıpranmış bi motor kullanarak durumu kurtarmaya çalışırlar..Hele ki Vettel için durum bu kadar kritikken asla riske etmezler.

  10. Kesinlikle Doğru… Vettel in motor patlatacağını ya da sorun herneyse işte kimse bilemezdi Vettel yolda kaldı die Alonso onu geçmeyecek mi yani ille yarışarak mı geçmesi lazım, Alonso Pit de sağ ön tekerlek bijonuyla sorun yaşadı geç çıktı pitten Lewis alonsoyu geçti kimse gıkını çıkardı mı yarış bu herşey oluyo.. sonra da Lewis frenlemede dışarı taştı alonso eski yerini (2. liği ) tekrar aldı. ŞAns faktörü her pilot için önemli BKZ: Spa 2010 rubens alonsoyu biçti ve bi nevi alonsonun yarşını katletti sonra yükselme çabası ve pilot hatası… vs vs vs……… He ille de singapore 2010 gibi bi yarış kazansa tamam eywallah diyecez diyorsanız ne diyeyim bu zihniyetle devam edin…

  11. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Tamamen yeni bir motor kullanacaklarsa evet, 10 sıra grid cezası alacakları doğrudur. Ancak bu riski girmeyeceklerdir tabi ki. Geçmiş yarışlardan kullanılabilir durumda çıkan motorları kullanacaklardır ki bu da cezai bir durum gerektirmiyor.

  12. yusuf hitay sormuş bide ben sorim:)

    vetel önümüzdeki yarışta motor değiştireceği için ceza alacak mı?

    üyelerin,çeşitli nedenlerden dolayı site yönetimini,ben bir daha bu siteye girmem diyerek eften püften sebeplerle tehdit etmesini şımarıklık olarak değerlendiriyorum

  13. Şans,şanssızlık…
    İlla bir şans tanımı yapmak istiyorsak – ki bu küçük bir ayrıntı*- beğendiği 2 pilottan biri yarış dışı kalmış diğeri bu vesile ile yarışı kazanmış biri olarak sanırım ben bu tanımı yapabilirim.
    Alonso şanslı değildi,Vettel şanssızdı.
    Alonso şanslı değildi.Çünkü Vettel'in yarış dışı kalması benim gördüğüm kadarıyla sadece onun işine değil Vettel'in ardında yarışı sürdüren tüm pilatlara yaradı.Herkes bir basamak üste çıktı ve bir önceki alacağından daha fazla puan aldı.O zaman yarışta kalan herkes şanslıydı.Bize ''Alonso'nun şansı'' gibi görünen şey sıralama turlarındaki performansıydı.Pilotajıyla 3. olarak başladı,önündekiler düşünce yükseldi.
    Ama yine de bir şans tablosu yaratılması gerekiyorsa şans ''hazır olana'' yani Alonso'ya geldi,çok da iyi etti.
    Vettel için ise gerçekten üzücü bir durumdu kendi hatasıyla bir kaza yapsaydı,en azından sonuçta kendi etkisi olur durum daha az acı verici olurdu.Ama böylesi gerçekten kötüydü.
    Bu yarışta da hep olduğu ve olacağı gibi iyi olan,şanslı olan,hak eden değil,savaşan kazandı.
    *Sherlok Holmes der ki:
    "Bu önemsiz bir ayrıntı watson; ama dünyada ayrıntılardan daha önemli birşey yoktur…"

  14. Bu arada motor ömrü 2000 km

  15. Bir hafta sonunda ortalama olarak 600-650 km mesafe gidilir.vettel daha gidebilecek motoru olması lazım alonsoyla kıyaslarsak ki alonso 2 motor patlattı.ama konu sarı çaydanlık oluca kim bilir?

  16. Yusuf  Hitay avatarı

    vettel ceza alacak mı almayacak mı

  17. itfaiyeci rolüne bürünen kovalaineni daha önce görmüştük ancak yarışı lider götüren ismin bunu yapması ilginç oldu 🙂

  18. buraya yöneticiler de yorum yazıyorlar ancak kendi kimlikleriyle, yönetici olarak değil. ve şuna size agranti verebilirimki yorumlara puan verme sisteminde puanları ben bile elleyemiyorum. şok fazla işlevsel değil ne yazıkki 🙂 rahat olunca bence, yöneticiler kimsenin yorumunu "gıcıklığına" kaldırmaz

  19. OK abdullah çelik.bu benim için önemli benim hiçbiriyle bir sorunum yok zaten tanımam da.ama eyer yönetici yorum yazarsa yorum da siler daha sonra istemediği yorumdan puan da siler puan da ekler benim inanışım felsefem budur.bunun için sordum bilmem iyi oldu.hem üye olmayanların yaza bildiğini bilmiyordum.malum ben üye olmak için baya uğraşmıştım.hadi kolay gele

  20. yöneticilerle derdiniz nedir sayın Kalpazan? yönetici neden isimsiz yazsın? sistem güncellemesinden sonra üye olmayanlara da yorum hakkı verildi ve arada bazı yorumlar isimsiz onaylanmış.

    bunun yanında yönetici başka dünyadan bir insan değil. ya da mr ecclestone falan değil, sitenin yöneticileri sizden birisi. yorum yazmamaları için bir neden yok.

  21. kamui seninle değilim şu ismi yazılmayanlayım neden isminin yazılmadığını bilmek istiyorum?eyer yöneticiyse en bir daha bu siteye girmem.bu benim için çok önemli

  22. Sitenin boku çıkıyor yöneticinin yorum yazdğı bir sitede bunlar puanla da oynar istemediğinin yorumunu da siler.senin saçmalığını kendine kalsın.çorbasını yapar içersin

  23. Alonso galibiyetleri hak etmedi tartışması yapmıyorum ben.Sadece burda gereksiz şekilde Vettel'e kalitesiz denip direk RBR pilotlarının yerden yere vurulmasına tepkimi koyuyorum.

    Alonso iyi bir pilot dedim farkettiysen.Kaliteli de bi pilot ama bu yarışın üstüne böyle yorum yapılmaz..

  24. Alonso bu sene 5 galibiyyet almış 2 tanesinde vettel sorun yaşadı birinde massa yol verdi o zaman bunu da tartışalım?

  25. Pilot kalitesine girip insanın sinirini bozuyorsunuz ya 🙂

    Alonso iyi bi pilot tamam da ilah denilecek kadar değil.Vettel,Hamilton'a,Webber Button'a benzer profiller çiziyorlar.Şanssızlık yaşayan adamların yarış dışı kaldığında alınan zafere kalite diyorsanız helal olsun birşey demiyorum.

  26. bence hiç haketmedi.redbull dan biri olacaksa bu webber olmalı.bu kadar poh poh,mor oldum,bizde olmayan ne var laflarından sonra….Alonso ve Hamilton hakediyor.Umarım El matador olur kazanan.

  27. Vettelin ne kadar iyi bir pilot olduğu 2008 yılındaki CV'sinde yazıyor. Özellikle 2008 Brezilya ve Monza yarışları bunun en büyük ispatı. Sen hala onun kalitesini tartışıyorsan bunun bir tek nedeni olabilir o da muhtemelen tuttuğun pilotunun rakibi olmasıdır.

    İşler çok zora girse de hala herşey bitmedi. Umuyorum Parmak çocuk mutlu sona ulaşır.Çünkü bunu fazlasıyla hakketti bundan eminim.

  28. Senin neden ismin yazmıyor?

  29. sen ve webber Alonso ve Hamilton la sadece aracınız sayesinde mücadele edebildiniz.evet f1 araç önemlidir.ancak Alonso,Hamilton,Schumacher,Raikkonen gibi pilotları öne çıkaran kaliteleri,Massa,Button ve Kubica yı iyi pilot yapan ise asla vazgeçmemeleridir.Hamilton görürken sen nasıl her taraf karardı diyorsun.Pazar gezmesimi bu ?

  30. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bu yarışı vettel kazanamadıysa bunun sebebi hornerdir sen git otomobilin düzlük hızını arttır virajlardan fedakarlık et sonrada reno motoru dayanıklı değil desinler reno moıtoru düzlükte ferrari ve mercedes akdar dayanıklı değildir bu hep böle o yüzden aracı 2 ve 3 .sektörlere göre ayarlamaları lazımdı yanlıuş yaptılar

  31. yarısın bitimine 10 dk kala yarıs bitirilse tamam sizin işinize cok iyi gelırdı ama neden yarıs bitirilsin bi tek sen şikayet ettın hamılton ısıklar iyi ısıklar iyi dedi telsizden anladın sende g.te geleceğini sızlanmaya basladın

  32. Bu şampiyonluk senin hakkın.1999 şuminin olduğu gibi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir