Hamilton: "Şampiyona Hâlâ Belirgin Değil"

yazar:

kategori:

Podyumdan üç yarış uzak kalmasının ardından Hamilton, Yeongam’da Alonso’nun arkasından ikinci oldu. Red Bull pilotlarının yarış dışı kalmaları ile İngiliz pilot, yeni lider Alonso’nun 20 puan gerisinde.

Hamilton: “Bugün iyi puanlar topladık. Daha iyisi olabilirdi ama son 4 yarışa bakarsanız böylesi iyi puanlar almamıştık.”

“Sıralama tempomuz yeteri kadar iyi değil ve araçta bazı gelişimler gerçekleştirmeliyiz. Gelecek bazı iyi şeyler var, bu yüzden imkânsız da değil”

“Zorlamaya devam edeceğiz ve bugün gördüğünüz gibi her şey olabiliyor. İki Red Bull’un yarış dışı kalmasını beklemiyorduk. Ama şampiyona işte böyle yakın. Fernando hızlı ama hâlâ durum belli değil”

Telsiz aracılığı ile çoğu pilot şartların kötü olduğundan söz ederken Hamilton, baştaki güvenlik aracı sürecinde sürekli olarak yarışın başlatılmasını istemişti.

Hamilton: “Sıkıntı yaratmadı, sadece yarışın başlamasını istedim”

McLaren pilotu, Vettel’in yarış dışı kalmasının ardından belki de Alonso’nun yerinde olabilirdi. Çünkü Hamilton, pitler sırasında İspanyol pilotun lastik değişiminde sıkıntı yaşanınca onu geçmeyi başarmıştı.

Hamilton: “Frenlerde sıkıntı yaşıyordum, ön ve arkaları kilitliyordum. Ama aksi halde her yerde hızlı olurdum”


Yorumlar

  1. fernando alonso avatarı
    fernando alonso

    senin için artık bu yıl her sey sıngapurda bitti lewis artık seneye yogunlas bence

  2. Alonso lastiklerini daha iyi çalıştırdı bu yarış. Lewis ilk viraj da geçilmese bile son 5,6 tur içinde Lewis i rahat rahat geçebilirdi bana kalırsa.

    Basın toplantısında lastiklerim bitmişti son 5 tur aracı zor kullanıyorum demişti Lewis yanlış hatırlamıyorsam.

  3. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Hamilton bugün(dün) iki hata yaptı.
    Birisi Rosberg'e geçilmekti ama dün Mercedes'lerin yağmur setup'ı yapmış olma ihtimalleri vardı. (Hem Rosberg Hem Schumaher geçti)
    Ama bu hata Hamiltona önemli bir ikincilik kazandırdı.
    Webber yu yıl bir yarışı daha mahvediyordu.
    İkincisi ise Ferrari'nin pitte yaşadığı sorun ile almış olduğu ikinci sırayı virajda dışarı taşarak Alonso'ya kaptırması oldu.
    Demekki SC çıkmadan önceki tur frenleri yeteri kadar çalıştıramamış.
    Bu hata ile de çok büyük bir fırsat kaçırdı. Eğer pozisyonunu koruyabilse:
    Alonso 224
    Webber 220
    Hamilton 217
    olacaktı ama F1 de se sa falan filan la iş yürümez.
    Yinede karlı sayılabilecek bir gündü ve 2007 & 2008 de olanlardan sonra ve 4 tane şampiyonluk adayı varken ne olacağı hiç belli olmaz.
    Kim derdiki Hamilton Monza'da podyum elde edemeyecek.
    Singapurdan puan alamayacak.
    Bir iyimser atak, bir üstüne kapanan kapı al sana iki yarış sıfır puan.
    Bak RedBUll'a bu yarış markaları ilan ederler deniyordu.
    Şimdi Ferrari'nin dahi markalar şampiyonluğunu alma ihtimali var ki Massa kendi evindeki yarışları seviyor.
    Dolayısıyla F1 de her zaman ihtimaller vardır.

  4. bu saatten sonra ben oturup alonso veya bir başkasının motoru patlasın yada şanzımanı elinde kalsın dıye umut edemem.pist uzerinde hepsini geçse bile podyumu button ve massa ıle paylaşması gerekır şampıyon olabilmesı ıcın sanırım hesaplamadım ama.imkansız değil zor.hayırlısı olsun diyelim.

  5. Zor olsa bile imkansız değil. Ben başarıcağımıza inanmak istiyorum. Umutluyum bu gün olanlardan sonra.

  6. çok zor be karaoğlan,söylemek ne kadar acı versede monzadaki o sabırsız atağın bu şampiyonan bizim için bence kader anıydı.ardından singapurda gelen kaza umutların yok olmasına sebep oldu.matematiksel olarak şansın varda balın yok güzel kardeşim…bu araçla yapabileceğinin en iyisini sezon boyunca yaptığın 2 hata haricinde yaptın.

  7. emiko emiko avatarı

    Bu gün çok kçtü sürdü.Elde ettiği 2. liği çok basit bir hatayla geri verdi.Arkasında Alonso olunca heyacanlanıyor hata yapıyor.Geçildikten sonra neden fren sorunu yaşamadı.

  8. Hamilton gerçekten iyiydi bugün. Söylediğin her şeye katılırdım, tabi Alonso yarışıyor olmasaydı, onun yarışmasıyla şöyle diyebilirim, Alonso'dan sonra en iyi iş çıkartan lewis'ti 😉

  9. burak bocek avatarı

    Madem anlamıyorsun güzel arkadaşım biraz aç araştır neden Brezilya için en güçlü olamayacağını ya da neden senin şansının daha az olacağını düşün.Sonra gel yorum yap.Bilmemek değil öğrenmemek ayıp ama bir kounda fikir sahibi olmak için önce bilgi sahibi olmak gerekir.Zaten kalan3 yarışta 4 yarışta en çok Suzuka Mclarene uygundu oda Redbull dan sonra Ferrari ise en zayıf orada kalacaktı.Git bir araştır neden diye tüm 4 yarışı teknik olarak analiz et

  10. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ayrıca diyosun ya hani işler ters gitmediği sürece ii gittikleri yarışların %60 ında ztn işleri ters gitti sorunda orda ya ztn çok kırılgan bi araç rb6 dayanıklı değil

  11. Gerçek şampiyon Ferrari ve Alonso dur.ha bugün iptal ettirmek isteyenleri gördük zaten.

  12. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    açıklım brezilya çok tümsekli bi pist ve mclarenin mekanik yol tutuşunun ii olmadığını herkes biliyo aerodinamik anlamda ii türkiye spa gibi pistlerde gördük ama ama tümsekli pistlerde ferrari güçlü bugünkü frenaj hatasını bile lewis ilk viraj öncesi tümsekte yaptı onun için öle dedim redbulun çok güçlü olduğunu biliyorum ama şunu sölüm redbul politikasını değiştirmezse şampıyon olamaz çünkü iki pilotu birden riske atıyo yanlış ki ben alonso kazanamazsa mclaren pilotlarından birnin kazanmasını isterim bu yarışı o zaman redbullar farkını kapatamazlar redbullar ewt hızlı ama dayanıklılık nereye kadar gidicek bekleyip görelim

  13. Bu arada çok iyi iş çıkardın adamım. Süper sürdün.

    Bundan daha kötü şartlarda yağmurlu yarışlar yapıldı. Ama korkaklar yarışı iptal ettirmeyece çalıştırdı. Bahanede 6. ve 7. araçlar önünü nasıl görücekmiş? Acıyorum sadece onlara. Yarışı geciktirip havanın kararmasını sağlayacaklardı ama istedikleri olmadı işte.

    Yarışçı dediğin yarışarak şampiyon olur. Korkak gibi bahane üretmez. 3 turda kurudu nerdeyse pist. Yazık hak yerini bulucak inşallah 2008 de olduğu gibi.

    Gerçek şampiyon McLaren ve Lewis .

  14. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    bundan sonra daha fazla şans gerek , alonsonunda sorun yaşaması lazımki lewis şampiyon olabilsin… yoksa ben Mclarenin bu kötü şansıyla pek umutlu değilim…

  15. Brezilyada nasıl güçlü olamaz McLaren anlamış değilim. Singapurda lastik aşınması olamsa rahat rahat kürsüdeydik.

    Brezilya da yüksek yere basma gücü kullanılmıyor.

    Lewis bu sezon şampiyon olması için Alonso nun sorun yaşaması lazım tabi ama Lewis kalan yarışları kazanabilecek güçte. McLaren da öyle.

    Bu sezon şampiyon olmak isteyen yarış kazanmak zorunda. Şuan ki puan durumu ne olursa olsun.

  16. yusuf iyi olmamızı istiyorsun da ne kadar iyi? yani bir gerçek var red bull işler bugünkü gibi ters gitmediği sürece her yarışıalabilecek güçte dua et de hızlı olmayalım sizinle red bull arasına da girebiliriz 😀 sanki ferrari red bulldan iyiymiş gibi konuştun 😀 veya aynıymış gibi 😀 neyse umarım sadece iyi olmayız en iyi oluruz da şampiyon oluruz 😀

  17. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    brezilya acayip tümsekli bi pist sanmıyorum mclarenin varlık göstereceğini ama abu dhabide ii olmalarını isterim redbulları ne akdar uzaklaştırırlarsa bviizm için o kadar ii

  18. Yusuf  Hitay avatarı

    ah o fren sorunu olmasa çok daha güçlü puanlarla dönecektik. Neyse sağlık olsun, yarıştan önce böyle bir sonuç olacak deseler hayır diyen mclaren taraftarı olmazdı heralde. Brezilya ve abu dhabi de güçlü olabiliriz

  19. Pitte Alonso sorun yaşamasa zaten 3 olacaktı.pitler öncesi fark 3 4 sn oldu 2 kere.Yinede tebrikler.Tebrik aldığı ikinciliğe değil.Yarışma azmine.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir