Schumacher'in Performansı Mercedes'i Sevindirdi

yazar:

kategori:

Yarışa dokuzuncu sıradan başlayan Schumacher, yarış içinde Kubica ve Button’ı pist üzerinde geçmişti. 

Brawn; “Takım bu hafta sonu harika iş çıkardı ve Michael’in aldığı iyi sonuçla bunun karşılığını bulduk. Michael fazlasıyla harika bir yarış çıkardı. Tüm fırsatları değerlendirdi ve tehlikeli şartlarda çok mantıklı bir sürüş gerçekleştirdi.”

“Son bölümü lastikleri koruyarak geçirdik. Liderlere yetişemeyeceğimizi biliyorduk. Genel olarak çok olumlu bir hafta sonu oldu. Sezonu da bu şekilde bir performansla noktalamak istiyoruz.” dedi.

Schumacher de yarışın ardından; “Yarıştan oldukça memnun ayrıldım. Takımıma teşekkür etmek istiyorum.” yorumunu yaptı.

Ancak Brawn aynı zamanda Rosberg ile büyük bir fırsatı kaçırdıklarını da kabul etti.

“Nico’nun da güçlü bir sonuç almasıyla daha iyi bir gün olabilirdi. Hamilton’a yaptığı geçiş hamlesi harikaydı. Otomobilden çok çok memnundu ve o noktaya kadar her şey iyi gidiyordu.”

Rosberg ise şunları söyledi: “Kazaya kadar kusursuza yakın bir hafta sonu geçiriyorduk. Yarışımın erken bitmesi kötü oldu. Mark’ın otomobilin hangi taraftan geleceğini tahmin edebilmek çok zordu ve ben sola geçmeye karar verdim ama o spin attı ve ondan kaçamadım. Bugün harika bir sonuç alabilirdik, gerçekten yazık oldu.”


Yorumlar

  1. jetman dur bi düsün kimden bahsediyorsun izle oku kimden bahsediyorsun yası kemale ermis bir efsane gençlere kafa tutuyor bu bile senin kimden bahsettigini anlamana kafi gelmeli bide ters mantık yapalım rosberg hamilton v.s schumi nin yasina gelince tepkimeleri ne olur sence adam o kadar iyi ki biyoloji sınırlarını zorluyor dedigim gibi önce oku sonra izle en son derin bir nefes al ve düsün yapma kardes ya sen hic schumi yi rosbergin yasindayken izledinmi 🙂

  2. jetman dur bi düsün kimden bahsediyorsun izle oku kimden bahsediyorsun yası kemale ermis bir efsane gençlere kafa tutuyor bu bile senin kimden bahsettigini anlamana kafi gelmeli bide ters mantık yapalım rosberg hamilton v.s schumi nin yasina gelince tepkimeleri ne olur sence adam o kadar iyi ki biyoloji sınırlarını zorluyor dedigim gibi önce oku sonra izle en son derin bir nefes al ve düsün yapma kardes ya sen hic schumi yi rosbergin yasindayken izledinmi 🙂

  3. aynen öyle zaten ben rosberg yarıs dısı kalınca korede yağmur var haberı altına jet man arkadasımıza cok uzuldum yazmıstım gercekten sanssızlık

  4. kafamdan senin için geçenleri okumuşsun.
    bu sene yenildik ama sayılmaz.seneye yeneriz hesabıbı yapın.

  5. Sen atıp tutmaya devam ettikçe bizde kafana bunları sokmaya devam edecegiz, ama o kalınlığı nasıl aşabiliriz bunun için uğraşmamız gerekecek tabi.

  6. pardon bozuk plak gibi olacaktı

  7. yani aynı şeyleri söyleyip duruyoruz bozuk pla gibi
    seneye seneye diyorsunuz seneyi bekleyin görün

  8. bi dön baba dönelim aynı yere gelelim zfr.

  9. Mercedesin aracı Rosberg'e gayette uyuyor. Uymuyor diyen boş konuşmaktan başka bir şey yapmıyordur. Bu yılı izleyen adam o aracın rosberg'e uyup uymadığını anlar. Button için üretilmiş bir araç, Rosberg ilde Buttonun tarzları birbirine yakın, Nico'nun öyle Schumi'ye yakın sürüş tarzı olsaydı William dönemlerinde göze çarpardı. Ben hiç ''aa Rosberg'' dedigimizi hatırlamıyorum o dönemlerde. Nico agresif bir sürüş stiline sahip degil, ve Button kadar olmasada ona yakın sürüş tarzı var. Schumi ise aksine bunlardan bambaşka tarza sahip. Araç Underteer'e yönelik ve Schumi virajlarda araç ile oynamayı, uğraşmayı, aracı zorlamayı sever. Bu yılki Mercedes Schuminin tepkilerine ters tepki gösteriyor. O yüzden pist üzerinde durmadan kontra verdiğini görüyoruz. Uyumsuzlugun farkına ufak bir çocuk bile varır onboard görüntülerini izleyerek.

  10. Schuminin 2 adet çok güzel geçişi var neden videoları paylaşılmıyor?

  11. Jetman nasil ronberge uymuyor ya bu seneki arac ya kardes brawn gp nin mercedes tarafindan alinacagi neredeyse gecen sezonun ortasinda belliydi ve rosbergin mercedesin koltuguna oturacagida cok onceden belliydi cunku hatirlarsan barichellonun daha sezon bitmeden gidicegi belli oldu simdi nasil oluyor da mercedese onceden gececegi belli olan nico rosberge gore aarac uretilmiyor ya sacmalama kardes ya ben rosberge bir sey demiyorum elindekinden maximumu cikarabilen bir pilot ama hepsi o kadar yani tekrar ediyorum ben rosbergin 1 kez bile dunya sampiyonu olabilecegine ihtimal bile vermiyorum sadece bir kac yaris kazanir kariyeri boyunca buda her halde 10 u gecmez hepsi o kadar

  12. bu yarışa kadar schumi'den birşey olmaz diyordum..artık eski schumi yok..seneyede schumi şampiyonluğu bırak galibiyet için savaşamaz derdim..
    kore gp sinden sonra seneye şampiyonluk için savaşabileceğini anladım..O halen eski schumi,eski hızında..yeterki ona uyan araç üretsin ross ve arkadaşları..

  13. hani siz avustrlya da schumi kazaya karışmasaydı 3.olurdu şeklinde acaip bir hesap yapmıştınız.bende böyle bir hesap yaptım.her şey olasılık dediğim gibi

  14. _bianconera_  avatarı

    @jet man
    Sen ne diyorsun ya allah aşkına. 🙂
    Bi silkelen kendine gel yahu.
    İyi o zaman yağmur devam etseydi Schumi'de Massa'yı rahat geçerdi sonrasında da bişeyler yapabilirdi yine. vs vs.böyle senaryoların sonu mu gelir real hayata dönsen iyi edersin..

  15. evet olsaydılarla iş olmuyor ama yarışı schuminin önünde bitirebileceği kesindi.bunada yok diyemezsiniz.ayrıca ross brawnda rosberg yarış dışı kalınca büyük bir fırsatı kaçırdık diyor !!.
    pist ıslakken rosberg hamilton dan hızlıydı.alonso pitte lastik sorunu yaşayınca hamilton onu geçti.hamilton ın önünde rosberg olacaktı yarış dışı kalmasa ve lider olacaktı.sonrasındada direnebildiği kadar direnecekti.alonsonun güçlü ferrarisine geçilirdi ama hamilton rosbergi zor geçerdi ama bunlar olasılık tabi.4. olmasa bile en azından 3.olurdu massa çok gerilerdeydi.hepsi olasılık kesin olurdu demiyorum.
    ayrıca bu araba rosberg içinde yapılmadı.rosbergin stilinede uymuyor.önden kayan araba rosberg ede uymuyor.ama elinden geldiğince adapte oluyor.

  16. Schuminin 2 adet geçişi var. neden videosunu yayınlamıyorlar? Yayınladıkları bir site bilen varmı?

  17. efendimayin  avatarı

    rosberg yarış dışı kalmasa en fazla 4. oludu pist kurumaya başlayınca öndeki takımlar çok hızlandı.

  18. jetman olsayla bulsa yanyana gelse neler neler olur kardes birak simdi gozardinini goz onune bak yani schumiye bakim gelecek sene senin rosberg ne kadar direnecek bu f1 efsanesine baskasi icin yapilmis aracla bunu yapiyorsa sen kork bence efsaneden yada dua et webber sampiyon olsun ve biraksinda fin sahini raimiz geri donsun yoksa seni buralarda fazla goremiyebiliriz gelecek sene

  19. schuminin performansı iyiydi.schumi açılmaya başladı ama gözardı edilmemesi gereken şey rosberg yarış dışı kalmasa alonso nun ardından 2.olurdu.buda mercedesin bu yılki en iyi sonucu olacaktı.

  20. Şu sitede shumi'yle ilgili her yazıyı heycanla okuyorum her fotosuna bakıyorum birde kazanmaya başlarsa herhalde pc nin önünde yatıp kalkacam. Kazansanda kazanmasanda F1 döndüğün için teşekürler shumi

  21. hadi efsanem hadi son 2 yaris geleceksene bizim senemiz olucak olmedik daha uc bes pacoza kalmaz bu piyasa daha senden ogrenecekleri cok sey var gelecek sene isigimiz yine en onde olucak ve yine o alistigimiz marsi dinleticeksin bize ve sana dil uzatanlar sunu iyi biliyorlar ama en ufak bir olumsuzlukta cikiyorlar ortaya ama gelecek sene iyice ezberleyecekler senin gibisi bir daha gelmez gelmeyecek f1 e yolumuz acik olsun bol sans f1 in gercek ve yasayan efsanesi

  22. Tüm kalbimle destekliyorum adam gibi adam Michael Schumacher

  23. efendimayin  avatarı

    Seneye michael şampiyonluğa oynayacak bence.

  24. Seneye neler yapacaksınız heyecanla bekliyorum.Gelecek vaad eden bir pilot ve kendini kanıtlamış bir pilot,üstüne harika bir takım patronu.Seneye artık üst sıra mücadelesinde görürüz inşallah Nico ve Michael'i.

  25. yarış aşırı yağmur lastikleriyle devam etseydi schumi için iyi haberdi, massayı da geçerdi. ancak geçiş lastiklerine geçer geçmez tempoyu tutturamadı. bu yüzden alabileceği en iyi sonucu aldı. aşırı yağmurla devam edilse ilk podyumu gelirdi 🙂

  26. Bizde memnunuz ama Rosberg kalsaydı bence dah iyi bir sonuç alırdı. Schumacher'in biraz daha yüklenmesi lazım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir