Button: "Pistteki En Yavaş İnsandım"

yazar:

kategori:

McLaren pilotu, tutunma eksikliği ve frenlerinde kilitlenme sorunları yaşadı. Bütün bu meselelerle aracını sürülemez olarak bulan Button, artık şampiyonluğu önceki kadar çok düşünmüyor.

Button: “Diğer herkesin sorun yaşamadı gerek. Tek yolu bu. Neler oldu bilmiyorum ama yanlış giden bir şeyler olmalı. Çünkü araç sürülemez durumdaydı.”

Şu anda ikinci sıraya yükselen Hamilton’a yardım edip etmeyeceği konusunda Button: “Benden istenmeyecektir. Eğer matematiksel olarak kazanamayacaksam, takım için ne yapmam gerekiyorsa yaparım”

“Diğerlerinin puan alamaması veya sorun yaşamadı durumları olmazsa artık şampiyonam bitmiştir. Ama arkanıza yaslanıp ‘artık kazanamam’ deyip şampiyonluklar alamazsınız. Burada Red Bull’lara olanlar her şeyin kolayca değişebileceğini gösterdi.”

“Kolay olacağını söylemiyorum. Çok küçük bir şans var ama yapmam gereken zorlamaya devam etmem”

Button, bugün yaşadığı sorunlarda araca eklenen yeniliklerin de etkisinin olabileceğini dile getirdi.

Button: “Tutunma yakalayamadım. Çok yavaştım. Pistteki en yavaş insandım. Önleri kilitlemeyle başım derde girdi. Kilitlenmesini engelleyemedim. Bu yüzden frenlere dokunduğumda kilitleniyorlardı. Viraja girerken fren yaptığım her zaman düz gittim. Çünkü, fren dengesini gittikçe arkaya almama rağmen aracı durduramıyordum.”

“(Benim ve Hamilton’un) araçlar farklıydı ve bunu ben seçmiştim. Bana burada fayda sağlayacağını düşündüğüm yeni bir parça vardı, simülatörde denemiştim. Ama şimdi bakıyorum da yaşadığım sorunların bazıları, kullanmış olduğum paketten kaynaklanmış olabilir.”

“Ve sınırlı test olması nedeniyle risk almamız gerekti. Bu şansı kullanmak bana göre doğruydu. Ama bizim için işe yaramadı, özellikle de zorlu şartlarda”


Yorumlar

  1. Ben de Button'dan pek beklemiyorum açıkçası ama ilginç geldi tesadüf, belirteyim dedim:)

  2. orada adamım yemin etmişti son iki yarışa girerken…kimi the king…az konuşur asla boş konuşmaz asla yalan söylemez. açıkçası Allahın lütfuydu o şampiyonluk. ama onun diyetini kimi 2008 de yaşadığı şanssızlıklarla ödedi. yoksa kimi 2008 de şampiyonluğa daha da yakındı…herşeyin hayırlısı….

  3. 2007'yi yine hatırlatasım var. Raikkonen ile Hamilton arasındaki 2 yarış 17 puan fark şu anlama geliyordu o zamanlar: Raikkonen 2 yarışı da kazanıp, Hamilton 1 yarışta 6. olup diğerinde puan alamazsa puan puana olacaklardı, ki bunun da fazlası oldu. Button ile Alonso arasındaki 42 puan fark ise şu anlama geliyor: Button'dan 2 galibiyet ve Alonso'dan iki yarışta biri puansız, diğeri 6. olduğu bir yarış. Çok manidar. Tabi rakiplerin bu sene çok olması, Mclaren'in, özellikle Button'ın rekabetçi gözükmemesi gibi durumları katmadım. Ama belirteyim dedim, acaba tarih mucizevi bir şekilde tekerrür eder mi?

  4. Dediği doğruysa bir şey diyemeyiz tabi. Ama markalar şampiyonasında çok büyük bir şansı kaçırdık. Hem birinci olamadık, hemde tek araçla puan aldık.

  5. button ın bu yarışta yaşadıkları schumi nin bu sene çin de başına gelenlere benziyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir