Sauber, Sportif Olmayan Ferrari ve Mclaren Ekibini Eleştirdi

yazar:

kategori:

Red Bull sürücüleri Mark Webber ve Sebastian Vettel’in Kore’de yarış dışı kalması kuşkusuz en çok Ferrari ve Mclaren’in işine yaradı ve bunun sonucunda her iki takımın pit elemanlarının aşırı sevindiği görüldü.

Sauber “Beni pek memnun etmeyen sahnelerdi. Hiç sportif değildi.” dedi.


Yorumlar

  1. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    He ama tüm hesaplar rakip dışarıda kalsın, tek derdimiz bu olsun şeklinde de değil. O zaman tipik Alonso olunuyor..

  2. VettelundSchumacher  avatarı
    VettelundSchumacher

    Vettelci, Schumacherci olmama rağmen bu bana çok saçma geldi şu Sauber'in söyledikleri. Kimseye bir zarar gelmemiş rakipler devre dışı kalmış neden sevinilmesin?

  3. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    neden her konu aynı yörüngeye çekiliyor ne alaka..

    Alonso İtalyada motor patlattığında seyircileri gördü herkes bu düşene gülen ağlayandan çoktur cümlesini doğruluyor.

    yarış rejisi özellikle bu görüntülere oynuyor,rakip takım zirveye oynuyorsa diğer herkes seviniyor haince buna taraftarlar da dahil garajdakilerde, bu budur kimse kimseye sempatik gözükmeye çalışmasın..

  4. keskin sirke küpüne zarar.
    habire etrafa önünüze gelen herkese kılıç sallarsanız

    darbeler ve yaralar alırsınız.

    kimse darılıp gücenmesin.

    ve herhangi bir konuyu illada bir eksene odaklamak sadece bir üyenin yapabileceği bir beceri…

  5. sacma sacma sacma tabiki şampiyonluga giden bir ekip in iki aracıda yarıs dışı kalmıs . hooooop beyler spor rekabet demektir centilmenlik demek rakip i yenince sevinmeme anlamına gelmez ee sevinmeselerde tüh ya keşke 1.bıtirseydı weber veya vettel mi deselerdi cok komiksin Peter Sauber bey şu anda F1 de öyle bir mücadele öyle bir şampiyon olma şavaşı varkı sen anlamıyorsun cünkı tek derdın takımına sponsor bulup ayakta kala bilmek biz cok gördük McLaren ciler veya Ferrariciler den bir aracın yarış dışı kaldıgında sevindiklerını cok cok normal .

  6. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    eskiden pit ekipleri , pilotları rakip takımların pilotlarını sollayınca sevinirlerdi ancak 2005 ve sonrasında her türlü pozisyon kazanmaya sevinmeler başlandı… f1 ne hale geldi çok yazık…

  7. O eski Mika & Schumi zamanlarındaki rakip saygısı kalmadı ki artık zaten. Formula 1'in en sevdigim zamanlarıydı. Mika en büyük rakibimizdi ama gerçekten severdim kendisini. O zamanları çok özledik. Michael o yarışta zafer turunda bir kaç yerde taraftarları selamlaması dışında yumruğunu bir kere bile havaya kaldırmamıştı.

  8. koynumda varsa bir akrep…
    olduğunu söyleyene rahmet…
    canın sağolsun:)

  9. Bak Herkül arkadaşım haber Sauber'in Ferrari ve Mclaren takımlarının verdikleri kaza sonrasında yaptıklarının uygunsuz bulmasıyla ilgili ve ben buna sonuna kadar katılıyorum İnan ki ben de yarışı izlerken Ferrari ve Mclaren takımlarının sevinmelerine çok bozuldum. Ama… sen ne yapıyorsun bu haberi alıp Alonso ile ilişkilendirip bir de vak vak dansı yazıp insanı zıvanadan çıkarıyorsun. Üstteki yorumu yazmamın sebebi de buydu. Şimdi daha sakin düşünüyorum da biraz amacımı aşarak yazmışım bu seviyede bir daha yazmayacağımı belirterek özür dilerim…

  10. Taraftarı olduğum takım Ferrari'nin ve ezeli rakibimiz Mclaren'in Red Bull'un başarısızlığına sevinmelerini ben de hoş bulmadım açıkçası, ikisi de Formula 1'in asaletleriyle ünlü takımlarıdır. Yakışmadı bence de.

  11. bir kere de gülme krizine sokma be…
    :)))

  12. Gökalp Keskin avatarı
    Gökalp Keskin

    Singapurda weberle temas eden hamilton yarış dışı kaldığında redbull ve ferrari garajıda aynı şekilde sevinmişti ona birşey söylemeyen sauber şimdi konuşmaya başlamış.çok garip yaa…

  13. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    piktler admine saldırmış:)

  14. bu yorumu ikide bir silen arkadaş ta sanırım aynı tezahüratı yapan ve tasvip eden bir kişi. benim yorumumun silinip bel altı ifadeler olan bir yorumun kalması çok ayıp. adam küfür ediyor. siz gıcıklık olsun diye silmiyorsunuz. bu anlayışınızı şiddetle kınıyorum.
    benim yaptığım yorumların 3 te 1 ini siliyorsunuz. bana gelince gayet güzel işinizi yapıyorsunuz ama santanderin adamının fanlarına gelince sus psu oluyorsunuz. size yakışan bu değil. gerçekten ayıp….şimdi buraya farklı bir nickle farklı bir ip den girip cevap yazmakmı gerekiyor ana avrat…vak vak dansı ifadem küfür unsuru taşımıyor. bir baba hindi en sonunda raikkonene bindi ifadesi taşıyor. bunları burada normal yorum olarak bırakırsanız gün gelir sizide bir yerlerden indirip bindirir bu çocuklar…

  15. ……..ondan sonra……..bununla beraber……….her zaman…….sonra alonsoya………mutlu oldu alonso……….en sonunda alonsoya……….

    herhalde bu silinmez. buyrun kötü en ufak bir kelime yok.
    soru: bir havuza 2 musluktan saatte 10 ar litre su akıyor. diğer taraftan bir deliktende saatte 18 litre su boşalıyor. havuz 50.000 litre su alma kapasiteli. içinde alonso ve meneceri olursa kaç saatte dolar. olmazsa kaç saatte dolar?

  16. doğru… havuzda bol bol yaptığı iş alonsonun o dediğin…

  17. Yok yok "Bir baba hindi diye başlayıp sonunu Raikone'ne bağladıkları bir tezahürat yaptılar. Herkül anladın sen onu…

  18. Kesinliklee bundan 2 yıl önce Ferrarinin Renault un Mclarenin başına bir iş gelince Redbull sevinirdi şidmi Redbulun başına bir iş gelince bunlar sevinmeye başladı tam tersi

  19. İşte bak doğru bir tespit. Red Bull büyük takımların tehdit olarak algıladığı, büyük bir takım olmuştur artık. Ne dersek, derseniz diyelim.

  20. Onların sevinçleri Redbulun ne kadar büyük olduğunu gösterir :))

  21. Ayranım ekşi değilse neden diyeyim.

  22. bir kerede ayranım ekşi de be…

  23. Ertan Akkaş avatarı

    Dillendirilecek bir konu olmadığını düşünüyorum.

  24. tam olarak ne zaman hatırlamıyorum ancak bir kaç sene bu tür olaylar mclarenin başına falan geldiğinde onlar oldukça sevinen karşı taraflara kızıyorlardı. tamam sevinebilirsiniz ancak dünkü sevinç gösterileri pek normal değildi gibi ya da bana öyle geldi. saubere de öyle gelmiş olmalıki bunu dile getirdi.

  25. Sportif değildir doğrudur ama sonuçta kendi takımları adına iyi bir şey oluyor ve adamlar sevinçlerini önceden hazırlamıyor,spontane sonuçta ondan kendi açılarından haklılar ama iyi görünmüyor doğrudur.

  26. evet sinan haklısın.

    Yarışın son turlarında ikinciliği kabullenmiş bir tempoda mücadelesini sürdüren Michael Schumacher, Hakkinen’in yarış dışı kalmasıyla birinciliği elde etmişti. Schumacher, yarış sonrası yapılan basın toplantısında Hakkinen için üzgün olduğunu belirtmiş, son turda Mika’nın durumunu görünce şok geçirdiğini itiraf etmişti. Bu şekilde yarış kazanmanın pek hoş olmadığını belirten Schumacher, Mika Hakkinen’in yaşadığı sorunun eğer yarışa 20 tur kala gerçekleşmiş olsaydı kabullenebilecek bir şanssızlık olduğunu söyleyerek şu gerçeğin altını tekrar çizmişti: “Motor sporlarında bu tür şeyler her zaman olabilir”. Schumacher için yarıştığı rakipler arasında Mika Hakkinen’in ayrı bir yeri olduğu gerçek. Schumacher, daha yakın puanlarla kendisine rakip olan pilotlar söz konusuyken bile, en büyük rakibinin 50 puan gerisindeki Hakkinen olduğunu söylemesi, şüphesiz Fin pilota duyduğu saygının en belirgin örneğiydi.

  27. michael yarış sonunda sevinç gösterisi yapmamıştı. mika yı teselli etmişti hatta

  28. burak bocek avatarı

    Singapura açın bir bakım bu sefer Hamilton yarış dışı kalınca Redbull mekanikerleri hopladı zıpladı bizden biriside gülümsedi ve diğeride el salladı o kadar.Oturup kimse kına yakmadı yani 😀
    Birbirlerine rakip olan bu amansız sporda mekanikerlerin bu olaya üzülmesini mi bekleyelim tüh ya gitti adamın motoru falan.O heyecan o baskı anı her puan kritik böyle bir reaksiyon verdiler gayette doğal

  29. burak bocek avatarı

    Sevinir tabi ya bu şampiyonluk yarışı olsaydı kendi takım yada pilotunuz en avantajlı kişilerin ekarte olmasıyla kazanıp ipi göğüsleseydi neler hissederdiniz?Burası f1se zaten birilerinin şanssızlığı diğerinin şansını doğuruyor.Milyonlarda dolar para döküp emek harcıyorlar onlarda insan ve başarılarının karşılığı bir şekidle gelince seviniyorlar.Bu nasıl zavallılık anlamadım.Mika 2001 de İspanyada kmler kala motor patlattığında Schumi sevinmedi mi?Hayret birşey yani

  30. muhauha sevinmeleri normalde aşırıdan fazla tepki verdiler ferrari yi anladım da mclarene o kdr anlam veremedim

  31. gol atmak formula 1 de atak yapmaktır.
    sakatlanmaya sevinmek dünkü sahnenin eşiti anlamına gelir.

  32. birisinin üzüntüsü üzerinden sevinme durumuna kesinlikle karşıyım.
    eğer ki yarış dışı kalmadan birisi atak yapsaydı veya yarışı kazansaydı, bunun üzerinden sevinmeler yaşansaydı en doğalı bu olurdu. ama bir taraf üzülürken diğer tarafın kanayan yarasına tuz basması gibi bir şey oldu dünkü sahneler.
    arıza durumu yarışamamak demek. o takımlar yarışmak için oradalar. bunu da centilmenlik sınırları içinde yapmalılar ki sporun ruhunu kaybetmesinler.
    2008 yılındaki singapur yarışında massa pitten çıktığında benzin hortumunu koparmıştı ve pit yolu sonuna geldiğinde son sıradaki rakip pit ekibi rakibinin aracına yardım etmeye, hortumu çıkarmaya çalışmıştı. bu sahnedeki centilmenlik herkesi duygulandırmıştı. rakibinin bu zor durumuna kayıtsız kalmayıp bunun bir yarışma sporu olduğunu unutmamaları takdir edilecek şeydir. 2007 monaco daki gibi rakibinin benzin deposuna toz koymak tadında şeyler bu sporun ruhuna yakışmıyor. rakibinin motorunun patlaması emek veren yüzlerce çalışanın emeğinin heba olması demektir. bunun üzerinden sevinç yaşamak doğru değildir.
    rakip olarak avantaj kazandığın için sevinebilirsin fakat, bunu alenen göstermek herkesin tepkisine yol açar ve doğru olmaz.

  33. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Adam haklı beyler;"sevinecekler tabi","şampiyonluğa oynasa o da sevinir" demekle birşeyi çözemeyiz..Kendi başarısına değilde rakibinin başarısızlığına sevinmek zavallılıktır aslında..

    Yerden göğe kadar haklı bir eleştiri:aynen katılıyorum;görmek istediğimiz sahneler değil bunlar….

  34. bu futbol da takımın kendi kalesine gol attığında, rakibin sevinmesi yerine teselli etmesine benzer. Saçma bir açıklama sauber den…

  35. Cem ERYİĞİT avatarı
    Cem ERYİĞİT

    sauber 3. üncü yada 4.üncü pozisyondan 1 yada 2 ye gelseydi seni de görürdük. 🙂

  36. burak bocek avatarı

    Çok saçma.Kim takar bunun sportifliğini Allah aşkına.Sauber'de bir gün şampiyonluk için yarışacak ekip kursun o zaman görelim takla atıcaklar belki belli mi olur

  37. MagicAlonso avatarı

    Bu takımlarla alakalı birşey değil.tüm takım çalışanları aynı davranışı gösterir.Şampiyonluk savaşında her takım ve elemanı aşırı çaba gösteriyor ve her fırsatı değerlendiriyor.Bu gibi durumlarda da tıpkı biz taraftarlar gibi onlarda bu gibi durumlarda seviniyorlar.Sauber birgün şampiyonluğa oynarsa onu ve takımını görürüz.sevinmeyin lan mı diyecek.

  38. evet.malum buz gibi donmuş takliti uymuyordu takımımıza.

  39. Sevinecekler tabii, bundan doğal ne olabilir ki. İnsanların hedefi önde olabilmek ve işleri bu. Bu fırsat ellerine geçmiş, nasıl olduğunun önemi yok. Uçsunlar havalara : )

  40. Yıllardır F1'de görülen kareler ki bunlar.

  41. ne yaptı ferrariciler acaba? alonsodan öğrendikleri vak vak dansını mı yaptılar?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir