Red Bull Brezilya'ya Kadar Taktiksel Yönde Çalışacak

yazar:

kategori:

Kore’de hem Mark Webber hem de Sebastian Vettel eli boş kaldı ve bunlardan yararlanan Ferrari pilotu Fernando Alonso, şampiyonada lider durumda.

Vettel’in şu anda Alonso’dan 25, Webber’den 14 puan geride kalması ile Red Bull, pilotlarının birbirlerinden puanlar çalması halinde şampiyonluğu İspanyol pilota kaybetme tehlikesi yaşayacak.

Red Bull’un 1-2 yapacağı son iki yarışta Vettel’in kazanması halinde Alonso’ya iki podyum yetecek, hatta birinde 4. bile olabilir.

Red Bull, Vettel’in Webber’i destekler konuma gelmesini henüz istemiyor ve Horner, İnterlagos’taki yarışa kadar taktikleri üzerine düşüneceklerini ifade ediyor.

Brezilya’da Webber’e katkı yapması için Vettel’den yer vermesi istenip istenmeyeceği sorusuna Horner: “Matematiksel sonuçlara veya senaryolara bakacak zamanım yoktu. Ama bu, Brezilya’ya kadar çok yakından inceleyeceğimiz bir konu”

“Açıkçası her ikisi için de amacımız Fernando ve Hamilton’un önünde olmaları, Kore’de sıralamada bunu başardık”

Brezilya için taktiksel seçenekleri açık tutmasına rağmen Horner, Webber’in 1 numara ilan edilmesi için hâlâ erken olduğunu söyledi.

Horner: “Bu yarışta gördüğünüz gibi şampiyona lideri, yarışın üç farklı noktasında üç pilot arasında el değiştirdi. Fernando Alonso’ya 25 puan hediye ettik, açıkçası bu sinir bozucuydu”

“Bu şampiyona, inanıyorum ki Abu Dhabi’de son tura kadar sürecek. Mark, şampiyonada ikinciliğini korudu ve Sebastian şimdi dördüncülüğe düştü ama lider Alonso ile Sebastian arasında hâlâ sadece bir yarış galibiyeti fark var”

“Ve bu sene şampiyonanın kaç defa bir taraftan diğer tarafa kaydığını gördük? Bu yüzden Brezilya ve Abu Dhabi’de neler olabileceğini tahmin etmek imkânsız”

Kore’de hayal kırıklığı yaratan sonuca rağmen Horner, takımın Brezilya için tekrar bir araya geleceğini ekledi.

Horner: “Bazen motor yarışları acımasız olabiliyor. İki hafta önce Japonya’da çıkışı gördük, burada da inişi. Takım olarak birlikte kazandık ve birlikte kaybettik. Brezilya’da tekrar güçlü bir şekilde mücadele edeceğiz”


Yorumlar

  1. massathebest'e katılıyorum brezilya'da sıralamalarda ilk çizgi Red Bull olursa yani 1-vet 2-web 3-alo olursa takım emri gelecektir hatta startta Hockenheim benzeri bir olay yaşayabiliriz diye düşünüyorum; Vettel Alonso'yu engeller Webber aradan sıyrılır 😀 (gerçi geçen sefer Massa sıyırlmıştı ama yanlış hatırlamıyorsam webber gerideydi)
    Son yarışta vettelin motorunun iflas etmesi takım hatası gibi görünüyor ama bence bu biraz da Vettel'in sürüşünden kaynaklanıyor.
    Red Bull şunu görmeli. Vettel'in şampiyon olması için kalan iki yarışı birden kazanması yetmiyor, Alonso'nun finiş sonuçları önemli, oysa ki Webber aynısını yaparsa şampiyon olur.

  2. Bundan ders çıkarırlarsa benim için sorun yok,daha önümüzde uzun yıllar var.Yeter ki Horner akıllansın biraz.

  3. sıkma canını arkadaşım. üzüntünü anlayabiliyorum ama, nihayetinde bir çeşit spor bu da. bir macaristan yarışının son 3 turu patlayan motor, bir singapurda kopan hortum, bir son turun son virajında glock'un geçilişi, önce sevinip sonra üzüntüden ağlamaya başlayan massa'nın içimi burkan hali… hiç birinin acısını unutmuyor insan, üstünden zaman geçse de. ama yapacak bir şey yok. kısmet demek lazım her şeye..

  4. Ama o saatten sonra fayda etmeyecek maalesef.Üzülerek tuttuğum takımın şampiyonlukları hediye edişini izliyorum….

  5. Vettel`in kazanmasini istiyor olsamda Redbull artik Webber`i desteklemeli..

  6. zaten benim senaryom, vettel'in 1, webber'in 2, alonso'nun da 4 ya da daha geride olması durumunda geçerli. dediğin gibi olursa (ki olabilir tabi), o zaman red bull mecbur webber'e oynayacak.

  7. Senın demeclerınden daha sınır bozucu bişey yok cunkı sızde rakıbe saygı yok rakıp dediğim öyle hrt vırgın fılan değil 60 yıldır sporun ıcınde olan
    FERRARİ'ye ve ne kadardır f1 de olduğunu bılmedğm McLaren'e saygınız yok.

  8. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    massathebest bişiyi hesaba katmıyosun bu pistte ferrari de güçlü olacaktır ki işin içinde massa da var ilk 4 de ferrari ve redbul olcaktır bi sorun olmazsa ki alonsonun da pol alma ihtimali kuvvetli bi ihtimal massada keza öle ya 1 alo 2 massa 3 webber olursa ? o zaman alo şampıyonluğu % 80 olur yanlış mıyım?

  9. red bull, brezilya yarışının son turlarına kadar bekleyecek. eğer red bull vettel liderliğinde 1-2 gidip, alonso 3. sırada olursa vettel webber'e yol verecek. alonso'nun 4. lük ya da daha geride bitireceği anlaşılırsa, vettel'in galip gelmesine ses çıkarmayacaklar. alonso'nun 4. bitirmesi, vettel'in puan farkını 12'ye düşürmesi demek olacak. son yarışta araya webber ile birlikte 1 pilotun girmesi, vettel'in şampiyon olmasına yetecek.

    üstteki senaryoya paralel olarak, brezilza'da vettel'in ardından webber de 2. bitirirse, alonso ile arasında 5 puan fark kalacak, yani bir galibiyetten az. yani webber'in son yarışta galip gelmesi durumunda alonso'nun sonucuna bakmaksızın şampiyon olmasına yetecek bir puan. böylece, ne şiş yanacak ne kebap. hem vettel'in şampiyonluk şansını diri tutacaklar, hem de webber'in vettel'e göre avantajını öldürmeyecekler. ben olsam böyle yapardım, hem temkinli, hem adil.

  10. efendimayin  avatarı

    Rb tuhaf bir takım. Webberi desteklemedikleri sürece bu sene bence şampiyonluk şansı çok az.

  11. Brezilya için taktiksel seçenekleri açık tutmasına rağmen Horner, Webber'in 1 numara ilan edilmesi için hâlâ erken olduğunu söyledi.

    Erken mi?

    Neyse ben size bırakıyorum bunu artık.Vettel'in destekleyici olmasını istemiyorum ama matematiksel olarak olması gerekiyor,Webber'e verseniz o güveni 50 max puanı çıkarır o adam bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir