McLaren Şampiyonluğu Hâlâ Mümkün Görüyor

yazar:

kategori:

Red Bull’un iki pilotla yarış dışı kaldığı Kore’de Hamilton’un aldığı ikincilik, şampiyonluk yolunda umutları canlandırdı.

Takım patronu Martin Whitmarsh, hataları giderirler ve araçlarını daha da geliştirirlerse son iki yarışta rakiplerini geçebileceklerine inanıyor.

Whitmarsh: “Artık şampiyonun Abu Dhabi’de belirleneceği yönünde şüpheler azaldı, bu da şampiyona için harika.”

“Ferrari sıkıntılar yaşadığı sezon ortası dönemi harika bir şekilde telafi etti ve şu anda buradan ayrılırken lider konumdalar. Bu yüzden yenilmeleri zor. Red Bull Racing’i de yenmesi zor”

“Aracı geliştirmeli ve hataları asgariye indirmeliyiz. Eğer bunu yaparsak, bu seneki dünya şampiyonasını kazanmamamız için bir neden yok”

Whitmarsh, üç takım arasındaki yakın rekabet nedeniyle mücadeleye çok şeyin etki edebileceğini ifade etti.

Whitmarsh: “Zor bir şampiyona ve herkes tam gaz gidecek. Hataları asgariye çekmelisiniz. Burada hatalar, Red Bull’a mal oldu. Kendilerini büyük baskı altında hissediyorlar. Fernando da olağanüstü bir rakip, bu yüzden iyi bir mücadele olacak. Harika bu”

“Yarışta pilotlarımızı dinlerseniz tek bir şey söyleyebilirsiniz, tamam Lewis için işe yaramamış olabilir ama yarışmak için kesinlikle hazır, kendine güveniyor ve inanıyor. Burada kazanabileceğini hissettiğini düşünüyorum. İkinciydik ve bu da fena değil”

“Buradan, Lewis’le mücadelenin epeyce içinde olarak ayrılıyoruz ve önümüzde çok ilginç iki yarış var. Brezilya her zaman harika bir yarış olmuştur. Yeni parçalarımız da olacak, aracı geliştirmemiz gerek.”

“Bu yarış, şampiyonada her şeyin olabileceğini bize gösterdi. Hâlâ hiç bir şey belli değil”

Whitmarsh ayrıca takımın, Button’un son iki yarıştaki görevini de gözden geçireceğini ekledi.

Button’un Hamilton için destekçi bir rol üstlenip üstlenmeyeceği sorusuna Whitmarsh: “Bunu düşüneceğiz. Jenson ile hayal kırıklığı yaratan bir gün geçirdik ama Lewis, kesinlikle takipte”

“Matematiksel olarak Jenson için imkânsız değil ama oldukça zor görünüyor. Onun için çok zor. Brezilya öncesinde bunu konuşacağız”


Yorumlar

  1. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Ha ha ha çok komiksin.
    Her zaman aynı muhabbet Lewis ile ALonso yu karşılaştırmayın.
    Buna gerek yok.
    Zaten aynı arabalarla yarıştılar ve sonuç ortada.
    Ama bu ikisininde iyi pilot olduğu gerçeğini değiştirmeyecek.

  2. Çok komiksin

  3. Bir aslanı kediye boğdurtrma yalnışlığını yapmasalardı,f1 dünyası Alonsonun altıncı mc laren nin dördüncü üst üste şampiyonluğuna şahitlik edecekti,ama hem kendilerini bu başarıdan mahrum ettiler hemde şüminin rekorlarını alt üst edcek Alonsoyu katlettiler.

  4. Brezilyada 4 değil 3 başlarsak yarışı kazanma şansımız olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir