Hamilton: "Mclaren Cevap Vermek Zorunda"

yazar:

kategori:

Hamilton, Kore’de aldığı ikincilik ile tekrar şampiyonluk mücadelesinde etkili konuma gelmiş olsa da, Mclaren’in aracı rakipleriyle başedemiyor görüntüsü veriyor.

Hamilton “Olanlara cevap vermek zorundayız. Açıkçası yakalamak için elimizden gelen her şeyi yaptık ancak diğerleri de harika iş çıkarıyorlar.”

“Umarım bu haftadan sonra büyük bir enerji ile, topladığımız verileri değerlendirip zaman kaybettiğimiz yerleri bulabiliriz ve önümüzdeki yarışta gelişiriz. Ardından gerçekten saldırabiliriz.” dedi.

Hamilton, liderin 21 puan gerisinde bulunsa da durumlarının çok da kötü olmadığını düşünüyor.

Hamilton “Bana göre baskı diğerlerinde. Biz güçlü konumdayız. Fernando biraz önde ve eğer kazanıp 7 puan fazla alsaydım fark daha az olurdu ancak yine de onları yakalayabilirim. 21 puan fark 28 puandan daha iyi ve ne olacağını göreceğiz.”

“Kore’de harika ve heyecanlı bir yarış oldu. Böyle yarışları seviyorum. Tamamen kurumadı ancak iyi bir pit çağrısı yaptılar ve takım harika iş çıkardı. Ancak şu anda yeteri kadar iyi değiliz.”

“Yüksek hızlı virajlarda zorlanıyoruz. Ancak yine de yakalama şansımız var. Böyle iyi bir sonuca ihtiyacım vardı.” dedi.


Yorumlar

  1. hamilton ne olursa olsun benim gönlümü kore'de fethetmiştir.

    ''yağmurlu bir yarış ne bekliyorlar ki?'' by hamilton.

  2. Yusuf  Hitay avatarı

    o dümdüz burunla downforce üretememekten doğal bir şey olamaz heralde, baştan düşüncektin arkadaş sene sonu gelmiş artık, seneye mp4-24 gibi bir araç yapsınlar. Hızlı pistlerde zaten mercedes motoru ve kers yardım ediyor önemli olan mp4-24 gibi(son hali) downforce delisi bir araç.

  3. bazı raikkonenci arkadaslar atlamadan ben söyleyım tamam rai o aracla spa'yı kazandı 🙂

  4. Turbo haklı şaside en basta sorun varsa bidaha duzeltme sansınız olmuyor.Gecen sene Ferrari sezonun ortasına bıle gelınmemısken gelecek senenın aracına yoğunlastık dediğinde muhabirler sezonun bitmesine cok uzun zaman varken neden böyle karar aldınız diye sormustu.Dominicalli ise aracın şasisi gelişim yapmaya ve yarıs kazanmaya uygun değil demişti.

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    Bu kadar uzun bir araçla yüksek hızlı virajlarda nasıl zorlanıyorsunuz anlamadım

  6. Yağmurun olduğunu görünce McLarenin bir şeyler yapabileceğini düşündüm, ama düşündüğümün tam tersi çıktı çok etkisiz kaldılar. Yağmurda iyi giden McLaren şaşırttı.

  7. Aracın uzun olması bu sezonu bitiren noktaydı. Geçen sene çok kısa bu sene çok uzun. Bu nasıl bir tasarım anlayışıdır.

  8. Ben güncelleme derken yeni parça üretmeyi kastettim yanlış anlaşılma olmuş. O senin dediklerini her takım yapıyor. Onlar haftasonunda elde edilen verilerle yapılan ufak değişiklikler.

    Vettel bir söyleşisinde performans olarak daha gelişemeyiz demişdi diye hatırlıyorum.

    Ferraride sadece araca yapılan ayarlarda değişiklik yaparak sıralamalarda hız kazanmanın yolunu arıyor. Yeni taban mı yada difüzörmü üretmediler yani. Bunu kendileri söylemişti zaten.

    Şuanda yeni parça üreten bir tek McLaren var(yeni ön ve arka kanat ürettiler) 2009 da olduğu gibi. Son yarışta bile vardı. F kanalı kullanmamışlardı ama. Bunu test yasakları olduğu için yapıyorlar daha çok. Hatta Ferrari 2009 da bunu yapmadığı için Martin nedenini anlamadım demişti.

    Yani anlıyacağın durum böyle McLaren lı olmamla bir ilgisi yok. Brezilya pistini açın bir bakın diyorum bende. McLaren güçlü olurmu olmazmı. Herkezin ağızına sakız olmuş tümsek. İyiki Serhan Acar söyledi bir kere.

    Bir de araştır derken neyi kastetin anlamadım. Takımların geliştirmelerini ayrıntılı birşekilde veren bir site varmı. Sözde yenilikleri gösteren bir sürü yer var. Bunlar yüzde yüz güvenilir olabilir mi sence?

  9. mclarene uymuyor brazilya.abu dhabi uyuyor.Alonso olmayacaksa Hamilton olsun.

  10. diğerleri de harika iş çıkarıyorlar

    Ve onlar bizim gibi devamlı güncellemeleri hakkında konuşmuyorlar.

    neredeyse her yarışa azımsanmayacak güncellemeler ile geldik ve beklediğimiz sıçramayı yapamadık.

    bunun da yapısal olarak, olabilecek en olası sebebi "şasi" dir.

    ve bu da ancak önümüzdeki sezon yeni bir şasiye geçmemizle çözülebilecek bir sorun. malum bu sezonunki üzerinde oynama yapamıyoruz.

    Every weapon needs a master. -Lambo

    bizde en iyisinden bir üstad var ama ona istediği silahı 2 sezondur bir türlü veremiyoruz.

  11. burak bocek avatarı

    Hem ayrıca Ferrari ve Mclaren artık kaynaklarının nerdeyse tamamını seneye aktarmış durumda çünkü bir kez daha geride kalma riskini göze alamazlar.Redbull alabilir artık Toro Rosso kaynaklarınada el atıyorlardı hatırlarsan.Seneye yine değişmeler var o yüzden sezon bitmiş büyük bir ilerleme beklemesin kimse.Her yarış çıkıp pilotlarınız bu pist çok iyi tam bize göre diyor diyor da sonuç ne oluyor?Mclaren den yöneticileride anlamıyorum her yarışa sürekli en çok kasan takım havası vermeleri birazda buna yol açıyor.

  12. Ertan Akkaş avatarı

    Yanlışınız var arkadaşlar. Ferrai Kore!de ki yarışta yeni bir taban kullandı. Artık Alonso en güçlü şampiyonluk adayı olduğu için araçta son kozlarını oynar Ferrari.

  13. burak bocek avatarı

    Mclaren nasıl oluyorda tek güncelleme yapan takım oluyor?Asıl her yarış burda sen kendini kandırıyorsun arkadaşım.Yok şu piste güçlü olucaz,burda favoriyiz,ilk sektör bilmem ne kazanırız kesin en çok bize uyuyor tarzı yorumlarını söylemiyorum bile.Herkesin gördüğü bildiği gerçeği anlamak istemiyorsun.Bırak şu gözün kapalı izlemeyi.Nereye tek güncelleme yapan sensin.Ferrari buraya difüzörü büyük ölçüde güncelleyerek geldi,Redbull fren kanallarını revize etti ve Vettel için yeni bir motor yazılımı kullandı,Mclaren zaten Singapurda çalışmayan ve japonyada da tam verim alamadığı updateleri oturtuyor halen o yüzden çok parça getiriyormuş gibi gözüküyor.Yani bilmiyorsanda sallama lütfen ya.Güçsüz olucaksınız diyen olmadı orda Redbull ve Ferrariye karşı işiniz biraz daha zor.Lütfen zahmet et biraz aç araştır da kim ne güncelliyor hangi pistte daha hızlı sonra gel kounş.Kimseyi aşağılamak yada hor görmek istemem ama öyle bir konuşuyorsun ki seninkisi tamamen taraflı bakmak.Mclaren de Mclaren en iyi Mclaren

  14. Şu anda araca tek güncelleme yapan takım McLaren. Ama bu Suzukada test edemeyişimiz ve Korenin hem yeni pist ve yarışın yağmurlu olması işleri zorlaştırdı.

    Ama şimdi ayar problemi yaşamayacağımız bir pist var. Brezilya tam F kanallık bir pist. Yani McLaren güçlü olucaktır. Kendinizi kandırmayın. Koşullar ne olur bilemem ama orda da Kore gibi sürücüye kalır herşey(sıralamalar hariç).

  15. Fotoğraftaki kare güzel. Podyum seramonisi öncesi birbirlerini tebrik etmelerini hoş karşıladım. İlk önce Alonso Hamilton'un kaskına dokunum tebrik etmek istedi ama vazgeçip (ulaşamadı çünkü :D) ele yöneldi. =)

  16. Mclaren son kozlarini oynadi Kore`de, artik daha fazla buyuk gelisim zor, Mclaren cok iyi gelisebilen bir takim ama zor, cok zor..

  17. mclaren, sıralamaları saymazsak ferrari aracından daha yavaş falan değildi bu yarışta. alonso'nun 1,50,257'lik en hızlı turuna karşılık hamilton'un turu 1,50,375. yağmurlu bir günde aradaki 0,1 saniyelik farkın lafı olmaz. açıkça söyleyeyim, dün izlediğimiz hamilton, kendi yağmur standartlarına göre vasat bir yarış çıkardı. Sc çıktığı ilk turda, rosberg'e geçildi. pitte ferrari'nin hatasıyla alonso'yu geçti, yine kendi hatasıyla ilk virajda dışarı çıktı ve yerini kaptırdı. eğer hamilton şampiyon olamayacaksa, bu yarışı unutmasın, bunun en büyük nedenlerinde birisi, dünkü yarıştaki vasat sürüşüydü. kötü demiyorum, yağmurda bundan çok daha iyi sürdüğünü de gördük sık sık. hatta diyebilirim ki yağmurdaki en silik sürüşünü dün yaptı. galip gelemediyse sebebini birazcık kendinde aramalı hamilton.

  18. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    brezilyada mclarene uymuyor çok tümsekli bi pist eğer alonso brezilyadan podyum çıkarırsa büyük ihtimal alır şampıynluğu briatoreninde dediği gibi alonsyu ancak büyük bi felaket durdurur olamaz mı bu felaket gayet olabilir burası motorsporları bekleyip görelim

  19. mclaren ferraridn 02, 03 s yavaş. japonyada psit mcalrene uyuyordu. gelecek yarısta interlagos ve abudabi mclarene uymuyor yani işleri zor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir