Alesi: "Red Bull Büyük Fırsat Kaçırdı"

yazar:

kategori:

Kore’de motoru ilan edene kadar hem yarışa hem de şampiyonaya liderlik yapan Vettel, arıza sonrası Alonso’nun 25 puan gerisine düştü.

Bu da şampiyonluk için Alonso’nun favori konuma geçtiği anlamına geliyor.

Alam Bild’e konuşan Vettel, pes etmeyeceğini söylemişti.

Vettel: “Son iki yarışa olan yaklaşımımda hiç bir şey değişmeyecek. Motor arızam her şeyi daha ilginç ve zor hale getirdi ama hâlâ mümkün. Sonuna kadar mücadele edeceğim”

McLaren’den Martin Whitmarsh gibi Christian Horner de Brezilya öncesinde pilotları arasındaki stratejiyi gözden geçireceklerini belirtmişti.

Bununla birlikte Ferrari’nin eski pilotlarından Jean Alesi, daha önce takım içinde bir hiyerarşi oluşturmakla Red Bull’un büyük bir hata yaptığını söyledi.

Alesi: “En iyi araca sahip olmalarının avantajını kullanmalılardı. Gelecek sene bu avantaja sahip olup olmayacakları belli değil. Bu yüzden, bu sezonu iyi idare edemedikleri söylenebilir.”

“Büyük bir fırsat kaçırdıklarını düşünüyorum.”

Le Mans’da Epsilon Euskadi”nin sahibi Joan Villadelprat da hemfikir.

Villadelprat: “Süper durumunu idare edemeyen Red bull’da bir dayanışma eksikliği oldu ve şimdi, şampiyonluğu Ferrari’ye veriyorlar”

“Alonso gibi çifte şampiyon böylesi bir avantajı ele geçirdiğinde başarısız olmaz”


Yorumlar

  1. insanları canlandıran ümit öldüren yeistir. acele etmeyin moralinizi bozmayın ümitvar olunuz şu istikbal inkilabatı içerisinde en gür seda redbullun sedası olacaktır….bu patlayan motor son iki yarıştaki alınacak başarıların kefarreti olur inşaallah:)

  2. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    alonsonun başına bişi gelipte şampıyon olmamazsa ztn bişi değişmicek bizim için alonso kendini ispatladı ve ferrariylede çok çok büyük başarılar yakalıcaktır gönlüm istiyor şampıyon olmasını ama dediğimiz gibi motorsporları bu hççbişi belli olmaz

  3. RB6'ya da uyuyor bayaa Brezilya.

    Alonso şampiyon olmalı,en çok hakeden o gösterdiği çabadan dolayı.Benimki bi tahmin sadece,illa olur diye bişey yok.

  4. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    valla alonso belçikadan sonra her yarış podyum ve galibiyet serisi yaptı. brezilya ferrariye çok uyuyor ve brezilyada alonso kazanırsa. abu dhabi'de aracı zorlamadan finişe götürür. 2006 brezilyadaki gibi.

  5. Alonso'nun şampiyonluğuna daha sıcak bakıyorum ama Brezilya'da bişeyler gelecek gibi Alonso'nun başına…

  6. Burası motor sporları burda herzaman gülemezsiniz ya da tersi herzaman üzelemesininz. Her çıkışın bir inişi her inişin de bir çıkışı olur. Bakalım zaman bize ne gösterecek.

  7. Son cümleye istemesemde katılıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir