Alonso Brezilya'da Şampiyon Olmayı Beklemiyor

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, Kore’de yarış dışı kalan eski lider Webber’in 11 puan önünde ve Brezilya’da şampiyonluğunu ilan etme şansına sahip.

Ama McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh, şampiyonun Abu Dhabi’de ilan edilmesini bekliyor.

Alonso da Kore benzeri bir yarışın olmayacağını ve mücadelenin son yarışa kalacağını düşünüyor.

El Pais’e konuşan Alonso: “Red Bull, Kore’de bizden güçlü olduğunu tekrar gösterdi. Brezilya ve Abu Dhabi’de de durum aynı olacak.”

“Bu yüzden ihtiyacımız olan, rekabetçi olmak için bir başka küçük adıma tmak. Eğer biri bizi şimdi yenerse tebrik ederiz. Kazanmak veya kaybetmek, kimin daha hızlı olduğuna bağlı, veya dayanıklılık ve şansa”

La Stampa’daki demecinde Alonso, Brezilya’da şampiyon olabilmesi yolunda matematiksel hesaplamalarla ilgilenmediğini söyledi.

Alonso: “Evet bu doğru; eğer Red Bull Brezilya’ya olan uçağı kaçırırsa, bu da şampiyon olmanın bir başka yolu”

“Hâlâ işler Red Bull’un lehine”

İspanyol pilot, Brezilya için matematiksel olarak tek garantinin, şampiyonluk mücadelesinden kopmayacağı olduğunu ekledi.

Alonso: “Kore’de sadece, sezonun son yarışı Abu Dhabi’de mücadelenin içinde olacağımı garantiledim”


Yorumlar

  1. Bu sporda pilot kadar araçta önemli bu sebeple karşılaştırmalar hep "aynı koşullardaki takım arkadaşıyla" yapılır.Bu arada iki senedir "Alonso ya McLaren de Lewis ile aynı imkanlar verilmedi" diye ortalığı birbirine katan arkadaşlar nerde?O kadar eşitlik yanlısı adam vardı, niye bu sene Massa nın hakkını savunmadılar?Eşitlik diye bas bas bağırdınız ama bu sene işler "takım hızlı olanı desteklemeli" ye döndü.Alonso nun başarılı olabileceği koşullar:
    http://img232.imageshack.us/img232/8197/scuderiafernando.jpg

  2. RB6 barichelloyada verilse o da webber kadar puan toplar.Webberin sampiyonluk potasında olması iyi bir pilot oldugunu göstermez.

  3. Arkadasım iyi hoş güzel yazmıssında adam 41 yasında 3 sene ara vermiş yahu.Bıraktıgı zamnla simdi f1 arasında daglar kadar fark var.griddeki bir cok pilot cocugu olabilecek yasta.yorum yaparken biraz daha mantıklı olalım.Sen alonso yasında Schuminin nasıl bir pilot oldugunu biliyormusun ?

  4. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Hızlı bir aça verildiği takdirde herkesin dede dediği Weber' in şampiyonluk potasında olduğunu hepimiz görüyoruz.Aynı Weber' in geçen yıllarda ismi bile anılmıyordu.Bu Button içinde geçerli.Altın adam Brawn' ın sihirli çubuğu ona dokunmamış olsaydı bu gün belki o da yarışmıyor olacaktı belki de.

  5. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    " Gökhan Aydın " arkadaşımın yorumu biraz ilginç olmuş.Bu sürücülerin en hızlı araç altlarında olmadan da şampiyon olabilecek kapasitede oldukları fikrine ben katılmıyorum.Önümüzde çok güzel bir Schumi örneği var.Bakın ondan daha fazla yarış kazanmış, ondan daha fazla şampiyon olmuş bir sürücü yok.Ama altındaki araç ile kendisi ne kadar iyi olursa olsun harikalar yaratamıyor.O yüzden ben derim ki yorum yaparken sırf Alonso' ya laf söyletmeyeyim diye komik duruma düşmeyin.Ayrıca Berger hangi sıfatıyla Alonso'yu efsaneler arasına bu kadar kolay sokabilmiştir bu da günün ayrı bir komiğidir.

  6. Alonso yu, takımı kendi etrafında toplama becerisi ön plana çıkarmıştır.
    Bkz:scuderiafernando.jpg

    http://img232.imageshack.us/img232/8197/scuderiafernando.jpg

  7. kimin için kimler harcanıyor bu sitede:(

  8. Abdullah çelik sen galiba bu arkadaşın siteyi karıştıranlardın başında geldiini bilmiyorsun.her yorumunda hamiltonu(kesinlikle hamiltoncu değilim) aşağılayan birinin 3 günde bu kadar değişmesine anlama veremiyorum.birde örnek olucakmışmış.TIRT

  9. normalde breziyla ferrarinin güçlü olduğu yer umarım bu yılda 1. olurlar massada 2. olursa şampiyonluğunu ilan eder ve bencede edecek ben inanıyom 🙂

  10. bazı şahsiyetler buralarda cirit attığı sürece eylemlerim devam edecektir. onları banlanmak durduramıyorsa, beni niye durdursun. ve bende isterdim seviye hep korunsun, ama havuz muhabbeti yapan, bel altı imalar yapan sonrada ahlak bekçiliği yapan insanlar ve şakşakçıları buralarda olduğu sürece, daha çok dağlar ovalar taşlar görürsünüz buralarda.

  11. keşke herkes siz gibi olsaydı

  12. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    kel alaka cevaben dalıyorum konuya,bu buz adam mc laren de kaç motor patlattı ve hamilton kaç tane..

    arkadaş kıyağı demiş birileri massa yol vermese kimi şampiyon değil şampuan olabilirdi ancak.

    geldiği sene Massayı bile performans anlamında geride bırakamayan bir pilot bulunmaz hint kumaşı olsa kaç yazar

    ve ömür boyu spa yı kazansa ne olur.

    ve bu alemden uçmuş gitmiş biri..

    Alonso gibi bir matadorla girdiği savaştan ancak motor patlatma şampiyonu olarak ayrılan bir pilot.

    ve en önemlisi galiba adamın gönderilişi birileri tarafından hala hazmedilemiş olacakki saldırılara devam..

    birde o koltuğa ALONSO gelince alın size savaş sebebi.

    2005 te Sultan ahmette ALONSO ile sohbet şansım oldu 7 tur atmıştı meydanda ne gündü ama…

  13. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sayın Çelik, sizden bir ricam var.Yorum silme kotası olsun.Mesela bir üyenin bir ay içerisinde en fazla 3 tane yorumu silinebilsin.4.de ise o kişi banlansın.Bazıları silinme işlerine hiç takmıyorlar.Siz siliyorsunuz birkaç kelime değiştirip aynısını tekrar yazıyor.Alışkanlık anahtarı kaybolmuş bir kelepçedir.Sitenin kalitesi ve seviyesi açısından sadece bir öneride bulunmak istedim.Şu son bir saat içindeki yorumların ,bırakın konuyla alakasını formula 1 ile uzaktan yakından ilgisi yok.Tamamen mide bulandırıcı.

  14. mazotistim ben. mazotla çalışıyorum, bilmem kaç oktan. ama bu iş çok çoktan yani. türkiye de mazot kalitesi iyi değil. isyanım buna. varsa sıkıntın, koç gibi değil doç gibi adamsın valla. herneyse havuz beni bekler, sonuçta havuz yani ne kadar çoktan olabilir ki, hem dışarıda ay da var, ağaçta var, böcekler kuşlar… bunlar çoktan değil. çoktan olanın ne olduğu çok belli. depoyu fulleyeyim ben

  15. yalçın  aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    yalnız gerçekten komik olmuş cevap:D

  16. yalçın  aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    .d

  17. yahu sen niye şimdi akşam akşam başlayıp gece vakti devam eden şahsımı küçümseyen bir yorum silsilesi başlattın anlamadım. mazoşistmisin? niye ikide bir her boş bulduğun kucağa oturuyorsun? niye aranıyorsun? havuz mu çekti canın?

  18. vaay ders aldım, parende atıyorum şuan

  19. ne güzel savaş yapalım, sevişmek iyi değil zaten, hoşgörü falan çok çoktan şeyler, daha çoktan olanı ise soktan olan şeyler ama onu siz anlamazsınız. artık tarihte kim kime kaç bin kişiyle çokuştu bilemem ama bizim derdimiz bu değil. Hem tarih her zaman tekerrür de etmez heralde, eder mi, etsn mi, koyunlar inekler süt versin mi? şimdi ben havuza gidiyorum, havuzcu tayfa olarak orada takılıcam, mekanım havuz merkez, akıllı olsun herkes. kib.bye

    bir de o kadar dua edip camilere namazlara gidip, sonra internetten bilmem nerene bilmem ne yapayım diye küfürlü sözler söyleyip, sonra ahlak dersi verenlere ne deniyordu yahu, benim zekam yetmez ama, bilgim de yok zaten, kafamda çalışmaz, münafık mıydı günahkar mıydı çözemiyorum, aman neyse canım, allah iki yüzlü olanı, ruh hastası olanı da görür. mesela beni ruh hastasıyım ben, haberler, multimedya,2010 sezonu, özel içerik,trf1 karting ligi, türk motorsporları, servisler, iddaaaaa aaaa daha da duramam burda

  20. allah kabul etsin, cidden bak.

  21. seviye dediğin nedir ki, takla on numara. geçen master seviyesinde bir takla attım, o on iki numaraydı ama. kalktım, silkelendim bir, bi baktım delikanlılık seviyem de binbeşyüz olmuş. manşet vurdum bir de ama en güzeli tabiki takla. takla falan ama sen buna fazla takılma, soğuk su iç, sonrada gazla, ama takla falanda atma, böyle de yeterince delikanlısın. aman allah kaza bela vermesin. amin

  22. dağlar ovalar denizler vantilatörler fanlar, hepsi de ovırstır ile yanlar.
    Buralarda f1 hakkında yorumlar varmış duydum geldim, baktım havuzseverler olarak toplanmışız, dedim bende bazılarının seviyelerine yanlayayım. sonuçta adım ovırstır yada ovırsitır o-verster, bir de verstapen vardı ama ters tepti, montoyayı brezilyada galibiyetten etti. neyse konumuza dönelim, arkadan kayarım işte adım gibi. tren olur havuz olur hiç fark yapmaz. sonuçta ağaçlar var dışarıda. yıldızlar da parlak.

  23. meşhur italyan sitesi http://www.fernandoalonso.it in haberine göre alonso şampiyon olunca havuz partisi verecekmiş. şeref konuğuda meneceri olacakmış:)
    aslanım benle uğraşma yorumuma yorum yapma. benim eldeki malzemeler gerçek. o yüzden sana italyanca son olarak diyorumki kesotto traşato:)

  24. senin her zaman konuştuğun yerinle gülmemiştir merak etme. hadi sen git sütünü iç biraz wrc falan seyret bakalım. f1 de ne olduğunu öğrenmesende olur nasıl olsa anlamıyorsun.

  25. Ertan Akkaş avatarı

    Ya sonlarına doğru karıştırdım bende konuyu neyse anlaşılıyor sanırım =)

  26. 2 kere 2 eşittir 5 gibi olmuş yorumun:) yani terbik ederim:) keşkem herkeş bunu böyle yapsa:))) analar ne evlatlar doğuruyor:)) pes yani:)

  27. Ertan Akkaş avatarı

    Eyvallah Herkül kardeş Allah razı olsun. 😉 Ama F1'de hak etmeyen birisi şampiyonluğu kazanamaz. Şu an savaşın içinde olanların hepsi bir yönüyle zaten hakediyor. Yani şampiyon olan haketmedi diyemiyeceğiz. İnşallah aralarında daha fazla hakeden kazanır. onuda kim hakeder biz bilemeyiz. Yani hiçbir şey anlamadım :p =)

  28. Birimize baksana dağıtmış hepinizi. Dua et de üç beş gelmesin içindeki faster yusuflama moduna girer.Bilmem anlatabildim mi?

  29. başkasına ettiğin beddular kabul olmaz umarım.umarım bununda sonucunu hem bu dünyada,hemde öteki dünyada ödersin.eğer Alonso şampiyon olamazsa umarım hem bu dünyada hem ötekisinde üzülen sen olursun.

  30. kufede halid bin velid in 3000 kişiyle 100.000 kişilik bizansa meydan okuması gibi biz üç beş kişiyle ispanyol çocuğunun tüm fanlarına yeteriz. kaldıki bu halimizle bile her zaman her yerde sizden fazlayızdır. bakma arkadaşlarımın suskunluğuna pilotları gibidir maaşaallah la kuvvete billah:)

  31. Eksik olma.Eyvallaha abi

  32. valla ben rai'den sizin bu Ferrari düşmanı yorumlarınızdan dolayı nefret ettım 2007 ve 2008 de en cok destekleyenlerden biride benım bu arada ben pilot değil takım tutarım alonso ferraride kaldığı sürece desteklıyeceğım pılottur baska bir takıma gtse yıne alonsoyu desteklıycek değilim
    Ayrıca Rai Ferrariyi şampıyon yaptı demişsin Ferrari'de Rai'yi şampiyon yaptı nedir o zaman bu FERRARİ düşmanlığı pilotunuz senelerdir McLarendeydi kaç şampiyonluğu var McLarende….

  33. allah razı olsun ..

  34. bu sabah eyüp sultanda sabah namazındaydım. tüm trf1 de ki arkadaşlara dua ettim. ayırım yapmadan…

  35. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    zaten 3-5 kişi kaldınız 2 hafta sonra dağılırsınız kızmayın bu kadar 🙂

  36. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Durumunuzu anlayabiliyorum, zor bi durum tabiki, takım tuttuğunuz pilota yol vermiş ve aynı sene koltuğuna oturan pilot şampiyon olmuş(inşallah diyelim hiçbişey kesin değil neticede), koyar tabii adama bu hazmetmek zor olsa gerek, ama alışırsınız insanoğlu nelere alışmadıki 🙂

  37. neyse seni seviyeme çıkarmayayım olduğun yerde kal…

  38. ovırstiyır veya oversteer…
    fanım olduğunu bilmiyordum. haberlere yaptığım her yorumuma yorum yapmışsın. havuzseverin fanlarını fan olarak kabul etmiyorum. git başka yorumlara yorum yap veya biraz f1 kültürünü geliştir haberlere yorum yap.

  39. Nickinle paralel olmayan bir yorum yapmışsın.Rai dediğin adam tuttuğun takıma şampiyonluk kazandırmış.Ama pardon sahte nickini ardındaki profili gördüm.Karakterine eşdeğer bi pilot seçmişsin.Bravo

  40. @ 0versteer
    iyi güldüm sayende sağolasın:)))

    habere gelirsek. bende alonso nun brezilyada şampiyonluğunu ilan edeceğini sanmıyorum. Şampiyonluk son yarışa kalacaktır. Ama şöyle birşey var sanırım son 5 yılda şampiyon brezilyada belli oldu :)))

  41. amin amin. allah bana da zihin açıklığı versin sınavlarım yaklaşıyor. amin

  42. ralli falan güzel şeyler, arada yapmak lazım, temiz havada, dağlar ovalar tepeler… ohh misss. takla mı? niye takla atalım ki? Cesuruz diye mi, delikanlıyız diye mi? Takla atamayan korkak mı oluyor? Toplaşalım arkadaşlar, dünya barışı için, delikanlılık için, yetimler için, cesaretimizi kanıtlamak için ve tabiki sidik yarışı yapmak için, takla atalım (aman allah korusun) Takla atalım güzelliklere, kafa da atalım önümüze gelene, cesuruz gözüpekiz viraja öyle bir gireriz ki taklamız bile karizmatik olur. sonra işte bulutlar dağlar ve pirelli lastikleri, kocaeli falan. oh misss. cesurum ben ya bırakın takla değil parende falan atıcam.

  43. herkül hala burda mı ya… ne güzel, yorumlarıyla neşe katıyor bizlere, heidi'nin peter'i gördüğü anda ki gibi içimiz açılıyor. Dağlar ovalar falan. Ne güzel bir dünya, çatlama mı? niye çatlasın ki arkadaşımız, senelerdir çatlaya çatlaya yarık oluşmuş durumda, o yüzden her akıllarına geleni pervasızca söyleyip bir şey yaptıklarını zannediyorlar 🙂 ama gerçekten dağlar ovalar falan çok güzel, ohhh misss temiz hava…

  44. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    herkül sen istediğin kadar kabul etme alonso alırsa 3.kez dünya şampıyonu olucak veeee eğer 2 yarış daha kazanırsa f1 tarihinin en çok yarış kazanan 5. pilotu olmayı başarıcak jack stewarttan bunu alcak sonrada sıradakiler gelsin:Draıkkonen eğer f1 e gelirse daha çok fırın ekmek yemesi lazım tarihe geçebilmsei için

  45. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    herküll ilk defa sana katılıyorum aminnnn inş hakkı olana verir şampıyonluğu

  46. çatlayan onun gibi olsun…beslemeli başarılar bunlar…organize işler her zaman:)

  47. Alonso çok temkinli ve akılcı.Yalnız şayet şampiyon olursa burada hasedinden çatlayanları gördükçe çok eğleneceğiz.

  48. Allahım hakkı olana hakkını ver lütfen…ne olur öteki tarafa bırakma…en azından bu sene için…isteyipte verdiklerinin hürmeti ve hatırına…amin.

  49. delikanlı pilot kaza yaparsa böyle yapar…korkusuz gözü pek:) kurt gibi sadece dumanlı havalarda ortaya çıkmaz. ya hep ya hiç. saf kan hız. boyun eğmez kendi doğrularıyla yaşar desteksiz emirsiz…rakiplerinin başarısızlığı onun başarısı asla olmamıştır. az konuşur konuşursa doğru konuşur. daima yalnız yürüyecek bu yollarda…o kimsesiz seyyahı meçhuller caddesinin…haritada deniz görüp boğulanlardan değil…o kimi raikkonen…o ak zambaklar ülkesinin insanı…başarının Yaradanın hükmü olduğunu bilir ve ona göre sevinir…çocukken bile çocuk gibi değilmiş…az güler kendi halinde bir insanmış…iyi bir takıma kapağı atmak için ödün vermez destek almaz…yollanacağını bile bile bir puan için ölümüne sürer…kendisine sorulana doğru cevap verir…o kimi raikkonen…hint kumaşıdır patiska değil…inançlıdır…o iyi pilotların pisti olan spa nın kahramanıdır arkadaş kıyağı ile başarılar kazanılan singapurun değil…only kimi…absolut….hayal değil gerçek…o karıncadır ağustos böceği değil…o kimi raikkonendir…candır can…koyunun olmadığı yerde keçiyi abdurrahman çelebi görenlere duyurulur…..nokta

  50. En son pendikde gördüm bide geçenlerde bi takla atıyodu ama du bakalım 😀

  51. verdiği demeçlere bakılacak olursa alonso kendini çok iyi motive ediyor. bu şampiyonlukta pist dışında yaşanan bir yarış daha var. o da psikolojik yarış. şu ana kadar alonso hem sürüşü hem psikolojisi hemde takımla olan iletişimi sayesinde zaten şampiyon olmuştur. vettel gibi dereyi görmeden paçayı sıvarsan daha büyük çöküntülere mağruz kalırsın.

  52. al bide burdan yak öyle yada böyle kazanıyormu evet kazanıyor.
    Ya bi Rai vardı noldu ona neyse salla 🙂

  53. Beklemesine gerek yok zaten tarzı belli bir arkadaş.Öndekiler patır patır dökülürken kendileri yarışı yine kazanabillir.

  54. Button en hızlı arabayı yeterince iyi kullandı Webber öyle miydi?

  55. MagicAlonso avatarı

    hadi bakalım aslanım.bir aksilik yaşamadan bu yarışı podyumda bitirirsek Abu dabhi ye yürek dayanmaz.Umarım bu saatten sonra kimse dayanıklılık problemi yaşamaz.Daha heyecanlı ve çekişmeli olur

  56. Heycanlı bir son Lewis şampiyon olursa olur, Webber değil. En hızlı arabayla Buttoun da şampiyon oldu. Heyecan varmıydı.

  57. Eğer Alonso Brezilya'da kazanırsa işi orada bitirme şansı bulunmakta. kamui ftw'nin de hesabı doğru.

  58. alonso brezilyada inş gerekenı yapacaktır

  59. ben heyecan filan istemıyorum bu sezon bu kadar heyecan yeter artık ALonso Ferrariyle şampiyon olsun istiyorum 🙂

  60. 1 ALO 2 WEB olursa,Abu Dhabi'de Webber'in kritik galibiyeti ve Alonso'nun yarış dışı kalması Webber'i şampiyon yapıyor sanırım,böyle olsun demiyorum ama bu şekilde heyecanlı bi sezon sonu olsa dört dörtlük bi sezon olur.

  61. 2. bitirirse şampiyonluğu yüze 90 garantilemiş olur.

  62. şampiyon abu dhabi'de belli olucak bence de. ama 2 şampiyonluğunu da interlagos'ta ilan etti. 3. neden olmasın 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir