Cemil Çıpa F1’e doğru İlk Adımını Attı

yazar:

kategori:

Maddi imkansızlıklardan dolayı 3,5 yıldır direksiyon başına geçemeyen Çıpa, İngiltere’nin Shetterton pistinde F3 ile aynı kategoride olan 285 beygir gücündeki Masters aracıyla 2.07.50 tur zamanıyla müthiş bir başlangıç yaptı.

Pistte şu ana kadar elde edilen en iyi derecenin 2.06.30 olduğu göz önüne alınırsa, Çıpa’nın ne kadar hızlı ve gelecek vaat eden bir isim olduğu bir kez daha ortaya çıkar.

Testlerden fotoğrafları ve dereceleri, son haberleri iletmeyi sürdüreceğiz.

 

Kaynak: http://formula1kulubu.blogspot.com


Yorumlar

“Cemil Çıpa F1’e doğru İlk Adımını Attı” için 33 yanıt

  1. valla biraz gerçekci olmak gerekirse başarılı olması zor f3 le f1 i kıyaslayamazsınız kesinlikle bir ölçü değil zor zor

  2. bir sistem dahilinde davet edilip getirilen
    🙂

  3. bak önyargı cevabında var:) hiçbir amerikalı ile muhabbet etmemişsin:) nerden bliyorsun:) buraya gruplar halinde bir sistem dahilinde kültür ve eğitim seviyesi yüksek birkaç amerikalı grupla yemek yedim. son cümlende haklısın ama korkutmuşlar ve kulelerin patlatılması ciddi bir tedirginlik oluşturmuş…
    yinede bizden daha akıllılar zira dünyaya hakimler…

  4. herkül eğer gerçekten sen böyle düşünüyorsan ben senin adına üzüldüm özellikle önyargı konusunda sanırım hiç bir amerikalı ile muhabbet etmemişsin buraya gelirken bile ne kadar tedirgin olduklarını görmemişsin tabi hayal ettikleri yerde genelde afganistan ya da ırak oluyor

  5. 5-6 sene önce gp2 de mümtaz tahinci Oğlu kendi oglu yerine yetenekli bir TÜrk plotu koltuga oturtsaydı şimdiye dünya şampiyonu adayları arasında bir Türk olabilirdi ama nerde herkes kendisini düşünüyor. 2 senede tek bir puan bile amayan 8. dahi olamayan ve Po tarafından milyonlarca yatırım ypaılıp boşa harcanan paralardan sonra hala tahincioglunun o koltukta oturması çok ilginç …Benim hiçbir ümidim yok kusura bakmayın … yaşıda çok genç sayılmaz f3 den daha gp2 ye çıkması 2 yılı bulur en az ordanda gp2 3 yıl desek ve suan 22 yasında oldugunu düsünürsek bence pek mantıklı deil ama inşallah olur böle birşey..

  6. Spor denildiği zaman akla sadece futbol gelen ülkemizde otomobil sporlarına verilen DESTEK ler hiçbir zaman amacına ulaşmadı. Can ARTAM nerede, TAHİNCİOĞLU nerede? Cemil de çok büyük ihtimalle aynı kaderi paylaşacak. Testlere başlaması değil bunun devamlılığının ciddi şekilde sürdürülmesi gerekir. Elle tutulur bir karting ligi dahi yokken yeni pilotlar nasıl yetiştirilecek? Sadece F1 pistine sahip olmak yetmez. Ki onu dahi yarışlarda tribünler boş olduğu için yarış takviminden çıkartıyorlar. Tablo bu. Ülkemizde otomobil sporlarının gelişmesine ve pilot yetişmesine imkaan yok.

  7. türk hava yolları, sabancı, koç, ağaoğlu bunlar biraz destek çıksın şu çocuğa. reklamsa alın size reklam.

  8. Sir Jack B.  avatarı

    İyi bir gelişme ama sanki yarım yamalak iş yapıyoruz. Bence 25 küçük adamda başarılı olanlara da destek olunmalı. Cemilin geçeceği evrelerden onlarda yakın zamanda geçecek. Şimdilerde Avrupa karting şampiyonalarında yarışıp bir kaç sene içinde de F3 gibi serilere yetiştirilebilir.

    Ama sadece Cemil ile kalırsak yine hiçbirşey elde edemeyiz. Onun ne kadar başarılı olabileceğini kestirmekte zorlanıyorum. F3'de yarışırken pekte başarılı değilmiş. F3 Euro Trophy de 3. olmuş ama asıl sezonda Di Restanın şampiyon olduğu Vettel'in de yarıştığı yarışlarda Tahincioğlundan pek farklı sonuçlar almamış. Tabii ki onlara göre bir çok dezavantajı var. Ama eğer F1'e bir pilot sokacaksak bu iyi yetiştirilmiş hızlı bir Türk olmalı.

    Aksi halde ben bir Tahincioğlu vakası daha yaşamak istemem şahsen.

  9. hayırlı olsun.inş.cemil yüzümüzü güldürecek

  10. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    inş. başarılı olur , sonu jaysen tahinciye benzemez umarım….

  11. vega_nitro'ya katılyıorum eskiden 26-27 yaşından önce kimse f1'de koltuk bulamazdı mesela alan mcnish F1 geldiginde 32 yaşındaydı eger ki başarılı olursa f1 yolu açık kendisini hiç tanımıyorum ama umarım başarılı olur

  12. Tabi ki orası da yanlış değil. Ama genç yaşta F1 pilotlarının F1'de başarılı olması (Vettel, Hamilton, Alonso, Alguersuari, Button), yaşı büyük olan pilotlar F1'e gelemez diye bir genelleme sağlamıyor ki.

  13. ama o yaşlarda gelenlerin de ne kadar başarılı olduğunu görebiliyoruz

  14. O dediğin yaşlar uzun yıllardır motorsporlarında veya F1'de yer alan Almanya, İngiltere, Fransa, belki İtalya gibi Avrupa ülkeleri için geçerli ama. Güney Amerika ülkeleri ve bu motorsporlarının pek yerleşmediği ülkelerde istisnalar harici pek genç başlanmıyor. Güncel örnekler vereyim Esteban Guerrieri 1985 doğumlu, Pastor Maldonado 1985 doğumlu, Mikhail Aleshin 1987 doğumlu, Vitaly Petrov 1984 doğumlu. Destek olunursa Cemil Çıpa'ya belki 5 sene içerisinde basamakları hızlı çıkarak F1'e gelir. Özetle daha geç değil. =)

  15. Şansının yaver gitmesini umuyorum.Her ne kadar yetenek önemli olsa da şans zemin oluşumunda daha etkili.

  16. Ertan Akkaş avatarı

    Hadi inşallah =) Kazasız belasız yapar işini =)

  17. Hayırlısı ile bi siftah yapalımda isterse 30 unda olsun.Yeter ki bi Türk olsun bu sporda.Eminim devamı gelecektir.Değişen dünyanın gelişen Türk firmaları ile gençlerimiizn elinden çokça kurumlar tutacak.Eminim buna

  18. artık 19 20 f1e gelme yaşı olunca gp2 o yaşlara kadar düşebiliyor 🙂

  19. ins olur ya ayrica yasi genc daha ya 16 yasinda gp2 direksiyonuna oturacak degil ya hadi kocum ya yolun acik olsun

  20. ah be keşke zamanında elinden tutsalardı, bırakmasalardı. yine de fırsat verirlerse başarılı olacağını düşündüğüm bir isim cemil kardeşimiz. verin şu çocuğa desteği, motor sporlarını küçümsemeyin sayın devlet büyükleri ve para babaları

  21. jason dan iyi gelecek vaadettiği kesin

    f3 de zaten başarılıydı

  22. MERCEDES GP F1 TEAM avatarı
    MERCEDES GP F1 TEAM

    ınsallah ıyı bır destekle once gp2 sonrada f1 de senı goruruz

  23. yaş sıkıntı değil önemli olan fırsat para şans ve biraz da yetenek
    bkz. mark weber

  24. Tolga Soydan avatarı

    artık genç isimlere destek verilmeli

  25. Turkish Airlines malumdur atakta.

    Madem Globally Yours.

    bundan daha global bir spor yok. (futbol bile rakibi değil)

    Oluver bir F1 takımına ana sponsor. Oturt Cemil'i o koltuğa olsun bitsin bu iş.

  26. Bende Alonso bıraktıktan sonra kimi desteklicez diye kara kara düşünüyordum,umarım bir iki sene içinde yarışma imkanı bulur.

  27. zekiyiz ama tembeliz…kurnazız ama hak yeriz…kısa yoldan köşe dönmede mahiriz…önyargılıyız karşımızdakini ya aptal görürüz yada dolandırıcı…amerikalılar genel itibariyle dürüst insanlardır önyargısızdır saftırlar ama asla aptal değiller…böyle düşünmene gerçekten senin adına üzüldüm.

  28. Allah yar ve yardımcın olsun aslanım:) göklerde dalgalandır bayrağımızı çaldır marşımızı ağlat bizleri… bekliyoruz… dualarımız seninle…

  29. bırak f1 i sadece gp2 yarışması bile pistleri dolduracaktır ki çok yetenekli bir pilot..lewis ile buemi ile yarışmış pilot..bence ilk senesinde gp2 de ilk 3 e çok rahat girecektir..bence seneye gp2 yarışması lazım..

  30. Yani neden yapamayalım? Neden olmasın?

  31. Cemil Çıpa 1988 doğumlu. Hiç bir şey için geç değil. Gerekli sponsor desteği, maddi destek ve bunun yanında devlet desteği ile arkasında durulduğu zaman en azından F1'de test imkanına kadar olan basamağı çıkar. Neden yapmayalım?

  32. efendimayin  avatarı

    İmkan olsa çok iyi sürücüler çıkar eminim bence her ne olursa olsun zeki milletiz. Amerikalılarla sohber edin anlarsınız 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir