Berger: "Red Bull'da Takım Emri Olmaz"

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel ve Mark Webber’in Kore’de yarış dışı kalmaları, Ferrari pilotu Fernando Alonso’yu şampiyonada liderliğe getirdi ve Red Bull için durum zorlaştı.

Vettel’in 25 puan geride olması nedeniyle kalan 2 yarışta takım arkadaşına yardımcı role bürünebileceği söylentiler arasında ancak Berger bunu kabul etmiyor.

Berger “Williams ve Mclaren gibi bazı takımlar bir iş olarak buradalar. Onlar için şampiyona konumunu maksimuma çıkarma açısından bu iyi bir takım stratejisi olabilir.”

“Ancak Red Bull’un yaklaşımı farklı. Onlar Formula 1’i ürününü daha fazla satmak için sportif bir platform olarak görüyorlar ve sportif açıdan en iyiler kazanır.” dedi.

Takım emirlerinin yasak olması kuralındaki gri bölgeleri kabul eden Berger “Gri alanları unutun, biz ahlaktan bahsediyoruz.”

“Eğer Dietrich Mateschitz’i tanıyorsam yaklaşım konusunda soru işaret olmaz. Ve taraftarlar da bundan memnun kalacaktır. Bu bir spor.”

“Ancak sadece taktiksel manevralar yapıyorsanız bu spor olmaz.” dedi.


Yorumlar

  1. Şampiyon Alonso olsa da görse RBR yönetimindekiler.

    Vettel Massa'dan isteneni mükemmel şekilde yapabilecek konumda,Webber'in desteklenmesi en azınan etik açıdan mantıklı çünkü sezon ortalarında Vettel yeterince desteklendi ve birşey çıkaramadı maalesef.Eğer Red Bull 2 şampiyonluğu da istiyorsa,Webber'i desteklemeli çünkü şu an Alonso'yu geçmesi en olası adam Webber.

  2. takım emri olmayak söylemleride bir taktik. mecburen artık webber desteklenecek ki eğer böyle bişey olmaz ise Alonso nun işi kolaylaşmış olur. tek şansları var o da Alonso yu webber den uzak tutmak. (horner pist üzerinde pis bir oyun oynamaz umarım.)

    birde dikkatimi çeken birşey var. kore yarışının hemen öncesindeki iki hafta boyunca bazı mclaren fun ları (hepsi değil) ve hangi takıma gönül verdiğini bilmediğim bazı arkadaşlar Alonsonun şampiyon olmasındansa redbull pilotlarını şampiyon görmek istediklerini beyan ediyorlardı. kore yarışından sonra tam tersi bi durum söz konusu.
    kendilerine teşekkür ediyorum.

  3. yıkama yağlama bunlar kesinlikle bişe çıkacak bunun arkaından du bakalım… bu saatten sonra illede vettel demeleri çok anormal olur…

  4. MagicAlonso avatarı

    tabi canım kesinlikle.webbere karşı yarışan siz değilsiniz sanki.anasını satttığımın dünyasında herkes ahlak zabıtası kesilmiş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir