Montezemolo: "Henüz Kazanmadık"

yazar:

kategori:

Mark Webber ve Sebastian Vettel’in yarış dışı kaldığı Kore’de zafere Alonso ulaşmış ve pilotlar klasmanında liderliğe yükselmişti.

Alonso’ya 11 puanlık bir üstünlük sağlayan yarışın ardından Montezemolo, ayakların yere basması ve sakin kalınması çağrısı yapmıştı.

Salı günü Ferrari fabrikasında konuşan başkan, bu uyarılarını tekrarladı ve daha sıkı çalışılması için teşvikte bulundu.

Zaferler sonrası fabrikada konuşma geleneğini sürdüren Montezemolo: “Ayaklarımızı yere basalım. Çünkü henüz kazanılmış bir şey yok.”

“Öncesinde işe yaramaz değildik, şimdi de dâhi olmadık. Biz sadece asla pes etmeyen bir takımız”

“Bununla birlikte aslında henüz bir şey kazanmadık. Bunu size daha önceden de söylemiştim: her birimiz, kendi görevlerimizde zirveyi amaçlamalı, işimize aklıselim yaklaşmalı, yoğunlaşmalı ve azim göstermeliyiz. Ondan sonra Abu Dhabi’de meyvelerini toplayabiliriz.”

Takım Patronu Stefano Domenicali de, Alonso’nun liderliğine rağmen Ferrari’nin hata yapma lüksünün bulunmadığını ekledi.

Domenicali: “Şimdi zor bölüme geldik. Bunu göz önünde bulundurmamız gerek. Önümüzdeki üç haftada her şeyi mükemmel yapmalıyız; dayanıklılık, pistte-evde-yarış hazırlıklarına çalışma. Bunlar iyi bildiğimiz şeyler ama yinelenmesi gerek.”

“Bu sene hep söyledim: Sakin kafa, fark yaratacak. Övgü dolu sözlerle rehavete girmemeliyiz, aynı en zorlu dönemlerde eleştiriler yapıldığında kırılmadığım gibi. Savunmasız coşkuyu, kapının dışında bırakmalıyız”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir