İlk Kore Yarışını Yaklaşık 100.000 Seyrici İzledi

yazar:

kategori:

Geçen hafta sonu yarış yapılabilmesine rağmen pistte yine de çözülmesi gereken sorunlar vardı: bitmemiş alanlar, pit yolu giriş-çıkışı ve pist yakınlarındaki konaklama imkânları.

Yarışın tanıtımcısı Yung Cho Chung, gelecek sene ihtiyaç duyulan çalışmaların yapılacağını belirtti.

Chung: “Bazı zayıf noktalarım olduğunu fark ettim ve bunları gelecek sene çözmüş olacağız. Ama bunu yapmaktan da çok mutluyum”

“Pistin etrafındaki yolları düşünmemiz gerek. Konaklama şartlarını da geliştirebileceğimizi düşünüyorum. Sorunlarda daha iyi sistemimiz olacak. Pistin bazı virajlarında bir takım sorunlar vardı, biliyorum. Ayrıca tribünlerde çalışmalar yapılmalı, aynı zamanda çime de ihtiyaç var”

“Yapılması gereken işlerin olduğunu biliyorum ve bunları yapacağız”

Chung ayrıca trafikle boğuşup yarışa yetişemeyen insanlardan da özür diledi.

Chung: “Yarış başladığında hâlâ dışarıda araçların olduğunu duydum. Onlar için çok üzgünüm. Bir çözüm bulmamız gerek. Gelecek sene daha iyi hale getirmemiz gereken bir sorun bu”

Chung ayrıca Pazar günü yarışı ziyaret eden Kore Başbakanı Kim Hwang-Sik’in kendisine söylediklerinden de cesaret aldığını belirtti.

Chung: “Başbakan çok mutluydu ve F1 hakkında çok şey öğrendi. Bayıldı. Normalde gün sonuna kadar kalmayacaktı ama geç saatlere kadar oradaydı ve podyumda ödül vermek istedi. Sanırım yarışın ne kadar önemli olduğunu fark etti.”

Yağmur nedeniyle yarışın tehlikeye girmesi, Chung’u da endişelendirmiş.

Chung: “İki tur atılıp yarış durdurulduğunda çok endişelendim.. Yarışın iptal edileceğinden kaygılandım. Benim için zordu. Çünkü Seul ve Pusan’dan 3 saatlik yoldan gelip yağmur nedeniyle 5 saat bekleyen yeni taraftarlar vardı.”

“Ama Bay Ecclestone, Formula 1’in ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. 2 saat 48 dakika ile rekor kırdığımızı düşünüyorum. Önceden hiç böyle olmamıştı ve bana göre insanlar buna bayıldı”

Chung, Cuma günkü 42.000, Cumartesi 62.000 kişilik ziyaretin ardından Pazar günü pistte yaklaşık olarak 100.000 seyircinin olduğunu tahmin etti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir