Brawn, 2011'de Daha Az Etkili Olabilir

yazar:

kategori:

Mercedes’in gelecek sene öncesinde yapısında büyük değişiklikler yapması bekleniyor ve geçen hafta sonu Kore’de çıkan haberlerde Ross Brawn’ın Mercedes’ten erken ayrılabileceği iddiaları ortaya çıkmıştı.

Autosprint’e göre Brawn’ın gelecek sene üstündeki etkisi sınırlı ve belli alanda olacak.

Sene başından beri çıkan haberlerde de Brawn ile Mercedes Motor Sporları patronu Norbert Haug’un ilişkilerinin iyi olmadığı ve bunun takımın piste yansımayan performansında etkili olduğu söyleniyor.


Yorumlar

  1. Honda başarılı olamadı değil F1 ekebi başaralı olamadı F1 dışındaki ve hatta geçmişteki Willms ve Mclarendeki başarılarını size hatırlatırım Honda dünyanın en büyük Motor üreticisi firmasıdır.Honda'nın başarıları kesinlikle tartışılamaz.Fakat Hondanın F1 deki son takımında malesef hiç iş yoktu.Honda o takımla 7 yıl yarışmasına rağmen malesef 1 şampiyonluk bile kazanamadılar(şampiyonluğu bırakın sadece 1 galibiyetleri var).Honda 2007 den beri 2009 a yatırım yapıyordu ve 2009 daki şampiyonluk bunun neticesinde gelmişti ama tabi Honda nın böylesine yatırım yaptığı bir sezon öncesi çekip gitmeside bu takıma olan güveninin bittiğinin en büyük göstergesidir.Mercedes in F1 dönmesi Mercedes olarak,çok güzel ama tek bir yerde hata var bu takımdan malesef malesef hiç birşey olmaz.He eğer 2010 dan 2012 ye çakışmaya başlarlarsa 2012 de şampiyon olurlar diyebilirim 🙂 Yani kısacası istikrarsız bir takım mevcut.Burda ne Hondanın büyüklüğü nede Mercedesin büyüklüğü tartışılamaz.

  2. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Bu bence iyi bir haber değil Mercedes GP açısından.Ve umarım doğru değildir.

  3. Onca yıl boyunca ben hiç o kadar hızlı bir Honda göremedim ki yönetim yüzünden şampiyon olamadı diyeyim. Gerçekten aralarında çok kaliteli mühendisler de olabilir ama genel olarak çok iyi değiller (bkz. bu sene Mercedes GP'i getirdiği tüm updateleri neredeyse hiçbirini adam gibi çalıştıramadı). Hani 40 yılda bir olur ya, koşullar hepsi denk gelir ve başarı sağlanılır, burdaki Honda olayı da buna çok benziyor.

  4. kanka öyle deme ama, hondadan kalan mühendisler 2009 un şampiyon aracını tasarladılar. dersen ki hondayı neden şampiyon yapamadılar, bunun hondanın yönetim probleminden ve stratejilerinden kaynaklandığını düşünüyorum..

    ross şu anda griddeki en kurnaz teknik adamdır. mercedes farklı yapılanma ile bunun üstesinden gelir diye tahmin ediyorum.

  5. Şu anda F1'de Ross'un eline su dökecek kendi kategorisinde adam yok. Kuşkusuz onunda yaptığı hatalar var ama bu onun en iyisi olmasını engellemiyor. Eğer spekülasyonlar doğruysa Norbert Haugh yanlış yapıyor. Kendisinin teknik bilgisi ve mühendislerle iletişim seviyesi Rossun yanında sıfır kalıyor. Haugh anca bir yönetici olur. Teknik ya da taktik bilgisinin çok da iyi olduğunu düşünmüyorm.

    Bu seneki aracın iyi olmamasının nedeni Ross değil Hondadan kalma çoğunluğu ikinci kalite mühendislerdir(Ferrari ve Mclarene göre). Bir başka nedeni daha var o da Mercedesin F1 için kesenin ağzını yeterince açmamasıdır. Sanırım bu seneki bütçeleri Red Bullun ardından dördüncü büyük bütçe.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir