Red Bull, Berger'in Webber İddialarını Yalanladı

yazar:

kategori:

Berger, önceki gün yapmış olduğu açıklamada, Mark Webber’in geçirdiği kazadan sonra frene basmadığını ve arkadan gelen araçlardan Hamilton ya da Alonso’yu hedeflediğini söylemişti.

Webber kazasından sonra aracını piste doğru gitmesine neden olmuş ve Nico Rosberg’in yarış dışı kalmasına neden olmuştu. Berger, Webber’in asıl hedefinin Rosberg değil ancak şampiyonluk adaylarından birisi olduğunu iddia etti.

Bu iddialara cevap veren Horner “Her kazanın ardından olduğu gibi düşünceler gerçeklere dayandırılmadan ortaya atılır.”

“Açık olmak gerekirse Mark’ın hedefi bir başka sürücüyü de götürmek değildi. Duvara vurmasının etkisiyle TV’den ve verilerden açıkça görüldüğü üzere aracı ağır hasar gördü. O sadece yarışa dönme içgüdüsüyle o an aracı yola çıkarmaya çalıştı.”

“Mark’ın kasıtlı olarak bir başka sürücüyü yarış dışı bırakmaya çalıştığını düşünmek saçmalık.”

“Mark kazanın hemen ardından sorumluluğu da üstlenmişti.” dedi.


Yorumlar

  1. yusuf arkadaşım boşver tickhi kendi kendine eyleniyor

  2. ahmet karaya katılıyorum sebastian son yarışlarda hep markın önünde, yani markın arkadaki grubu (alo-ham) yarış dışı bırakmak istemesi bana mantıklı gelmiyor. hem böyle olduğunu düşünmenizde sebastianın yarış dışı kalmasının da etkisi var, eğer yarışı alsaydı lider olacaktı ve muhtemelen herkes vettel artık şampiyon diyecekti.

  3. efendimayin  avatarı

    Tatmin edici değil ben bergerle aynı düşüncedeyim.

  4. Red Bull takımının hangi konuda yaptığı açıklama tatmin edici oldu ki, bu da olsun?
    Yalanlama yapılacaksa veri sunmaktan başka şansları yok takım olarak, onlar da bunu yapmamışlar. Demek ki aracı hala kontrol etmesi mümkünmüş. O zaman bu iddiayı yalanlama şansları artık yok.

    Webber çıkıp niyetim o değildi diyebilir belki ama inandırıcılık payı yüksek olmayacaktır sanırım.

  5. ahmet bıraksana abi ne kankası 🙂 gösteriş onlar yoksa hepsi bir kaşık suda boğarlar birbirlerini şampiyonluk için 🙂

  6. Aracin agir hasar aldigindan Webber`in haberi yoktu, tamam carpti ama ben bile o an hala geri donebilecegini dusunuyordum..
    Ayrica:
    Video`yu 08:00 dan itibaren izleyin, onboard kamera da Webber`in carpmadan hemen once ellerini direksiyondan cektigini goreceksiniz (cunku cekmezse parmaklari veya bilegi kiralabilir, her pilot carpma esnasinda ellerini direksiyondan ceker) carptiktan hemen sonra ve direksiyon hareketleri yavasladigi anda direksiyonu tutuyor cunku dedigim gibi hala yarisa geri donebilecegini dusunuyor, direksiyonu tuttugu an da ki açı malesef araci piste indiriyor (direksiyonu tuttugu anda da hic bir hareket yapmiyor, saga sola cevirmiyor sabit tutuyor, bu cok onemli bir ayrinti).. Webber kasap olabilir ama acik kokpitli bir aracin icinde kimse bile bile bi ton aracin onune atlamaz, en azindan kendi hayatini tehlikeye atmaz.. Hadi gozu karardi atti diyelim, kime yarayacak? Alonso zaten kankasi, ve eminim Hamilton`u Vettel`den cok seviyordur 🙂 Mantikli olun biraz..

  7. MagicAlonso avatarı

    F1 pilotlarından bahsediyoruz o şekilde piste dönülmeyeceğini onlar değil tüm F1 taraftarları da biliyordur.elbette bilerek yaptı demeyecektir ama bunu yapan şampiyona lideri özellikle webber gibi agresif ve tehlikeli hareketlerden imtina etmeyen bir pilot olunca ister istemez akla hemen bu geliyor

  8. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bi söz var çaylak hatırlatmak isterim kontrolsüz güç güç değildir kontrolsüz hızda hız değildir çok konuşma:D

  9. "Açık olmak gerekirse Mark'ın hedefi bir başka sürücüyü de götürmek değildi. Duvara vurmasının etkisiyle TV'den ve verilerden açıkça görüldüğü üzere aracı ağır hasar gördü. O sadece yarışa dönme içgüdüsüyle o an aracı yola çıkarmaya çalıştı."

    bu ne saçmalık ya madem ağır hasarlı araç ne yarışı ne dönmesi. kendileri söylediklerine inanıyorlar mı acaba. madem öle niyeti var kurallar gereği güvenli bir biçimde dönmesi gerekir bodozlama değil.

  10. Adamın aracı hızlı ne yapsın gidiyor tutamıyor diaza verdikleri gibi yolda vermiyorlar kendi çabalarıyla buradalar

  11. ister kasıtlı yapsın ister yapmasın, özellikle araçların arasındaki fark okadar azken bodoslama piste dalınmaz. dalarsan insanlar doğal olarak cevaplardan tatmin olmazlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir