Sauber, Deneyimsiz 2011 Dizilimi Konusunda Rahat

yazar:

kategori:

Takım gelecek sene 1 senelik geçmişi bulunan Kamui Kobayashi’nin yanında Meksikalı Sergio Perez’e yer verecek ve deneyimli bir sürücü bulundurmayacak.

Sauber “Bir çaylak ve yıllarca Formula 1’den uzakta kalan PEdro ile 8 yarışta 1 puan kazandık. Sonraki 8 yarışta ise 36 puan kazandık.”

“Dayanıklı bir araç, motor ve vites kutusuyla sezonun ilk bölümünde de 36 puan kazanabilirdik. Bir çaylak ve yaşlı sürücüyle – böyle söylemek hoşuma gitmiyor-  iyi durumda olabilirdik.” dedi.

Sauber bir kez daha Kobayashi’ye olan güvenini tekrarlayarak “Kamui açısından olumlu yönde şaşırdık. Önemli olan şey çaylak sürücünün deneyimli sürücüden daha fazla puan kazanmış olması. Kamui’nin gelecek sene bir adım daha gelişeceğinden eminim.” dedi.

Sauber’in kendi başına en güçlü senesi 2001 yılında Kimi Raikkonen çaylakken ve Nick Heidfeld, Kobayashi gibi 2. sezonunu geçirirken olmuştu ve takım markalar klasmanında süper bir dördüncülük elde etmişti.

Sauber “Genelde Frank Williams çaylak taraftarı değildir ancak bu sene Nico Hulkenberg ile anlaştılar ve o iyi iş çıkarıyor.”

“Aynısı Ron Dennis için de geçerli. Hep yıldız isimler oluyordu ancak ardından Lewis Hamilton’u denedi ve o da çok başarılı oldu. Biz bu konuda yalnız değiliz.”

“2001’de Kimi 1., Nick 2. senesindeyken çok başarılı bir sezon geçirmiştik ve takımlar şampiyonasında dördüncü olmuştuk.” dedi.


Yorumlar

  1. Kobe`yi henuz degerlendirme firsatimiz olmamisti cunku Pedro bir referans noktasi olamadi, Ama Nick geldi ve 1 sene hic yarismamisken ve alisik olmadigi bir aracla son 3 yarisa cikti ve Kobe ile kafa kafaya surdu, burdan su sonuc cikiyor bence, Kobe henuz aractan maksimumu cikaramiyor, Nick son iki yarista Kobe`yi gecerse bu tez dogrulanmis olur. O yuzden kismen Sauber`e katilmiyorum, ancak mali durum nedeniyle hos gorulebilir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir