Horner: "Her İki Sürücümüz de Şampiyonluk Adayı"

yazar:

kategori:

Son Kore yarışıyla birlikte Mark Webber şampiyonada liderliği Fernando Alonso’ya kaptırırken aynı zamanda 11 puan geriye düştü. Liderliği ele geçirecek gibi görünen Sebastian Vettel ise motor sorununun ardından 25 puan geride kaldı.

Sezonun bitmesine 2 yarış kaldığı için bazı kesimden takımın sadece Webber’e odaklanması önerisi geldi ancak Horner bunu kabul etmeyecek gibi görünüyor.

Horner “2 harika sürücümüz var ve Red Bull’un güvenilir sportif kuralları kapsamında her ikisini eşit şekilde desteklemeye devam edeceğiz.”

“Kore’de gördüğümüz gibi 5 sürücünün çok yakın olduğu dönemde ne olacağını tahmin etmek imkansız. Mesela 10 tur kala Sebastian liderliği ele geçirecek gibi görünüyordu ancak bizim kötü şansımız sayesinde Alonso liderliğe geçti.”

“Bu da durumun bir anda değişebileceğini gösteriyor. Sezon sonuna yaklaşıyoruz, matematikçiler elbette konuşacaktır ve her iki sürücümüzün takım için en iyi sonucu almaya çalışacaklarına eminim.” dedi.

Horner ayrıca, Kore’den puansız ayrılmalarına rağmen araçlarının performanslarından memnun olduğunu söyledi.

Horner “Orası, Red Bull’a uymayacak bir pist olarak gösteriliyordu ancak yine de sıralamalarda 1 ve 2. sıraları elde ettik ve yağmurlu koşullarda da aracımızın performansı konusundaki şüpheleri aydınlattık.”

“Strateji ve pit stoplarda tam zamanındaydı. Sebastian yarışı ön bölümde harika yönetiyordu. Sonuçta hayal kırıklığı yaşadık. Renault’nun açık bir şekilde özür dilemesi büyük nezaketti ancak biz takım olarak kazanıp takım olarak kaybederiz ve Brezilya’da güçlü döneceğiz.” dedi.


Yorumlar

  1. Ertan Akkaş avatarı

    Zaten her iki pilotun "aday" olduğu sürece, seneye sadece "2010 Dünya Şampiyonası'nın Adayları" olarak hatırlanacakları günlere az kaldı.

    Bu saatten sonra şampiyonluk en büyük iki adayı Lewis ve Fernando'dur. Çünkü bu ikisi kesinlikle Vettel ve Webber'den daha çok çaba sarfetti diye düşünüyorum. benim açımdan böyle.

    Ve zaten bu konuma geldikten sonra pek öyle "kanırtmayacakları" bir durum yok. Bu yüzden Red Bull'un tek şansı bu iki gözü kara pilotun birbirine zarar vermesi olacaktır.

  2. nasıl bi uyku ilacı kullandıysa zamanında halen kalkamıyor çok fazla rüya gördü 🙂

  3. Beyler sizi anlamıyorum!!!Herkes alonso nun muhtemel motor probleminden bahsetmiş ancak hatırladığım kadarıyla bu sene ferrari nin motoru hiç patlamadı.Yani korede son turlarda vettel in motorunun yandığını hesaba katarsak araba ile ilgili sorunlar daha çok redbull un başını ağrıtacak gibime geliyor.

  4. Webber lider giderken vettel vites kutusuna kadar gelip 2. bi İstanbul Kazası ve Alonso Şampiyonluğunu %90 oranında garantilemiş sayılcak…

  5. Alonso uzun düzlükte motoru bitiricek tüm diazcılar üzülücek kahrolucak sonunda webber şampanyayı boom diye patlatıcak demedi demeyin..

  6. İsrail'i üzeceğime politik hayatıma son vermeyi tercih ederim.-abd başkanı carter

    hornerda aynı mantelitede, vetteli üzeceğime şampiyonluktan vazgeçeriz diyor.

    düşünsenize webbere desteklerini açıkladıklarını. kalan 2 yarışı kazanıp diğerlerinin alacakları sonuçlarla bile ilgilenmeme şansları var ama adamlar ….

  7. ƒσяzα αℓσηѕσ avatarı
    ƒσяzα αℓσηѕσ

    alonsonun bir tek motor probleminin olmasından tırsıyorum

  8. Aday adayımı canım

  9. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    massa pole alır kalkıştan birkaç tur sonra alonsoya yol verir :))

  10. Ah be Horner.
    Bir mesele ne kadar çok konuşuluyorsa, altında o kadar çok şey vardır. Bunu herkes biliyor.
    Matematiksel olarak iki pilotunun da şansı var ama asıl olarak iki pilotunda mucizelere umut bağlayabilir. Artık rakipleri birbirleri değil. Fernando. Ve birinde Alonso'ya yaklaşabilecek yetenek varken; tecrübe ve soğukkanlılık yok, diğerinde ise bu ikisi varken yetenek yok.

    Eğer sezon başından beri politikalarınız doğru olsa her şey farklı olurdu. Ama Vettel'i korumanız gerektiği Webber arka arkaya iki yarış kazandıktan sonra geldi aklınıza. Ondan sonra da ipleri bir türlü tutamadınız elinizde. Şampiyon olamazsanız tek suçlusu sizsiniz. Başkası değil. Ama bu şampiyonluğu kimseye hediye etmiş olmayacaksınız. Çünkü şampiyon olan sizden çok daha fazla savaşarak kazanacak.

    Artık ister Vettel'i desteklemeye devam edin, ister eşit davranın. İki yarış sonra giden şampiyonluğunuza yanmanız mümkün.
    Ama iyi tarafı var. Webber şampiyon olamazsa elinizde kuzu gibi bir ikinci pilotunuz olur işte.

  11. Gökalp Keskin avatarı
    Gökalp Keskin

    Lewis te Alonso da araçlarından maksimumu çıkarttılar bu sene.griddeki en iyi araca sahip olmasalarda elindekiyle en iyi işi yaptılar.Lewisin şampiyon olmasını isterim(haketti) fakat alonso olursada hakkıyla kazandığını düşünürüm.weber ve vettelin şansı daha çok redbull un pilotlarını nasıl kontrol ediceğine kalmış durumda.

  12. alonso 1. olursa şampıyonluk yuzde 90 yada bızım basın gıbı ALONSO ŞAMPİ :)))

  13. button dan mclaren den bahsetmemiş ilginç!

  14. ben bunu nasıl düşünemedim vay annesine be…

  15. Massaya 1. liği yedirmez Ferrari =)) Massacım sen bi spin at bakem der demeside lazım daha doğrusu 😀 =))

  16. murat levent avatarı

    Birezilya da Massa bunlara fırsat vermez. Heleki geçen sene yarışmadı ben bu sene 1. lik, en kötü 2. lik bekliyorum.

    Birezilya ilginç bir yer, genelde podyumda olmayan yada olupta 1. olamayan şampiyonluğunu ilan ediyor. Massa 1, Alo 2, Web 5. yada yarış dışı. Güzel olurdu.

  17. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Asıl korkum geriden gelen Vettel'di şampiyonada.. Yarış dışı kalması tam zamanında geldi gerçekten.. Sıralamada sürekli geçiyor webber'i ve 25 puan nefes almamızı sağladı.. Tabi bu bizim başımıza da gelebilir.. Eğer ki dediği gibi takım emri olmayacaksa vettel webber'den kesin puan çalacak, zaten hızlı..
    inş sorun yaşamayız sezonun en önemli kısmında…

  18. Webber değil Vettel önde olsaydı aynısını yaparmıydın. 2. olarak da tahmin yapıyorum, ya Lewis ya Alonso olur şampiyon ve bu ikisi ilk ikide bitirir sezonu.

  19. Kardeş Webber desen eyw da Vettel zor ya :S harbiden zor..

  20. aynen he vettel ile farkı 1.2 saniye civarındaydı son turlarda bkz: yarışın özeti…

  21. Buraya yazıyorum sebastian dünya sampiyonu olcak.

  22. murat levent avatarı

    siz bu kafaylan takımlar şampiyonluğunuda kaybedeceksiniz nah buraya yazıyorum.

  23. murat levent avatarı

    Bu herfinde ikide bir Alonso ya hediye ettik demesine gıcık olmaya başladım iyice, sanki Alonsoda dünkü çocuktu, ne çabuk adam oldunuz be.

    Sizin motor patlamadan 6-7 tur önce Alo binmişti tepenize de pitten yavaşlattılar. Zaten çakacaktı size son 3-5 turda.

  24. Sadece ferrari değil diğer takımlarda yüzde 80'i tam gaz geçiyor : )

  25. Bu politika yüzünden böyle bir araç ile şampiyonluk alamayacaksın Horner. Devam et bakalım.

  26. yuh.destekle artık webberi yoksa alonso size şampiyonluğu yedirmez.

  27. ben ferrarinin aerodinamik değilde, belki pistin %80 tam gaz geçilmesinden dolayı motor sorunundan korkuyorum. umarım bişey olmaz.

  28. yavvv horner abi biletin yok, halen diyorsun ki; "piyango bana çıkacak".
    sen devam et böyle.

  29. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    redbulun brezilyada güçlü olmasnı bekliyorum ve ferrariden şüphelerim var biraz şimdiki ferrari mekanik yoltutuş açısından çok ii ama aerodinami anlamda o kadar ii değil istanbul parkta başımıza gelenler burda gelir mi acaba die sormuyor değilim kendi kendime inşallah yanılıyorumdur eğer ferrari brezilyada güçlü olursa biizm için çok güzel şeylker olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir