Massa "Herkesin İyi ve Kötü Anları Olabilir"

yazar:

kategori:

2008 sezon başlangıcı şüphesiz Felipe Massa için kolay olmadı. Brezilyalı pilot Avustralya’da daha 2. virajda spin atmış ve daha sonra motor sorunu yaşayana kadar yükselmeye çalışmıştı.

Geçtiğimiz hafta sonu ise Brezilyalı pilot rakiplerinden yakıt olarak çok farklı stratejiye sahip olmamasına rağmen iyi bir pole pozisyonu elde etti ancak yarışın ilk pit stoplarında yerini takım arkadaşı Raikkonen’e kaptırdı ve daha sonra ise attığı spin ile yarış dışı kaldı.

Massa tüm yaşananların ardından şu şekilde konuştu:

"Pazar gecesi, yarışın ortasına kadar ilerleyişe kadar umduğum ancak sonuç olarak gerçekleşmeyen hafta sonundan sonra Sepang pistinden ayrıldım. Eşimle beraber tekrar Brezilya’ya döndğk ve hafta sonuna kadar burada kalacağım. Daha sonra ise hava koşullarına ve saat farkına alışmak için Bahreyn’e uçacağım."

"Bazı kişiler Ferrari’nin Malezya’da gerçek performansına dönmesine şaşırdı ancak gerçek olan Avustralya’da her şey bizim için kötü gitti ve neler yapabileceğimizi gösterme fırsatını bulamadık ancak rakiplerimiz orada güçlüydü ve ilk yarış hafta sonunda işleri bizden daha iyi şekilde yönettiler."

"Malezya’da gridin önünden başlama fırsatı ile neler yapabileceğimizi gösterme şansına sahiptik. Ancak geçtiğimiz hafta sonu yine Ferrari’nin bir anda kış testlerinin ardından iyi formunu kaybetmediğini göstermemize rağmen kendim için pek istemeyeceğim şekilde sezona başlangıç yaptım. Melbourne’deki ilk yarışta mekanik sorun yaşadım, daha sonra ise Sepang’da pist dışına çıkarak 2. yarışımı da tamamlayamadım."

"Bu çok sinir bozucuydu ancak daha önce söylediğimiz gibi bu bir yarış. Herkesin iyi ya da kötü günler geçirebileceğini gördük ve bu sezon benim açımdan iyi olmayan şekilde başladı. Ancak hâlâ 16 yarış ve kazanılabilecek 160 puan var. Önümüzdeki yarışlarda ilk 2 yarışta kaybettiğim puanları mümkün olduğu kadar kazanmayı planlıyorum."

"Geçtiğimiz sezondan sonra sürücü yardımları olmamasına alışma süreci geçirdik ancak ilk 2 yarışta da gördüğünüz üzere bu daha fazla spin, kaza ve pist dışı sorunlara neden oldu. Bu hayatı daha da zorlaştırdı. Sürekli istikrarlı şekilde limitlerde olmak ve yarış çizgisini korumak daha aldatıcı oldu ancak geçen hafta sonu pist dışına çıkmama bunun neden olduğunu düşünmüyorum. Avustralya’da mekanik problem yaşadım ancak Malezya’da çekiş kontrolle alakalı olmayan bir sorun oluştu. Araç eskiye oranla farklı ancak ben yardımlar olmasa da araç içerisinde kendimi rahat hissediyorum ve bir sorunum yok onlar olmadan. Gerçek problem daha az yol tutuşu olduğu zamanlarda ortaya çıkacak, son 2 yarışta olan durumlarda değil."

"Yeni sıralama formatı hakkında bir sürü şey konuşuldu ve son hızlı turdan sonra araçların yakıtlarını saklamaları için yavaşlamalarını engelleyip engellememek gerektiği tartışıldı ve ben de bu durumun konuşulması gerektiğini düşünüyorum. Ben yeni sıralama kurallarının Q3’ü daha ilginç yaptığını düşünmüyorum."

"En azından eskisinde düşük yakıt ile hızlı tur atıyordunuz ancak şimdi yarışa başlayacağınız yakıtla tur atıyorsunuz. Q1 ve Q2 oldukça uzun ve daha sonra garajda beklemeniz gerekiyor. Malezya’da pole pozisyonu için fantastik bir tur atmış olsamda Q3’te ağır araç ile tur atmak eğlenceli değil. Eskiden sürüş açısından daha eğlenceliydi. Belki kural değişikliği gerekiyor ancak bakalım insanlar ne tür önerilerle gelecekler."

"İnsanların şu ana kadar konuştuğu noktalardan birisi ise Ferrari’deki "Todt’tan Sonraki Dönem". Dürüst olmak gerekirse her şey aynı gibi. Jean’ın bölümlerindeki sorumlular değişmiş olsada, takım kendi içinde aynı ve geçmişteki hedefleri amaçlıyor. Zihin aynı ve bu iyi iş çıkarmak. Takım içerisindeki çalışanları aynı yolda çalışanlar ile değiştirirseniz çok az değişiklik olur. Bunu Ross Brawn ayrıldığında da gördük. İnsanlar farklı olacağını düşünüyorlardı ancak yine kazandık ve Michael ayrıldıktan sonra da aynı durum ortaya çıktı."


Yorumlar

  1. Ben olsam Michael ile Kimiyi değişmezdim.Kimiyi desteklesem de Michael ın gönlümde yeri tabi ki farklı.

  2. Erhan Zambak avatarı

    Massa'cım beni menajerin olarak işe al ben de sana gelecek sezon için en iyi takımı bulayım…Ferrari'de sana ekmek yok …

  3. Erhan Zambak avatarı

    Arkadaşların yorumları gayet iyi.Evet her zaman (aşk da dahil) herkesin yerini birileri alır ve dünya dönmeye devam eder.Mclaren senna ve prosttan sonra uzun bir sendrom yaşamıştı ve hakkinen ile tekrar başarıya ulaştı.Ferrarinin sıkıntısı 20 yıllıktı ve efsane schumi ile işleri rayına koydular.Renault tarihindeki ilk takımlar ve pilotlar şampiyonasını yıllar sonra aldı alonso ile…

    Herkesin yeri bir şekilde dolduruluyor.Benim düşüncem Massa'nın yeri çok daha kolay doldurulabilir.Griddeki birçok pilot massadan daha yetenekli ve ''dikkatli''…..

  4. Sinan Şahin avatarı

    massa'nın işi zor görünüyor, birkaç yarış daha böyle giderse artık kimi'ye yardımcı olur(barrichello ve irvine gibi)
    Montezemolo michael'in yerine geçebilecek en iyi pilotun kimi olduğunu biliyordu ve doğru karar verdiğini kimi'nin ilk sezonunda şampiyon olmasıyla görmüş olduk. bundan sonra araç yolda kalmadığı müddetçe, kimi'yi genelde kürsünün en tepesinde görmemiz mümkün. schumi zamanında rakip takımların seviyesiyle, kimi'nin şuanki rakiplerinin araçlarının bir olmadığı da çok açık.

  5. Evet Raikkonen, Michael'in yerini doldurdu fakat sadece fiziksel olarak. Ferrari ve Schumacher birbirlerini tamamlıyorlardı. Schumacher'in başarılarında tabiki de Ferrari'nin katkısı yatsınamaz. Ama sadece aracın iyi olmasından değil. O aracın o şekle gelmesini sağlayan Michael'di. 1996 yılında Ferrari'ye geldiğinde takımın ne halde olduğunu biliyordu. O ve diğerleri takımı yeniden dünyaya getirdiler. Formula 1 tarihinde bir daha görülmeyecek bir bağ oluştu, Michael bütün takımı kendi etrafında toplamayı başardı. Bu şu anda mümkün olmayan birşey. Çünkü günümüz pilotları sadece kazanmak için yarışıyorlar. Michael takımın bir parçasaydı ama. Kimi-Michael karşılaştırılması bence de çok saçma. Ama Kimi'nin Schumacher'in yerini alması Montezemolo'nun egosunu tatmin etmek için yaptığı birşeydi ve şimdi aynı şeyi Alonso için yapacak. Önce Todt'un takımla olan ilişkisi azaldı. Zaten başından beri Luca-Todt gerginliği vardı takımda. Tabi bu Luca'nın ekmeğine yağ sürdü. Massa ile imzalanan anlaşma bana biraz göz boyamaymış gibi geliyor. Her ne kadar Alonso'dan hazetmesem de 2009 yılında Ferrari pilot ikilisi Raikkonen-Alonso olacakmış gibi görünüyor.

  6. Massa`ya biraz daha zaman vermek ve rahat birakmak lazim, baski altinda oldugunda kolay hata yapabiliyor, o yuzden ustune gitmemekte fayda var. Michael`in yeri doldurulamazmi? Bence coktan Raikkonen tarafindan dolduruldu, hatta Montezemello Raikkonen`e sahip olabilmek icin Michael`i emeklilige zorladi ve basardi. Bu saatten sonra Kimi Michael karsilastirmasina gerek yok, Michael cok buyuk basarilara imza atti ama bunda en buyuk pay Ferrari`nin, Alonso`yu goruyoruz, En iyi bir kac pilottan biri ama arac yavas olunca 10. luk icin mucadele edersin..

  7. Merih Sarıçalı avatarı
    Merih Sarıçalı

    Michael ayrıldıktan sonra hiçbirşey eskisi gibi olmadı.Olamazda.Takım aracı çıkarır.Geliştirir.Taktiği yapar.Ama o aracı en iyi şekilde finişe pilot götürür.Brawn ın yeri doldu.Todt unda dolacak.Ama Michael gibi bir pilot şuanda göremiyorum.Massa yine saçmalamış.Kendisinin yada Kimi'nin yerini doldurduğunumu sanıyo..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir