Robert Kubica ile Söyleşi

yazar:

kategori:

Robert, ikinci podyum zaferinin gelmesi biraz uzun zaman aldı, bu yüzden orada olmak iki kat güzel olmuştur…

Robert Kubica: Şüphesiz. Özellikle de 2007’nin bütün kariyerim boyunca podyumsuz geçen tek sezon olması nedeniyle. Ama şimdi trendin doğru yönüne döndüğünü hissediyorum.

Podyumda geri sayıyor gibisi. İlk olarak 3.lük, sonrasında bir ikincilik. Üst basamak şimdi hedefinde olmalı ve bu da açıkçası takımın bu sene yapılacaklar listesinde. Şimdiye kadar araçla olan tecrübenden, atılımın hangi yarışta olacağını düşünüyorsun?

RK: Bunun biraz, bir çok etkenin kombinasyonu olduğunu düşünüyorum. Geçen iki yarışta üst basamak için pusudaydık ve bu durum, arayı kapatmak için daha da sıkı çalışmak için bizi motive ediyor. Şunu da hatırlamak önemli; bir zafer programlanmaz, inşa edilir."

Heidfeld ile senin arandaki yarış da şimdi alevleniyor olmalı. İkiniz de takıma ilk zaferini kazandırmak için mücadele ediyorsunuz…

RK: Benim için gerçekten öyle değil. Benim pistteki rakibim diğer 21 pilot, takımları ne olursa olsun.

Kış testleri F1.08’in temposu hakkında bazı karmaşık sinyaller verdi. Melbourne’de ve Sepang’da Ferrari ve McLaren ile mücadelenin bu kadar kolay olmasına şaşırdın mı?

RK: Kolay olduğunu söyleyemem. Onlardan daha istikrarlıydık, Ferrari Avustralya’da kötü bir hafta sonu geçirdi, McLaren ise Malezya’da. Melbourne’de bir kaç puan almak şamsını kaçırdığım da bir gerçek. Bu yüzden, herkesin gerçek gücünü daha iyi anlamak için bir kaç yarışa daha ihtiyacımız oldğunu düşünüyorum"

BMW Sauber, ikinci sırada. Bu sizin gerçek yerinimizi mi temsil ediyor ya da takımın Ferrari ve McLaren ile mücadele edebilmek için hâlâ gidecek yolu var mı?

RK: Bunu söylemek zor. Ama yarışları kazanmayı unutmamalıyız. Sadece farkı kapatmamız gerekmiyor. Onlardan hızlı olmalıyız.

Sepang’da iki McLaren pilotunun 5 sıra grid ceza almasından faydalandın. Bu ceza mı senin podyumunu sağladı?

RK: İlk pit-sopa çok geç girdim ve yarış tempom, yarışı kazanana çok yakındı. Bu yüzden sonunda podyuma çıkmamın bundan etkilenmediğini düşünüyorum.

Sıralamaların 3.seansında, Sepang’da gördüğümüz düşük hızları engellemek için azami tur süresi kuralı ile ilgili gelişen tartışmalar var. Pilot güvenliği ve yarış stratejisi açısından…

RK: Şüphesiz bu, çözülmesi gereken önemli bir mesele. (Yarış) çizginin dışında olmanın neredeyse imkânsız olduğu Monako gibi pistleri göz önüne alalım. Bu yüzden güvenliğin geliştirilmesi ve yarış stratejilerinde biraz değişiklik yaratabilecek bir değişiklik olursa memnun kalırım.

Malezya’da aracında otururken Formula 1 CEO Bernie Ecclestone sana doğru eğildi. Ne söyledi?

RK: Sadece yarış için en iyi dileklerini. Görünüşe göre bana şans getirdi.

Bahreyn’deki şartlar, daha çok Melbourne’dekine benzer olacak, sıcak ve kuru. Avustralya’daki ilk cebi kaçırdın. Beklentilerin nedir?

RK: Her zamanki gibi. Mümkün olan en iyi sonucu elde etmek.


Yorumlar

  1. Erhan Zambak avatarı

    Ben F1 ile ilgilenmeye Schumacher ile başladım 1993'te , ve Schumi bırakana kadar da sadık bir taraftarı oldum.Benetton'u Ferrari'ye tercih ederim çünkü Schumi en büyük heyecanı bana Damon Hill'in Williams'ına karşı yaşattı.Schumi bıraktığından bu yana gariptir halen Ferrari'yi destekliyorum.Ancak her zaman yeni yüzleri yeni takımları destekledim F1'in heyecanı için.

    Şu an ilgimi çeken bir tek Kubica var.Gerçekten de sahip olduğu olanaklarla iyi iş çıkartıyor ve daha da iyi iş çıkaracağına eminim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir