Massa: "Takımlar Şampiyonu da Olabiliriz"

yazar:

kategori:

Maranello kökenli takım, Red Bull’un her iki pilotunun da yarış dışı kaldığı Güney Kore’de Alonso’nun galibiyeti, Massa’nın podyumu ile tekrar mücadelenin içine girdi.

Ferrari şu anda Red Bull’dan 52 puan geride ve son iki yarışta mümkün olan azami puan 86.

Brezilyalı pilot, her iki şampiyonluğun da mümkün olduğunu düşünüyor.

Massa: “Ferrari’nin her iki şampiyonadaki şansı, bu son üç Asya yarışından öncekine göre çok daha iyi görünüyor.”

“Zor zamanda bile aracı geliştirebildik, doğru yönde çalıştık ve Kore’ye kadar takım adına iyi puanlar alma şansını kaçırmış olsam da sonuçlar, F10 için her yarış güçlenerek arttı”

“Şampiyonalara bakarsak, takım için şampiyonluk hâlâ mümkün ve Fernando, pilotlar klasmanında liderliğe yükseldi. Bu yüzden mücadele şansımız var. Yine de son iki yarışa hazırlanmak için sıkı bir şekilde çalışmalıyız. Şu açık ki Cumartesi öğleden sonraki performansımızı geliştirmeye çalışmalıyız”

“Red Bull’ların tek turda ne kadar güçlü olduklarını hesaba katsak da sıralama hâlâ bizim zayıf noktamız”

Brezilyalı pilot, bir dizi kötü sonucun ardından Kore’de podyuma dönmekten çok memnun kaldığını ifade etti.

Massa: “Son yarışa, önceki iki yarışa kıyasla çok daha iyi duygularla bakabiliyorum”

“Birkaç zayıf sonucun ardından podyuma geri dönmek harika bir duyguydu. Üçüncü olarak aldığım puanlar, bizim için takımlar şampiyonası açısından, takım arkadaşım için de pilotlar şampiyonası açısından önemli.”

Ferrari pilotu, geçen sene Red Bull’un kazandığı Brezilya’da takımının tekrar güçlü olması gerektiğini söyledi.

Massa: “Geçen sene Red Bull çok güçlüydü ve Brezilya’da kazanmıştı. Ama önceki senelerde Ferrari 2006’dan 2008’e kadar en güçlü takımdı. Aracımız Interlagos’ta çok iyi gidiyordu. Burada yarışmaya bayılıyorum ve ülkemdeki taraftarlarımın önünde piste çıkmak için sabırsızlanıyorum”


Yorumlar

  1. benim kayınvalidem inebolu evrenyeli. babası ablasının beyi vs.bir sürü akrabası oralı. kuzguncukta dernekleri var. belli zamanlar bizleride davet ediyorlar çok hoş muhabbetler oluyor. burada duydum. hemde defalarca…

  2. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Massa kendi geleceğine odaklansa daha iyi olurdu. Seneye Fisi ile dönüşümlü yarışır belki

  3. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    inebolu yolunun neresinde yazıyorsak artık bu!

  4. Zor diye bir şey yoktur, imkansız zaman alır. Umarım 2 hafta yeterlidir bunun için.

  5. Bay E'den bir alıntı yaparsak: "This is Formula One"

  6. çok zor, ama imkansız değil

  7. Alonso değil ama "…. dediler geldik." kalıbına siz ve sizin gibiler mükemmel uyuyor. Alakalı veya alakasız her haber yorumunu Alonso'ya çekmeniz, kalıplaşmış ve ezberlenmiş saçma düşüncelerinizle yorumlar sayfasını doldurmanız, üstüne bunu bir örgütmüşçesine, topluca yapmanız tamamen de o profile uyduğunuzu gösteriyor. Yani gerçekten o kalıbın orjinal kullanma alanında denen şeye gelenler gibi davranıyorsunuz. Ayrıca bu kalıbı şimdi kullanmam onun meraklısı olduğum anlamına da gelemez. E ben bu kalıbı kullandıktan sonra, böyle bir anlam çıkarmışsan da sen otomatikman kötü niyetinden şüphe ederim.

  8. Sen alonsoyu o "..dediler geldik" teki .. ya benzetiyorsan ne ala.:D
    Ne meraklısı olduğun ortaya çıktı işte 😉

  9. Sizden iyi liseli mi olur? Siz varken bizim ne haddimize liseli olmak. 😀 Buraya düzenli girsen, normal üslubumuzu öğrenir öyle ghitti, qelcem şeklinde kelimemsi kullanımlara girmeyeceğimi, liseli olmadığımı bilirdin.

    Yarılıyorum ama siz ve sizin gibi arkadaşlarıma gerçekten. Hepiniz "Alonso'ya laf atıcaz dediler, geldik." modundasınız, alışkanlığınız değişmedi valla.

  10. Herkül ; Sana söyler miyim hiç yahu.Sen hiç ghitti diyor musun?
    O kendini biliyor da çaktırmıyor incici arkadaş.

  11. yoo ben üniversite okudum. ayrıca 15 civarı üniversite mezunu emrimde çalışıyor. istanbul üniversitesi iktisat fakültesi 93 senesi giriş 5.yüksek puanla giriş o sene kurulan iktisat klubü başkan yardımcısı vazifelerinde yer aldım. geçenlerde o bölümün talebeleri klüpte vazife alanlar konuşma yapmamız için bir yere davet edildik. seçimi nasıl kazandık neler yaptık hangi konferanslar kariyer günleri neler düzenledik hepsini anlattık. nasıl bir temel attıksa halen bizim klüp seçimleri kazanıyormuş:))) hey gidi günler…girdim girmesinede halen çıkamadım o ayrı bir konu:))))liseyi bitirip zor bir askerlik ve arkasından 7 yıl sonra kazanmak böyle bir bölümü kolay olmasa gerek…her hal üzre Allaha hamdolsun:)

  12. Yusuf  Hitay avatarı

    button ve massa lebron james'in kulaklarının yoğun şekilde çınlamasına sebebiyet vermekteler.

  13. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ewt herkül bence senn için dedi zoruna mı ghitti:D

  14. Ölüm, yağmur, thrash metal ve F1. Bak süper atmosfer oldu 😀

  15. benim içinmi söyledin?

  16. yahudiler efendimiz s.a.v. e selam verme ayağına es sam aleyküm yani ölüm üzerine olsun derlermiş lafı ağızlarında dolandırarak tamda anlaşılmasın diye…18000 alemin onun sevgisinin hatırına yaratıldığı insan da çok zekice sadece aleyküm dermiş. yani ne diyorsan üzerine olsun manasında…
    sana aleyküm diyorum…

  17. Ferrari'nin takımlar şampiyonu olmamasını Alonso'ya bağlayanın ilacı inci sözlük olmalı bence. Mesaj da ancak o dille iletilebilirdi. Fisichella mı daha iyi pilot yoksa Massa mı sorusunu cevaplayarak Ferrari'nin takımlar şampiyonluğu potansiyelini hesaplarsınız artık.

  18. "2005 ve 2006'da Alonso birinci, Fisichella ikinci pilotken Renault takımlar şampiyonu olmamış mıydı panpa? :D" diye soracağım iyice inci sözlükvari olacak.

  19. türk edebiyatının fıkra dalında çok önemli bir yer edinmesini sağlayan çoğu insanın namık kemal dediği aslında adı namlı kemal olan zatı er kişiyi burada bu yorum üzre saygı ile anıyorum:)

    hiçbir fıkrası boşa yazılmamış söylenmemiş:)

  20. Red Bull'un takımlar şampiyonluğunun neredeyse garanti olduğunu birhafta içinde ne kadar söylediğimi sayamadım. Ancak Massa'nın Brezilya'da ve Abu Dabi'de Red Bull ve McLaren'dan olabildiğince puan çalması, Kore'de olduğu gibi Alonso'nun arkasında podyumda olması gerekir. İşte o zaman her şey süper olur.

  21. kastamonu ineboluya giderken yollar dar ve sarp yamaçlar var…anadolunun güzel yurdum insanı kendi kullandığı lisan ile yazmış:)))
    taş düşebülüü…
    toprak kayabülüüü…
    ayu da çıkabülüü..

    tabi tabi ferrari alonso varken takımlar şampiyonuda olabülüüü…
    severim deliyi:)))

  22. adamın tekine kız istemişler. kızı vermişler evlilik öncesi cicim ayları damat kızın evine yemeğe gidiyor. gitmeden evvel anası oğlunu tembihliyor"aman oğlum sen ne konuştuğunu bilmezsin hiç konuşma emi".."peki anne" diyerek çocuk eve gidiyor. kayınvalide dolma sarıyor o ara bakıyor damat hiç konuşmuyor merak edip soruyor" damat sen neden hiç konuşmuyorsun?" damat"annem konuşma dedi" diyor. kayınvalide"olurmu evladım sen bizim damadımız olacaksın konuşmadan olurmu?" diyor. damat bakıyor kayınvalide dolmaları yemeğe hazırlıyor soruyor" ne o anne şeyim kadar şeyimden uzun şeyimden kısa?" kayınvalide"aman damat anan haklı sen sus böyle daha iyi" diyor…
    böylece masal bitiyoor…
    kıssadan hisse sen susunca daha güzel oluyorun massa…şaka şeysi ifadeler bunlar:)

  23. Massa boş boş konuşma

  24. MagicAlonso avatarı

    bence sıralamalarda geçilme ihtimalimiz yine yüksek fakat interlagosta starta yokuş yukarı olduğu için(gridin ilk bölümü için)bu startta redbull için ikinci bir dezavantaj olacaktır.Umarım iyi bir podyum sonucuyla abu dabhi ye gideriz

  25. takımlar imkansız bence, pilotlarda %60 alonso gibi (başına mekanik bi arıza gelmezse) Çünkü alonso kendini adamış durumda ve çok iyi şu an. Son iki yarışta, massanın brezilyada bazı şeyleri cvplaması elinde ama abu dhabide işler en azından massa için biraz daha zorlu olucak gibi sezon geneline bakarsak. Massa bi yarış iyi ise bir yarış ayarı tutturamıyor, bunda aracın etkiside var tabi. Ama redbull un öle bi derdi yok, hiç ayar yapmadan çıksalar piste araç podyum zorlucak kadar iyi. Oyüsden redbull u iki yarışta geçmek zor geliyor bana…

  26. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Her ne kadar çoğu kişi son 2 yarışın redbull'a uymayacağını söylese de güçlü olacakları ortada.. Performanslarda büyük değişme olmazsa sıralamalarda gene önümüzde olacaklar.. Takımlar şampiyonluğu hayal bence.. Kore'de yaşananlar bir daha olursa belki… Ama Mclaren'i geçebiliriz…

  27. takım emri gelmezse red bullda ferrarinin bir şansı olabilir takımlar şampiyonasında. aksi takdirde çifte şampiyonluk red bulla gidebilir.

  28. çok isterim ama, bu aşırı yiyimserlik olmazmı.

  29. massa ağzından bal damlıyor ama bu biraz zor gibi sanki.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir