Alonso: "Hesapları Abu Dhabi'de Yapacağız"

yazar:

kategori:

Son yarıştan aldığı sonuçla liderliğe yükselen ve en yakın rakibi Mark Webber ile arasında 11 puan fark olan Alonso’nun önümüzdeki hafta sonu şampiyonluğunu ilan etme şansı bulunuyor.

Alonso’nun Ferrari’nin websitesine yazdığı günlüğü şu şekilde:

“Son zorlamadan önce bir kaç gün rahatlamak iyi olacak. Uzak Doğu ayağı çok uzundı ve Abu Dhabi ve Brezilya’daki son yarışlar öncesinde eve dönüp biraz rahatlamak her zaman iyidir.”

“Avustralya yarışından sonra ilk defa şampiyonada liderim. Ancak bu puan sistemiyle sıralamanın pek önemli olmadığını biliyoruz, son yarışta gördüğümüz gibi sırayı kaybetmek için sadece bir yarış yetiyor. Bunun yanında her zaman, arkada olmaktansa önde olmak iyidir. Yine de şu an için hedeflerimize ulaşmış olmamız bizi az da olsa rahatlattı ancak yine de yaklaşımımızda bir değişiklik olmayacak. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmayı sürdüreceğiz. Tek fark, çok fazla matematik hesabı yapmadan rakiplerimizin önünde olmamıza yetecek durumda olmamız.”

Sezonun 2. yarısındaki istatistiklerimiz ilginç. Son 7 yarışta 133, son 4 yarışta 90 puan kazandık ve bu bizim için sezonun Hockenheim’da başladığını düşündürebilir. Yine de çalışmalarımızda bir değişiklik olmayacak. Güçlü hafta sonları geçirmeye devam etmeye çalışacağız ancak daha önce bazı yarışlarda bunu başaramamıştık. Son bölümdeki yarışlara kadar sonuçlarda istikrarı yakalayamamıştık. Araç her zaman makul seviyede rekabetçi oldu he her tür pistte, özellikle son zamanlarda rekabetçi olmaya başladık. Son 3 ayda aracımızın performansı çok fazla gelişti.”

“Son yıllarda Interlagos’ta çok heyecanlı yarışlar oldu ve bu hem pistin yapısı hem de değişken hava koşulları sayesinde oluyor.  Buyine önemli olacak ve tüm muhtemel senaryolara mümkün olan en iyi şekilde hazırlanmaya çalışacağız. Tur zamanı oldukça kısa ve normalden daha yakın zamanları bekleyebiliriz ve en ufak bir hata bile sizin 7-8 aracın arkasına düşmenize neden olabilir. Her şeyi mükemmel bir şekilde yapmamız lazım.”

“Teorik olarak hâlâ 5 pilot şampiyonluk mücadelesinin içerisinde ancak Button daha açıkçası daha zor durumda. Aramızda çok fazla puan farkı yok ve 3 sene önce ne olduğunu gördük. Ancak önünde 4 pilot var ve hepsinin puan kazanmaması zor.”

“Doğal olarak, bu pistteki harika anılarımı hatırlıyorum çünkü 2005 ve 2006’daki şampiyonluklarımı burada ilan etmiştim. Sao Paolo’ya her gidişimde özel bir şeyler hissediyorum ve oradaki atmosfer harika. 3. defa olması ihtimalini düşünmek istemiyorum. Teorik olarak şampiyon olmam mümkün ancak ben bunu düşünmüyorum. Diğer tüm yarışlarda olduğu gibi bu yarışa yaklaşacağız. Ayaklarımız yere basar şekilde kendimize odaklanıp, iyi bir iş çıkarmaya, hata yapmamaya ve rakiplerimizi geride bırakmaya çalışacağız. Daha önce söylediğimi tekrar söylüyorum: Matematik hesaplarını Abu Dhabi’de yapacağız.” dedi.


Yorumlar

  1. şimdi birde ırkçılığamı başlandı , burda kurulan cümlelere dikkat etmek gerek…

  2. 2005 ve 2006

    Şimdi de 2010 geliyor.Adamım aklınca temkinli davranıyor.Artık şampiyonluk bizim.Alonso hiç bir işini yarım bırakmaz o ne red bull pilotlarına benzer ne de hamilton a.

  3. Takım içi mücadelede kazanmayıda ayıp saymak ilginç bir yaklaşım. Kimi 2007'de bunu yaptı. Schumi Ferrari'de olduğu sürece yaptı. 2008'de Massa bunu yaptı. Bu sene Alonso yapıyor. Lewis bu sene hariç 2007'den beri bunu yapıyor. Belki bu senede yapıyor. Yapıyorlar yapacaklar yapılacak…

  4. Hockenheim davasını bir kenara bırakacak olursak Alonso üzerine düşeni en iyi şekilde ifa etti.Her ne kadar Button fanı olasamda ki bu değişmeyecek Şampiyonun Alonso olması beni mutlu eder her nedense Red Bull ve pilotlarına bir türlü kanım ısınamamıştı zaten 🙂

  5. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    dostum herşeyinle sen şampyıonluğu hakettin şampıyon olamsan bile sen kendi büyüklüğünü ispatladın şampıyon olmanı can ı gönülden istiyoruz ama olmasanda sana kızamayız sen ve ferrari daha çok büyük başarılara imza atacaksınız bunu görebiliyorum

  6. ron'un takım patronluğunu bırakmasının sebebi de fernando kesinlikle. casusluk skandalının ortaya çıkması ve formula 1 tarihinin belki de en rezil yönetimini sergilemesinden(alonso ve hamilton'ı idare edememesi, ikisine de söz geçirememesi gibi) sonra daha fazla devam edemezdi. kendi kazdığı kuyuya kendi düştü bence. çok da iyi oldu 🙂

  7. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    herkül sen burda durdukça eksileri yer durursun istenmediğin yerde durma arkadaşım git artık

  8. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    katılıyorum ama gelde bunu herkül gibi sivrizekalı arkadaşlarımıza anlatalım bi insan bağnaz olursa hççbişiyi kabul etmez abi

  9. demekki 2007 dede bütün kaynaklar lewise akmıştı o zaman değilmi.ama ona rağmen sizin meşhur lewisiniz şampiyon olamadı ve farkı açıp gidemedi.birde olamadığı gibi rakip takım pilotuna hediye etti takımı ile birlikte.ben iddia ediyorum.o zamanlar alonsoya sene başında verilen desteğin 1/10 u verilse mclaren yıllarca özlemini çektiği hem takımlar hem pilotlar şampiyonluğunu kazanacaktı.gel görki ron denen biri çıkıp aklı sıra alonsoyu saf dışı ederek kendi milletinden olan manevi oğlunu bakın benim oğlum iki kez dünya şampiyonu olmuş olan birini yendi izlenimi vermeye çalıştı.ama o bile alonsoyu tanıyamamışki böyle bir gaflete düştü.ve bu durumdan alonsonun tek zararı 2007 dünya şampiyonluğu ve arkasından gelen iki boşa geçen yıl.ama ron daha zararlı çıkan isim oldu buna eminim.2008 avustralyada alonsonun geçilişine sevincinin kursağında kalması.2008 yine brezilyamıyıd yoksa çinmiydi tam hatırlayamayacağım imdi ama o yarışta yine sevincinin kursağında kaldığı an.yani demem oki alonso aslında mclareni ve özellkle ronu herseferinde mağlup etmiştir.

  10. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    Hockenheim veya almanya kelimelerine arkadaşların alarjisi var galiba ancak buna birkaç şey daha eklemek istiyorum , açık bir şekilde belli oluyorki sezonun ikinci yarısında ferrari bariz şekilde üstün. peki felipenin almanyada kazanmasına izin verilseydi bu puan sitemiyle onunda şuan şampiyon olabilme ihtimali üzerine konuşuyor olamazmıydık…çok ciddi puan farkları kapandığını gördük…ancak alonsonun takım üzerindeki baskısıyla tüm kaynaklar ona aktı…fazla söze gerek yok…

  11. boşver arkadaş krallıktan, en iyi pilot olmaktan bahsedeceksek eğer, bu ismin Raikkonen olmadığı açık. Şu an yarışan en az 3, geçmişte de onlarca pilot var kafadan yazabileceğim. Rai gridde hiç kötü bir aracı alacak kadar cesur olamadı. Aristokrat bir şampiyondur kendisi ki bunu da Ferrari'nin tüm imkanlarını seferber edip, Alonsonun hor görüldüğü, Schuminin olmadığı bir ortamda alıp sonra ise koltuk bulamayınca "Zaten inecektim" hesabı çekip gitmitir. Kendisini CURLING yaparken görürsek yakında şaşırmam. Zira gittiği yerden de kovulması an meselesi.

  12. boşver arkadaş krallıktan, en iyi pilot olmaktan bahsedeceksek eğer, bu ismin Raikkonen olmadığı açık. Şu an yarışan en az 3, geçmişte de onlarca pilot var kafadan yazabileceğim. Rai gridde hiç kötü bir aracı alacak kadar cesur olamadı. Aristokrat bir şampiyondur kendisi ki bunu da tüm imknlarını seferber edip, Alonsonun hor görüldüğü, Schuminin olmadığı bir ortamda alıp sonra ise koltuk bulamayınca "Zaten inecektim" hesabı çekip gitmitir. Kendisini CURLING yaparken görürsek yakında şaşırmam. Zira gittiği yerden de kovulması an meselesi.

  13. MagicAlonso avatarı

    ferrarinin redbulldan bu sene hız olarak üstün olduğu sadece 2 yarış vardı onlar da monza ve kanada gp idi.

  14. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    o takımın başında ron dennis olmasaydı 3 ün 1 i o geri dönüşü yapardı raıkkonen takım içi çatışma olmasaydı ama bunları söylemenin bi mantığı yok herkül senn dediğinin bi sene öncesi alonso scmi gibi bi pilotu mağlup ederek şampıyon olmuş ayrıca hçbir varlık gösteremeyen raıkkonende 5 oolmuştur daha önceki sene ise yani 2005 de sizin deyiminizle mükemmel hızlı olan mp4 20 yi malup edip 1 yarış öncesi şampıyon olmuştur benm tabirimce mp4 20 çok hızlı ewt ama dökülen bi araçtı bi f1 aracı koplike olmalı hız dayanıklılık herşey beraber olmalı bak o sene için r25 gelip bana burda krallıktan bahsediosun hadi ordan

  15. bence sıralamalar hariç ikinci bölümde ferrari en hızlı araç…sezonun ikinic bölümü…

  16. herkül kardeş alonso redbull un domine ettiği bir sezonda bu geri dönüşü basardı..sunu kabul edelim ki ferrari redbull dan daha yavaş..

  17. fark kapatmanın kralı 2007 de olmuştur. 17 puan fark sadece 2 yarışta kapanmıştır. kapatan kişi yemin eden kimi öndeki pilotlar alonso ve onu ilk senesinde sıralamda geride bırakan hamilton(2.hamilton 3.alonso olmuştur).

  18. alonso_rf1 ile aynı şeyi söyleyeceğimm. sen f1 tarihinde en büyük geri dönüşlerden birine imza attın. o farkı kapatıp bu konuma geldin ya şampiyon bırak seni çekmeyenlerde birazcık kıskançlık krizleri geçirsinler. onları bu şekilde izlemek çok zevkli.

  19. dosta düşmana en büyük geri dönüşlerden birini gösterdin..bu bile senin f1 in en iyisi olduğunu gösteriyor.bazıları ise hala kimi raikonen diye sayıklıyor yazık:)sana saygı duyuyoruz büyük şampiyon…

  20. Evet dostum 🙂 çirkefler iş üstünde

  21. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    o bizim sorunuzmuz değil herkül takımı daha sağlam araç verseydi o zaman kimi ye beni bağlayan bi durum yok ii bi pilot olsaydı 2005 de şampıyon olurdu ama alonso söke söke söke aldı şampıyonluğu eliğnden hemde 1 yarışl öncesinde suzukaya şampıyon olarak gitmişti ztn yani senn anlıcan şu olsaydı bu olsaydı fln hava cıva sonuçlar ortada olay ortada alonso en genç çifte dünya şampıyonu raıkkonen mclarenlede değil ferrari ile tek şampıyonluğu olan bi pilot sen pilotun bu kadar iise 2008 dede şampıyon olurdu 2005 dede ama değilmiş ki olamamış bence çok konuşma derim sadece hızlı olmak yetmiyo ib söz var kontrolsüz güç güç değildir raıkkonenin o seneki aracı hızlıydı evet mp4 20 ama dayanıksız bi otomobildi bu ne demek kontrolsuz hızlı olursa otomobil yarışı bitiremezsin demek istersen diğerlerinden 5 sn hızlı ol araçta sorun çıktığı zaman çizgiyi geçemezsen puan muan yok sana şimdi kaybol

  22. kiminin ferrariden kovulmasına neden olan pilot fernando alonso. ee herkul kendısı için doğru olanı yapıyor…

  23. 2005 te kazandığı 3 yarış kiminin aracının arıza yapmasıyla kazanılan yarışlar mesela…

  24. hayatında kaç sefer bu pilot iyi pilot geçmiş kaç tane geride başladığı yarışı öndekilerini geçerek kazanmış? bunları bir araştırın bu bilgiler elinizin altında olsun. siz pilotunuzu savunmayı bilmiyorsunuz zor böyle bir pilotu savunmak ama biraz bilgi toplayın. öyle her yazılanın yazanına ağır ifadeler kullanmak işin kolay tarafı. mesela ben söyleyeyim elinizin altında bulunsun 2005 suzukada şumiyi geçmiş yeni seyrettim. ateş olmayan yerden duman çıkmıyor.
    kötü söz sahibine aittir.
    eğitim şart! 🙂

  25. bence duvara anlat oduna anlatmaktansa

  26. murat levent,Adama niye kızıyorsun haklı olabilir!
    Herkül ne diyor?
    yükselmenin alçakçası zayıfların sırtına basarak yükselmektir!
    Alonso şimdi nerde?
    Ferraride
    Geçen sezon?
    Renaultta
    demek ki yükselmiş
    Nasıl?
    (Diğer kimi Taraftarlarlarını tenzih ediyorum,Bizim herkül ile hukukumuz samim olduğu için ona cevap:)
    kimi nin Belinin alt tarafına tekmeyi basarak yükselmiştir Alonso dolaysıyla Alonso yükselirken Kiminin sırtına basarak yükselmiş oluyor,ve netice itibari ile Herkül abimiz kendince haklı olabilir.

  27. Herkül,Alonsoyu her gördüğünde aklına bu Masal geliyordur
    Bende evlat acısı, sende kuyruk acısı varken biz asla dost olamayız.Birbirimizi gördüğümüzde hep bu acıyı yaşayacağız.:)

  28. murat levent avatarı

    İnsan kendi neyse ağzından çıkanlar da bir o kadar kendini yansıtırmış.

    Kısaca Herkül..

    Senin avatarına koyduğun o ******* (Bizim tuttuğumuz pilota ettiğin o kadar hakaretten sonra az bile), Massa olmasa şampiyon bile olmadan dondurmasını yalayarak bitarafına baka baka gidecekti F1 den. İttire kaktıra 10 senede 1 kere şampiyonluk gördüde sizin de bir tarafınız kalktı.

    Bundan sonra her gördüğüm saçma sapan mesajına bundan daha ağır cevap yazıcam. Söylemedi deme.

  29. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    tırnak yemede bi heyecanın bi agresikliğin belirtisidir hçç değilse ruhsuz soğuk olmaktan daha iidir umursamama durumu olmasından daha iidir raıkkonen yemedi de noldu wrc de sürünüyo herkül raıkkoneni kötülemek istemiyorum ama sen zorla kaşınıyosun raıkkonen wrc de süürnmeye mahkum f1 de hiçbi takım almıcak onu koltuklar dolu hele bide alonsonun ona tercih edilmesinden öle bi haz alıyorum ki üzerine para bile verdiler ya:D senn raıkkoneninin f1 de işi yok artık sennde burda işin yok hadi yürü sen git wrc yorumları yap f1 den uzak dur senn tuttuğun adam wrc de orda yorum yap tabi artık başarısına mı yaparsın yoksa sürünmesine mi bilemicem

  30. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    beyler bırakın ya alonsonun ne olduğunu herkes biliyo bi kaç çapul.. yüzünden kavga mı etcem kendileri konuşup dursun …. kervan yürür anlayan anladı

  31. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    herkül biliyomusun alonsonun şampıyon olmasını artık sırf seni deli etmek için istiyorum alonso şampıyon olsa ne yazar olamsa ne ayzar adam üzeirne düşeni yaptı ztn ama şunu sölüm bi şampıyon olursa senn yüzünün rengini görmek istioyurm avatara resmi koy

  32. Doğrudur ben de yiyorum tırnak.Sinirlenince başkalarına saldırmamak için.Size de öneririm.
    Bir de ''yükselmenin alçakçası zayıfların sırtına basarak yükselmektir'' sözünü 2010 sezonu içerisinde neden Alonso'ya yöneltiğinizi açıklar mısınız lütfen.Ama sizden ricam Almanya Gp'den başlamayın.

  33. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    Hockenheim :))

  34. herkesin bir hesabı olduğu gibi Allahın da bir hesabı var. peder ne der ama daha da önemlisi kader ne der göreceğiz. eğer bu adam şampiyon olursa "yükselmenin alçakçası zayıfların sırtına basarak yükselmektir" sözü bir kere daha maalesef gerçekleşmiş olacak…
    2 yarış sonunda bir fener klasiği seyretmiş olmayı temenni ederim.
    bu arada tırnaklarına bakıyorum tırnak yiyen birine benziyor. tırnakları geride duruyor bu tırnak yemekten olur.

  35. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    arkadaslar ben sezon baslarken yazmıstım hatta arastırın bakın bu sene bıırının sansla veya dıgerının talıhsılıgıyle kazanabılcek sene degıl gercekten hak edenın kazanıcagı bır sene su anda ham da sampıyon olabılır wettel de wberde
    ama bu sene sampıyon olanın bılegı bukulmez ayrı yetten mesela kımıyı alonsodan ustun tutanlar var veya hamıltonu arkadaslar tek bır sey bır pılota bır sey soylemek ıcın senın pılotunun daha ıyı olması lazım unutmayın senna prost shumı ve alonso daha sı yok hamılton cok ıyı pılot ama aracı 1 sanıye veya 17 beygır ıyıse son yarıslardakı heycan onu 2 sene cok zorladı massanın yasadıgı talıhsızlıklere ragmen bır puan ve oyle bır seykı son yarın saopaoula da sapıtması benım cok ılgımı cektı cok fazla heycanlı bakalım busene ne olaca

  36. İnsanlar değişiyor ancak bazıları bunu anlamamakta gerçekten çok ısrarcı.
    Biliyorum Alonso hakkında çarpıtılan çok şey var.Ama ben Alonso'nun hataları olduğunu da biliyorum.Evet,bunu kabul edebiliyorum.Onu benim nezlimde yapmacık olmaktan kurtaran da bu işte.Düşünsenize,hep aynı davranışları sergileyen,üzgün,mutlu,başarılı,öfkeli olduğunda hep aynı sözleri sarfeden bir insan…Ona nasıl inanabilirsiniz ki ? Onun hangi duygusundan emin olabilirsiniz ? Vettel'de bunu yapıyor mesela,açık açık gösteriyor bize ne hissettiğini.Ağlıyor,kazanınca gerçekten seviniyor,hatta küfrediyor.Belki ben ikisi için de yanlış düşünüyorum ama sırf bu nedenle de onları sahiplenebiliyorum.
    Şimdi ise Alonso bahsi olunan özelliklerin hiçbirini kaybetmemişken,hala bize -en azından bana- gerçekten sevindiğini,üzüldüğünü gösterebilirken üstüne bir de soğukkanlılık kazanıyor.Artık daha bir düzene koyuyor söyleyeceklerini,daha bir dengeliyor haraketlerini.Belki de bu yüzden artık gerçekten hak eden oluyor.

  37. Bu kadar alçak günüllü bir insanı bencil egoist yakıştırmaları yapıyorlar ya diyecek laf………. bu yazıyı okuyun eğer hala aynı fikirdeyseniz,anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az olmalı.

  38. ben acıkcası interlagosta şampıyonluğunu ilan edeceğini düşünüyorum. ferrari interlagosta güclü olcaktır ama tabiki redbullda öle massada cok kuvvetli olcktr. pol pozisyonunu alonso kazanırsa. 2 vet. yada massa olsun farketmez. eğer mclarenlerdn lewistte ilk 4de girersen webbern 5 olması halında 3. şampıyonluğumuz gelebilir. cok iyimser düşünmüş gibi olabilir ama bu olabilir soz zamanlarda vettel sıralamalarda webberi geride bırakıyor massa ve alonso bu pistte webberi geride bırakabılrler.

  39. MagicAlonso avatarı

    yürü be aslanım şuan zaten şampiyon olmuşsun kadar mutluyum.çünkü böyle bir sezon da güzel ve güçlü bir şekilde bırakmış olacağız.Tabi ki şampiyon olmak çok daha güzel olacaktır ama olmasan da yeterince mutlu olacağımızı unutma.Yolun açık olsun:)

  40. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    söylencek bişi bıraqkmamışsın dostum haydi hep sennleyiz

  41. Gerçekten şampiyonluğu hak ediyorsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir